Λαμία – Ατρόμητος 0-3: Πρώτη νίκη μετά από 1.5 μήνα, έμεινε ζωντανός για τα playoffs 5-8

Ο Ατρόμητος χαμογέλασε ξανά μετά από 48 μέρες και συνεχίζει να ελπίζει για τα playoffs 5-8, καθώς επικράτησε της Λαμίας 3-0. Κορυφαίος ο Καρλίτος με δύο γκολ με τον Καλοσκάμη να πετυχαίνει άλλο ένα. Οι Φθιώτες παραμένουν στα σχοινιά.
Ο Ατρόμητος πήρε το πρώτο τρίποντο στο νέο έτος, καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 της Λαμίας εντός έδρας και συνεχίζει να παλεύει για τα playoffs 5-8, ενώ η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου εξακολουθεί να είναι σε δύσκολη θέση. Κορυφαίος για τους Περιστεριώτες ο Καρλίτος που πέτυχε δύο γκολ, με τον Καλοσκάμη να πετυχαίνει άλλο ένα (και λίγα λεπτά μετά να γίνεται αναγκαστική αλλαγή).
Στην πρώτη φάση του ματς οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Μετά ωραία μπαλιά του Ουεντραόγκο, ο Καρλίτος με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα. Μάλιστα είχε και δοκάρι λίγα λεπτά μετά με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στο 19′ οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Αθανασίου με ωραία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά βρήκε τον Καλοσκάμη αμαρκάριστο στην περιοχή κι αυτός, αφύλακτος με κεφαλιά στην περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.
Ο Καρλίτος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 51ο λεπτό. Ο Τζοβάρας με κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Ισπανό, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.
Η Λαμία είχε δύο καλές στιγμές με το δοκάρι του Κορνέζου στο 53ο λεπτό, ενώ στο 85ο λεπτό ο Φουρτάδο με πλασέ μέσα από την περιοχή νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη που κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Ο Ατρόμητος ανέβηκε στους 22 και είναι μαζί με τον Αστέρα AKTOR (υστερεί στην ισοβαθμία), ενώ η Λαμία είναι στους 9 και παραμένει στο -8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μπήκε φουριόζος και καθάρισε σε 20 λεπτά
Ο Ατρόμητος μπήκε φουριόζος στο ματς και στην πρώτη του τελική βρήκε το γκολ με τον Καρλίτος στο 5′. Μάλιστα ο φορ των Περιστεριωτών λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά μετά, αλλά η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Παρά το γκολ οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ και στη δεύτερη μεγάλη στιγμή τους στο παιχνίδι βρήκαν το γκολ με την κεφαλιά του Καλοσκάμη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασίου.
Μετά το δεύτερο γκολ ο ρυθμός έπεσε, καθώς η Λαμία προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά μπόρεσε να απειλήσει μόλις στο 41ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπιλάλ που πέρασε παράλληλα με την εστία.
Οι Ουάρντα και Καρλίτος είχαν δύο τελικές στο 29′ και το 34′, με τον Ρατόν να σταματάει εύκολα την προσπάθειά του.
Ο Καρλίτος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα
Ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε σε τρεις αλλαγές, θέλοντας να δώσει νέα πνοή στη Λαμία. Ωστόσο ο Ατρόμητος στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος πέτυχε γκολ με τον Καρλίτος.
Η Λαμία είχε την ευκαιρία για να σκοράρει στο 53′, ωστόσο η κεφαλιά του Κορνέζου σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ένα λεπτό μετά ο Βιτλής έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.
Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, καθώς η Λαμία πίεζε ενώ ο Ατρόμητος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που υπήρχαν. Στο 58ο λεπτό ο Ουάρντα έπιασε ένα ωραίο σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Ρατόν.
Ο Φουρτάδο απείλησε σε πολλές περιπτώσεις στο φινάλε. Αποκορύφωμα η φάση του 85′ όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Χουτεσιώτη και κράτησε όρθια την ομάδα του. Το 3-0 έμεινε μέχρι και το τέλος.
Λαμία: Ρατόν, Ραντόνια (62′ Βλαχομήτρος), Βιτλής, Αντράντε (46′ Ρινγκ), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Δοϊρανλής (46′ Σακόρ), Σουρλής (72′ Αθανασακόπουλος), Φουρτάδο, Ενρίκεζ (46′ Ρινγκ), Μπιλάλ.
Ατρόμητος: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Μανσούρ, Μπρόρσον, Κίνι, Καραμάνης (83′ Παλμεζάνο), Τσιγγάρας, Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Καλοσκάμης (38′ λ. τρ. Τζοβάρας), Καρλίτος (74′ Φαν Βέερτ).