STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Οι Κρητικοί έφυγαν με το διπλό και διατήρησαν σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους

Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Λαμία
Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Λαμία INTIME

Ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό από το Αθανάσιος Διάκος επικρατώντας 2-1 της Λαμίας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, για την 2η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Στάικος (29') και Φελίπε (76') τα γκολ της Λαμίας, ο Λούκας ισοφάρισε στο 51'.

Ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη του νίκη στα playouts της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 της Λαμίας στο Αθανάσιος Διάκος για την 2η αγωνιστική της διαδικασίας. Πλέον, η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς είναι στην προτελευταία θέση με 21 πόντους. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 7η, με 40 πόντου.

Η ομάδα του Νιόπλια άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό με τον Στάικο, ενώ ο Λούκας έφερε το ματς στα ίσα στο 51'. Ο Φελίπε έβαλε ξανά μπροστά τους Κρητικούς στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Στάικος έβαλε τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες στην άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να φτιάξουν και αυτή δικές τους στιγμές. Στο 25ο λεπτό ο Τσιλιανίδης έκανε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Σαράνοβ.

Στο 29ο λεπτό η ομάδα του Νίκου Νιόπλια μπήκε μπροστά στο σκορ. Οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Στάικος έκανε ωραίο σουτ από τα δεξιά της περιοχής και νίκησε τον Σαράνοβ για το 1-0 του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους με τον Νέιρα στο 35'.

Η Λαμία ανέβασε ρυθμό επιχειρώντας να ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Σιμόν στο 38' έκανε το σουτ, αλλά δεν απείλησε σημαντικά τον Σωτηρίου. Στο 41ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Έπειτα από εκτέλεση του Μπεχαράνο από τα αριστερά, ο Σωτηρίου βγήκε χωρίς να απομακρύνει, ο Λούκας δεν μπόρεσε από κοντά να σουτάρει.

Ισοφάρισε εντυπωσιακά η Λαμία, απάντησε ο Φελίπε

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος, έχοντας την κατοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σωτηρίου. Στο 46' ο Τιρόνε επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Στο 51' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπεχαράνο έκανε το γέμισμα, η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Νούνιες με κεφαλιά τροφοδότησε τον Λούκας, ο οποίος ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό γυριστό.

Η Λαμία επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα, με τους Κρητικούς να μην είναι ουσιαστικοί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο 63' η Λαμία απείλησε εκ νέου με ένα άστοχο σουτ του Λούκας. Στο 66' ο Αραμπούλι πέρασε στη θέση του Μπανγκουρά, ενώ ο Νίκος Νίοπλιας πέρασε τους Τοράλ και Λάμπρου. Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί. Ο Σαραμαντάς από τα αριστερά γύρισε στον Ρόμανιτς, ο οποίος έκανε ένα κακό σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 76' οι Κρητικοί απέκτησαν εκ νέου προβάδισμα. Έπειτα από κεφαλιά του Λάμπρου σε εκτέλεση φάουλ, ο Αντέτζο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λουίζ Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1 για τον ΟΦΗ. Στο 90+1' η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αραμπούλι, ωστόσο το 2-1 υπέρ των Κρητικών παρέμεινε μέχρι το τέλος.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Άλβες, Σιμόν, Μπανγκουρά (66' Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46' Τιρόνε), Μπεχαράνο (90' Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71' Τζανδάρης), Ρόμανιτς

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Μπουζούκης (77' Διαμάντης), Στάικος (66' Τοράλ), Νέιρα, Τσιλιανίδης (66' Λάμπρου), Φελίπε.

Η βαθμολογία των playouts έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. ΟΦΗ 40
  2. Αστέρας 39
  3. Παναιτωλικός 32
  4. Βόλος 31
  5. Ιωνικός 30
  6. Ατρόμητος 27
  7. Λαμία 21
  8. Απόλλων Σμύρνης 16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ