STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Ιωνικός 0-2: Οι Νικαιώτες νίκησαν και έβαλαν φωτιά στην ουρά

Ο Βαλεριάνος πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Βαλεριάνος πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε INTIME

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με το δεξί τη θητεία του στον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες επικράτησαν της Λαμίας 2-0 στο "Αθανάσιος Διάκος" και έβαλα φωτιά στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League.

Ο Ιωνικός πήρε την πρώτη νίκη στο 2023 στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της ομάδας. Οι Νικαιώτες νίκησαν τη Λαμία εκτός έδρας και έβαλαν φωτιά στην ουρά της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς καν να έχουν τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Σάκιτς έκανε γλυκιά εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά στο 19ο λεπτό και ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λαμία που ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Ιωνικός ήταν αυτός που βρήκε το γκολ με το απίθανο τέρμα του Βαλεριάνου. Ο Έλληνας μπακ πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με απίθανη ψιλοκρεμαστή σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σαράνοφ, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τη Λαμία να προσπαθεί να πετύχει ένα γκολ που θα την επαναφέρει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές καλές ευκαιρίες, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ιωνικός ανέβηκε στους 11 και πλησίασε τον Λεβαδειακό που έχει 13, αλλά και τους Φθιωτούς που έχει 12 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι έγιναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Ο Βέργος έγινε αλλαγή και πήγε κατευθείαν στο ασθενοφόρο, ενώ για τους φιλοξενούμενους αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού οι Γούλερι και Φαντιγκά.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες. Η Λαμία έγινε πιο απειλητική μετά το δέκατο λεπτό, έχοντας κάποιες τελικές προσπάθειες.

Οι πιο σημαντικές φάσεις ήταν του Ρόμανιτς στο 12ο λεπτό, ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Μαρτίνεθ με σουτ περίπου από το ίδιο σημείο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Ιωνικός βρήκε το γκολ έστω και με αυτογκόλ του Μπεχαράνο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν για βρουν το γκολ της ισοφάρισης δίχως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η πρώτη τελική του Ιωνικού ήταν στο 30ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Μύγα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Σαράνοφ.

Η Λαμία απείλησε με δύο τελικές των Αμπάντα και Τζανετόπουλου στο 35' και 38', οι οποίες δεν βρήκαν στόχο, πριν ο Βαλεριάνος κάνει αυτή την απίθανη έμπνευση και σκοράρει για τη Λαμία.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν ελάχιστα αξιοσημείωτα πράγματα στο παιχνίδι. Η Λαμία πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ του Χουτεσιώτη, ενώ ο Ιωνικός αμυνόταν εξαιρετικά και υπερασπίστηκε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Ενδεικτικό είναι ότι η πιο αξιοσημείωτη τελική των γηπεδούχων ήταν η δύσκολη κεφαλιά του Μανούσου στο 76', την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο κίπερ του Ιωνικού δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Η τελευταία τελική των γηπεδούχων ήταν στο 90+4', όταν η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι πέρασε άουτ.

Λαμία - Ιωνικός 0-2: Οι Νικαιώτες νίκησαν και έβαλαν φωτιά στην ουρά
SPORT24

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (73' Σιμόν), Παουλάβετς, Τζανετόπουλος, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55' Στάνκο), Σλίβκα, Ρόμανιτς, Νούνιες (55' Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεθ (73' Τσιλούλης), Βέργος (45+1' λ. τρ. Μανούσος).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς (90+2' Τσιμπσάχ), Φαντιγκά (87' λ. τρ. Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Γούλερι (46' λ. τρ. Καμπράλ), Σεμπά (77' Αντούνες), Μάντζης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ