STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκη μετά από 120 ημέρες για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκη μετά από 120 ημέρες για την Ελαφρά Ταξιαρχία
INTIME SPORTS

Σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνει για παραμονή πήρε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας 2-1 κόντρα στη Λαμία.

Την πρώτη του νίκη από τον Οκτώβριο, αλλά και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντό του φέτος στη Super League Interwetten πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Λαμίας.

Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτες του Φέστα ήταν ανώτεροι και με τα τέρματα των Ιωαννίδη και Παμλίδη πήραν ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Στην αντίπερα όχθη η Λαμία πίεσε ιδιαίτερα μετά το 69' οταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου στις καθυστερήσεις.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δικαιώθηκε με την τρίτη ο Ιωαννίδης

Πριν τη σέντρα του αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ξεκάθαρο πως και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη στη μάχη που δίνουν για παραμονή.

Εκείνος που πατούσε καλύτερα από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν ο Απόλλων. Οι φιλοξενούμενοι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν σαφέστατα ανώτεροι. Είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσαν καλές στιγμές δίχως όμως να καταφέρνουν να έχουν την ουσία.

Τελικά τα κατάφεραν στο 29' με τον Ιωαννίδη να σκοράρει με υπέροχη κεφαλιά. Ο επιθετικός του Απόλλωνα έσπασε έτσι το αρνητικό σερί που είχε η ομάδα του από τις 4 Δεκεμβρίου όταν ήταν και η τελευταία φορά που σκόραρε!

Οι παίκτες του Φέστα συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν και το δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο χωρίς όμως να το καταφέρουν απέναντι σε μία Λαμία η οποία δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων της.

Αλλαγές η Λαμία, γκολ ο Απόλλων

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμία έκανε διπλή αλλαγή με τους Μανούσο και Τιρόνε να περνούν στον αγωνιστικό χώρο με τον Γρηγοριου να θέλει να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα ήθελε ο κόουτς των γηπεδούχων, αφού ο Απόλλων έφτασε στο 0-2 λίγα λεπτά μετά την σέντρα. Ο Παμλίδης ολοκλήρωσε την υποδειγματική επίθεση των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αποβολή με VAR για τον Ντεντάκη, κράτησε ο Απόλλων

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες και μαζί η εικόνα του αγώνα. Μετά από παρέμβαση του VAR ο Ντεντάνκης αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς και έτσι ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες.

Η Λαμία απέκτησε έτσι τα ηνία του αγώνα και ήταν εκείνη που πίεσε ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε ξανά μέσα στο ματς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις με τον Μανούσο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε.

Ωστόσο, στο υπόλοιπο του χρόνου οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο και έτσι ο Απόλλων πανηγύρισε μία σημαντική νίκη.

Έτσι έπαιξαν

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ