STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Ιωνικός 2-1: Πολύτιμη νίκη για τη μάχη της παραμονής

Ο Λάζαρ Ρόμανιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό
Ο Λάζαρ Ρόμανιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό INTIME

Η Λαμία νίκησε τον Ιωνικό με 2-1 για την 18η αγωνιστική της Super League Interwetten και τους έπιασε στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ρόμανιτς και ο Μπανγκουρά στο ντεμπούτο του "υπέγραψαν" τη νίκη για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, οι οποίοι κέρδισαν για πρώτη φορά στην έδρα τους.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Ιωνικό στο "Αθανάσιος Διάκος" για τη 18η αγωνιστική της Super League Interwetten, με τους Φθιωτούς να επικρατούν με 2-1, χάρη στα γκολ των Ρόμανιτς στο 11' και Μπανγκουρά στο 86ο λεπτό, με τον Μάντζη να μειώνει στο 90ο λεπτό.

Αυτή η νίκη της Λαμίας κόντρα στον Ιωνικό ήταν η τέταρτη στη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων στο Κύπελλο Ελλάδας. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη βαθμολογία με 14 βαθμούς, ενώ αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Λαμία στην έδρα της.

Η Λαμία άνοιξε το σκορ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο χάρη στη διπλή ευκαιρία του Ρόμανιτς. Προβυδάκης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Καραμάνο στη γωνία της περιοχής και αυτός έκανε το γύρισμα στον Ρόμανιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκεται στα σώματα, ωστόσο επέστρεψε στα πόδια του και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-0.

Το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Μπανγκουρά στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας. Ο Τσούκαλος κέρδισε στο προσωπικό μαρκάρισμα τον Κάνιας και από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Σαραμαντάς, ο οποίος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός μοίρασε στον Μπανγκουρά και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0. Η φάση ελέγχθηκε για πιθανή παράβαση οφσάιντ στη φάση του Σαραμαντά, ωστόσο το γκολ ήταν καθαρό.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάντζης στο 90ο λεπτό. Ο Άοσμαν με ωραία πάσα έστρωσε στον Έλληνα επιθετικός μέσα στην περιοχή και αυτός από κοντά έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ με τον Ιωνικό.

Εκμεταλλεύτηκε το δυνατό ξεκίνημα η Λαμία

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στην πρώτη της τελική προσπάθεια με τον Ρόμανιτς κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Ιωνικός στη συνέχεια πήρε στην κατοχή του την μπάλα, ωστόσο με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σαράνοφ.

Μοναδικές τελικές στο πρώτο μέρος πλην των δύο προσπαθειών του Ρόμανιτς, ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη στο 30ο λεπτό και ένα σουτ του Λενίς από μακρινή απόσταση που πήγε ψηλά στο 37'.

Πιο γρήγορος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν. Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος έγινε από πλευράς Ιωνικού, με το σουτ του Κάνιας έξω από την περιοχή να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ.

Έξι λεπτά η Λαμία απείλησε με τον Μπεχαράνο. Ο Ρόμανιτς έστρωσε την μπάλα μέσα από την περιοχή με τον Βολιβιανό μέσο να επιχειρεί ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Στο 65' η Λαμία λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, χάρη σε ένα περίεργο αυτογκόλ. Ο Σάντσεζ έκανε το γύρισμα προς τον Χουτεσιώτη στην εστία αλλά προς τα αριστερό δοκάρι με τον Έλληνα κίπερ να είναι στα δεξιά.

Για καλή τους τύχη η μπάλα πήγαινε εκτός εστίας και κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι στην εξέλιξη της φάσης κέρδισαν δύο κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, αν και υπήρχαν φωνές για χέρι του Βαλεριάνου, με το VAR να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως και ένα λεπτό μετά το χέρι του Τσιγκρίνσκι.

Το παιχνίδι για λίγο ισορρόπησε με τον Ιωνικό να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού, όντας πίσω στο σκορ. Ωστόσο απείλησε μόνο με μακρινές τελικές του Μάντζη στο 75' και του Μύγα στο 82ο λεπτό. Την ίδια ώρα δεν τους βοήθησαν καθόλου οι συχνές διακοπές λόγω τραυματισμών και φάουλ. Στα τελευταία λεπτά και μετά το γκολ του Μάντζη, ο Ιωνικός προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να βολιδοσκοπήσει την εστία του Σαράνοφ.

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ