ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - Ιωνικός 2-0: Έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά οι Φθιωτοί

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Τσούκαλου κόντρα στον Ιωνικό
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Τσούκαλου κόντρα στον Ιωνικό ΙΝΤΙΜΕ

Η Λαμία νίκησε τον Ιωνικό 2-0 στην έδρα της για το πρώτο σκέλος της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Τσούκαλο και Ρόμανιτς να χρίζονται σκόρερ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η Λαμία φιλοξένησε τον Ιωνικό στο ΔΑΚ Λαμίας για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-0, χάρη στα τέρματα του Τσούκαλου στο 25' και του Ρόμανιτς στο 53'.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τη Λαμία να είναι ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Τσούκαλο στο 25'. Ο Βύντρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο φορ των Φθιωτών πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην καρδιά της άμυνας, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του

Η Λαμία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 52ο λεπτό ήταν η σειρά του Ρόμανιτς να χριστεί σκόρερ. Ο Γκόλεμιτς έκανε μια καταπληκτική βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να προλαβαίνει τον Βαφέα στο σπριντ και με ωραίο τελείωμα να νικάει τον Αναγνωστόπουλο για το 2-0.

Το ματς

Η Λαμία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ιωνικό να περιμένει στο δικό του μισό. Ωστόσο οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν την εστία του Αναγνωστόπουλου. Ο Ιωνικός ήταν ο πρώτος που απείλησε με τον Καμπράλ, δίχως όμως να μπορέσει να ανησυχήσει τον Σαράνοφ.

Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά με τον Ελευθεριάδη στο 21ο λεπτό, ωστόσο η προβολή του πέρασε λίγο άουτ. Μετά το γκολ του Τσούκαλου, ο Ρόμανιτς έκανε το σουτ, ωστόσο ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την μπάλα. Στο 35' ο Καμπράλ απείλησε για μια ακόμα φορά, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, με τον Ιωνικό να προσπαθεί και να απειλήσει και αυτός με τη σειρά του, ειδικά μετά το 2-0, δίχως όμως να μπορέσει να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Στο 61' ο Καμπράλ βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει γεμάτα την μπάλα για να ανησυχήσει τον Σαράνοφ, ενώ ένα λεπτό μετά η ωραία ενέργεια του Ελευθεριάδη κόπηκε από σωτήρια επέμβαση του Βαφέα.

Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να τσουλήσουν την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθετες μεταβιβάσεις και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με βαθιές μεταβιβάσεις. Στο 70' το σουτ του Μάναλη από μακρινή απόσταση πέρασε άουτ, ενώ στο τέλος οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν με ευκολία την πίεση του Ιωνικού χωρίς να δεχθούν ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Λαμία: Σαράνοφ, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Βύντρα, Γκέντσογλου, Νούνιες, Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Ταϊρόν, Τσούκαλος.

Ιωνικός: Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας, Σάντσεζ, Ματσούκας, Βαλεριάνος, Κάνιας, Πογοσιάν, Γκοτσούλιας, Μάναλης, Καμπράλ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ