ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Ρελαντί στον τελικό του Κυπέλλου το τριφύλλι με Ιωαννίδη και Παλάσιος

Ο Παλάσιος πανηγυρίζει το 2-0 στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία | 27 Απριλίου 2022
Ο Παλάσιος πανηγυρίζει το 2-0 στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία | 27 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τη Λαμία εκτός έδρας στον ημιτελικό του Κυπέλλου και έκλεισε θέση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 2014 και περιμένει να δει ποιος εκ των Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του στον τελικό της 21ης Μαίου.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τη Λαμία εκτός έδρας στον ημιτελικό του Κυπέλλου και σε συνδυασμό με τη νίκη του και στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 2014 όπου είχε κατακτήσει το τρόπαιο, και περιμένει να δει ποιος εκ των Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του στον τελικό της 21ης Μαίου που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι χωρίς να φορτσάρουν και χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση βρήκαν δύο τέρματα με τους Ιωαννίδη και Παλάσιος, κέρδισαν με το αγαπημένο τους, τη φετινή σεζόν 2-0, και θα παλέψουν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην Ελλάδα να φτάνουν στην κατάκτηση του πρώτου τους τροπαίου μετά από οκτώ χρόνια.

Η Λαμία που με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα έπαιξε καλά στο πρώτο 45λεπτο και μέχρι ουσιαστικά να δεχτεί το γκολ από τον Ιωαννίδη αλλά μετά το 0-1 του Παναθηναϊκού το τριφύλλι είχε ακόμα ευκολότερο έργο στο δεύτερο μέρος, βρήκε ένα ακόμη τέρμα με τον Παλάσιος και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα γκολ αν ο Καρλίτος ήταν ποιο εύστοχος.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Τζιανλούκα Φέστα όπως και στο πρώτο παιχνίδι έτσι και στη Λαμία θέλησε να παίξει με τριάδα στην άμυνα και να δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα του με στόχο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Ο Ιταλός τεχνικός είχε κάτω από το τέρμα τον ήρωα του πρώτου αγώνα, τον Σαράνοφ, στην τριάδα της άμυνας έπαιξαν οι Τζανετόπουλος, Άλβες και Σιμόν, με τους Προβυδάκη και Σαραμαντά να είναι στα δύο άκρα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ταϊρόν, Μπεχαράνο και Τζανδάρης με τους Ελευθεριάδη και Μανούσο να είναι στην στην επίθεση.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε με στόχο να καθαρίσει την πρόκριση να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο. Μια ενδεκάδα αποτελούμενη από βασικούς ποδοσφαιριστές και παρά το γεγονός πως ακολουθεί το παιχνίδι των playoffs με τον Άρη. Ο Σέρβος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά έπαιξε ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ με τους Βέλεθ - Σένκεφελντ να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Ο Πέρεθ ήταν το εξάρι μπροστά τους με τον Ισπανό να έχει δίπλα του τους Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς. Στην επίθεση ξεκίνησε στα δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Απείλησε με Παλάσιος

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι δυνατά και με στόχο να πετύχει ένα γκολ που θα έκανε ευκολότερο το έργο του, την ώρα που η Λαμία σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο είχε το μυαλό της και στην επίθεση. Γνώριζε εξάλλου πως έπρεπε να σκοράρει για να διεκδικήσει κάτι καλό και πως το μηδέν δεν της έφτανε.

Όπως και στη Λεωφόρο έτσι και στη Λαμία οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 7' της αναμέτρησης με τον Παλάσιος να γίνεται κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, αντί για σέντρα ο Αργεντινός έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Σαράνοφ έδιωξε εντυπωσιακά με τον Αϊτόρ σε δεύτερο χρόνο να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία πάτησε στην περιοχή των πράσινων, κέρδισε κάποιες στατικές φάσεις, προσπάθησε να απειλήσει τον Μπρινιόλι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-0 με τον Παλάσιος στο 18'. Ο Αργεντινός πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία της Λαμίας.

Η πρώτη τελική της Λαμίας στην εστία ήρθε στο 25' της αναμέτρησης με τον Τζανδάρη να εκτελεί το φάουλ και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει με ευκολία.

Προσωπικό γκολ του Ιωαννίδη

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 42' μετά από ένα λάθος του Τζανετόπουλου και προσωπική ενέργεια του Ιωαννίδη. Το τριφύλλι έκλεψε τη μπάλα με τον Πέρεθ που έκανε τη βαθία μπαλιά προς τον Έλληνα επιθετικό, ο στόπερ της Λαμίας δεν έδιωξε με τη μια αλλά προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μπροστά του, ο Ιωαννίδης κυνήγησε τη φάση, μπόρεσε να βγει μπροστά του, να την κλέψει και με διαγώνιο πλασέ να νικήσει τον Σαράνοφ και να κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό σε ένα καθοριστικό σημείο.

Το δεύττερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τον Παναθηναϊκό να απειλεί εκ νέου με τον Πέρεθ στο 48' αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Η Λαμία που έψαχνε τρία γκολ για να φτάσει στην πρόκριση έκανε αισθητή την παρουσία της στο 56' με τον Μανούσο να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να φεύγει έξω.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Φέστα έριξε στο ματς τον Μπανγκουρά, αντί του Ελευθεριάδη με στόχο να δώσει ταχύτητα στην ομάδα του και να κυνηγήσει αρχικά την ισοφάριση.

Το "καθάρισε" με Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός όμως "καθάρισε" τη νίκη και την πρόκριση ένα λεπτό αργότερα όταν ανέβασε την πίεση του με τον Αϊτόρ να κλέβει τη μπάλα στα αριστερά, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του αλλά ο Βιγιαφάνιες ήρθε την πήρε μπροστά του και την έδωσε δίπλα του στον Παλάσιος ο οποίος από το ύψος του πέναλτι αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Σαράνοφ για το 2-0 του τριφυλλιού.

Στο 61' η Λαμία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με πλασέ του Μπανγουρά από τα αριστερά μετά τη σέντρα του Προβυδάκη από τα δεξιά αλλά ο πρώτος βοηθός σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε το οφσάιντ το οποίο επικύρωσε και η χρήση του VAR με το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού να παραμένει.

Το μυαλό στον Άρη

Ο Γιοβάνοβιτς με το 2-0 υπέρ του τριφυλλιού άρχισε να αλλάζει τα σχέδια του και να έχει το μυαλό του στο ματς των playoffs με τον Άρη καθώς έβγαλε στο 63' τους Ιωαννίδη-Αϊτόρ για να περάσει στο ματς τους Καρλίτος-Βιτάλ ενώ λίγη ώρα αργότερα, στο 69' έβγαλε και τους Βέλεθ-Παλάσιος και πέρασε στο παιχνίδι τους Μαουρίσιο-Σάντσες με τον Αργεντινό να παίζει ως στόπερ, δίπλα στον Σένκεφελντ. Και στο 72' ο Σέρβος "έκλεισε" τις αλλαγές του με την είσοδο του Αλεξανδρόπουλου αντί του Πέρεθ.

Από δύο καλές στιγμές

Λαμία και Παναθηναϊκός σε αυτό το τελευταίο εικοσάλεπτο και ενώ όλα είχαν κριθεί έπαιξαν ανοιχτά και είχαν από δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν. Στο 75' οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Μπεχαράνο μέσα από την περιοχή να κάνει το σουτ και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά. Στο επόμενο λεπτό ο Καραμάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Μπανγκουρά που ήταν ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ και πάλι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του επιθετικού της Λαμίας.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν τρία τα τέρματα τους αρχικά στο 80' όταν ο Παλάσιος βγήκε στην επίθεση, καθυστέρησε, δεν έδωσε ούτε στα δεξιά, στον Γκατσίνοβιτς, ούτε αριστερά στον Βιτάλ και επιχείρησε ένα σουτ το οποίο ανακόπηκε. Τέλος στο 85' ο Μαουρίσιο έφυγε κάθετα έδωσε στον Καρλίτος που βγήκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ ο οποίος τον νίκησε και απομάκρυνε τη μπάλα.

Το παιχνίδι έκλεισε με πρωταγωνιστή εκ νέου τον γκολκίπερ της Λαμίας ο οποίος είδε τον Γκατσίνοβιτς να βγαίνει τετ α τετ από τα αριστερά αλλά βγήκε και του έκλεψε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γκολ: 42' Ιωαννίδης, 58' Παλάσιος

Κίτρινες: 6' Τιρόνε, 83' Μπεχαράνο

Κόκκινες:

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος (68' Καραμάνος), Ταϊρόν (68' Νούνιες) , Σιμόν, Μπεχαράνο (86' Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57' Μπαγκουρά, 86' λ.τρ Μανουσάκης), Άλβες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (68' Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Πέρεθ (72' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62' Βιτάλ), Παλάσιος (68' Σάντσες), Ιωαννίδης (62' Καρλίτος).

Μη χάσετε την Game Night στις 00:00 με τους σπουδαίους ημιτελικούς και την απόλυτη μάχη Μονακό - Ολυμπιακός

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ