STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Πήρε το διπλό και σώθηκε

Ο Σακόρ πανηγυρίζει το γκολ του στο Λαμία - ΟΦΗ για τα playouts της Super League Interwetten.
Ο Σακόρ πανηγυρίζει το γκολ του στο Λαμία - ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη επικρατώντας 2-0 της Λαμίας στο Αθανάσιος Διάκος και εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Super League Interwetten την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Super League Interwetten. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των playouts εξασφάλισαν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Πλέον, ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 12η θέση με 31 πόντους και έφτασε στο +4 από τον Παναιτωλικό, επομένως η τελευταία αγωνιστική κόντρα στους Αγρινιώτες είναι αδιάφορη.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πέρασε το εμπόδιο της αδιάφορης Λαμίας χάρη στα γκολ του Βαγιεμπά Σακόρ στο 5' και του Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν στο 81ο λεπτό.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ απέκτησε από πολύ νωρίς στο παιχνίδι το προβάδισμα. Στην πρώτη επιθετική τους ενέργεια οι Κρητικοί έκαναν το 0-1 στο 5'. Η μπάλα απομακρύνθηκε μέσα από την περιοχή, ο Μεγιάδο την έστρωσε στον Σακόρ, ο οποίος με ένα ξερό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές και τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα ο Νίκος Νίοπλιας να έχει παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του.

ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία είχε την ευκαιρία να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 14', έπειτα από λάθος του Βούρου, ο Γκαζαριάν πήρε την μπάλα και με τον Βάτερμαν εκτός εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν εκ νέου δοκάρι στο 16ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ωστόσο, στο 26' οι Κρητικοί είχαν και αυτοί τη δική τους στιγμή. ο Γιάννου βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, έπειτα από την ασίστ του Ντε Γκούζμαν, όμως απέκρουσε ο γκολκίπερ της Λαμίας.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο έπειτα από πέντε λεπτά ο ΟΦΗ ισορρόπησε. Μάλιστα, είχε καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκουζμάν που πέρασε άουτ στο 54ο λεπτό.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Λαμία έπαιρνε πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον ΟΦΗ, ο οποίος αμυνόταν με μεγάλη επιτυχία κρατώντας του Φθιώτες μακριά από την περιοχή του.

Εφόσον, η Λαμία δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τα κατάφερε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Σαρδινέρο, εκείνος βρήκε τον Ντε Γκουζμάν και ο Ολλανδός έσκαψε την μπάλα ώστε να νικήσει τον Επασί και να κάνει το 0-2. Το σκορ παρέμεινε έως το φινάλε και οι Κρητικοί πανηγύρισαν τη σωτηρία τους.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ