STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΟΦΗ 2-1: Τρίποντο χρυσάφι με ανατροπή του Μανούσου μέσα σε πέντε λεπτά

Ο Μανούσος πανηγυρίζει στο Λαμία - ΟΦΗ
Ο Μανούσος πανηγυρίζει στο Λαμία - ΟΦΗ INTIME

Η Λαμία με φόρα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ με ανατροπή, με τον Μανούσο να σκοράρει δύο γκολ στο 82' και στο 87'. Άνοιξε το σκορ ο Τσιλιανίδης στο 33'.

Μία σπουδαία νίκη πήρε η Λαμία, η οποία επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ για την 20η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου με φόρα από την πρόκρισή της ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε την ανατροπή κόντρα στους Κρητικούς. Ο Γιώργος Μανούσος σκόραρε δύο φορές στο 82' και στο 87' απαντώντας στο γκολ του Τσιλιανίδη στο 33'.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη Λαμία, καθώς έφτασε στους 18 πόντους και είναι στην 11η θέση ανοίγοντας τη διαφορά της από τις δύο τελευταίες θέσεις. Ο ΟΦΗ, από την άλλη, έχασε έδαφος στο κυνήγι των playoffs μένοντας στην 7η θέση με 26 πόντους.

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό με την πρώτη τελική να ανήκει στον ΟΦΗ. Στο 8ο λεπτό ο Τοράλ έκανε το σουτ, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρει. Οι δύο ομάδες έπαιζαν κυρίως στο κέντρο, με τη Λαμία να απειλεί στο 23ο λεπτό, με το σουτ του Μπανγκουρά εκτός περιοχής.

Στο 27ο λεπτό οι Κρητικοί είχαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Τοράλ έψαξε με όμορφο τρόπο τον Λάμπρου στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας. Εκείνος έκανε αμέσως το σουτ στην κίνηση με το δεξί, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα. Ο Γκαγέγκος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και με την παρέμβαση του Τσιλιανίδη κατέληξε στα δίχτυα. Αρχικά δόθηκε φάουλ του Τσιλιανίδη πάνω στον Μαρτίνεθ, αλλά αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR το γκολ μέτρησε.

Στη συνέχεια η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 40ο λεπτό ο Νούνιες έκανε ένα δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής, με τον Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ. Η ομάδα του Γρηγορίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι το 1-0 υπέρ των Κρητικών έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ανατροπή με Μανούσο μέσα σε πέντε λεπτά

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος και στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μαρτίνεθ να περνάει λίγο άουτ. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να ισορροπήσει. Μάλιστα στο 61ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουρμισάι βγήκε απέναντι από τον Σαράνοβ, πλάσαρε, με τον κίπερ της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκεί και ύστερα ο ΟΦΗ κατάφερε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και έσπασε την πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι. Οι Κρητικοί έλεγχαν με τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει με ένα εντελώς άστοχο σουτ του Νούνιες στο 73'.

Στο 82ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα. Ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Σαράνοβ, ο Καμάου πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία μπήκε ισοφάρισε. Σε αντεπίθεση της Λαμίας ο Αραμπούλι από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον Μανούσο και εκείνος έκανε το 1-1 στο 82'.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν και την ανατροπή. Έπειτα από λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ με τον Καμάου, ο Μανούσος βγήκε απέναντι στον Βάτερμαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 87', ένα σκορ που έμεινε έως και το φινάλε.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Μαρτίνεθ (78' Σαραμαντάς), Μαζουλουξής, Αντέτζο, Προβυδάκης, Τσούκαλος (64' Μανούσος), Μπεχαράνο (46' Τζανδάρης), Ρόμανιτς (64' Αραμπούλι), Νούνιες, Μπανγκουρά, Καραμάνος (72' Μανουσάκης)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Σελίμοβιτς, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης (74' Καμάου), Τοράλ (90' Φελίπε), Ντε Γκουζμάν, Γκαγέγκος, Λάμπρου, Ντουρμισάι (74' Φαν Ντάινεν)

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΙΑ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ