ΑΕΛ

Λαμία - ΑΕΛ: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Κουτσιαύτης, γιατί φωνάζουν οι "βυσσινί"

Λαμία - ΑΕΛ: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Κουτσιαύτης, γιατί φωνάζουν οι "βυσσινί"
Ο Αλέξης Κούγιας πριν από τον αγώνα Λαμία - ΑΕΛ που δεν έγινε ποτέ EUROKINISSI

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποίησε το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τη Λαμία που δεν ξεκίνησε, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως κακώς ο Αριστομένης Κουτσιαύτης εφάρμοσε το άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ και πως θα έπρεπε να πορευτεί με το άρθρο 18.

Λίγες ώρες μετά από όσα έγιναν στο Λαμία - ΑΕΛ, παιχνίδι που τελικά δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω ανάκλησης δέκα δελτίων που αφορούν ποδοσφαιριστές των "βυσσινί", η θεσσαλική ΠΑΕ δημοσιοποίησε το φύλλο αγώνα, όσα έγραψε σε αυτό ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παράλληλα, υποστήριξε πως κακώς ο Αρτινός ρέφερι εφάρμοσε το άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ και πως θα έπρεπε να πορευτεί με το άρθρο 18.

Μάλιστα απάντησε στην ανακοίνωση της Super League, η οποία είχε αναφέρει νωρίτερα τα εξής: "Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ".

Η δήλωση του Κούγια:

"Δεν θέλω να πιστέψω ότι σε όσα κατάπτυστα σήμερα συνέβησαν συμμετέχει και ο πρόεδρος της SuperLeague 1, κ. Μπουτσικάρης και είμαι βέβαιος ότι έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Η μη έναρξη και όχι η διακοπή του αγώνα δεν έγινε βάσει του άρθρου 18 του ΚΑΠ, αλλά όπως ρητά αναφέρεται στο φύλλο αγώνα βάσει του άρθρου 17 παρ.2 του ΚΑΠ, το οποίο όμως κακώς εφάρμοσε ο διαιτητής.

Και για αυτό ο αγώνας θα επαναληφθεί.

Ο κ. Κουτσιαύτης τον οποίο σεβόμαστε και τον οποίο οδήγησαν σε λάθος απόφαση αυτοί που του τηλεφωνούσαν συνεχώς, έπρεπε να εφαρμόσει το άρθρο 18 του ΚΑΠ και να επιτρέψει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί ο αγώνας και εφόσον η Λαμία ήθελε να κάνει ένσταση, τότε μόνο θα κρινόταν από τον Αθλητικό Δικαστή της SuperLeague 1, εάν είναι παράνομη η σύννομη η κατάπτυστη απόφαση της ΕΙΜ και να δικαιώσει την Λαμία κατακυρώνοντας τον αγώνα με 0-3 εις βάρος της ΑΕΛ και με αφαίρεση 3 βαθμών.

Περιμένουμε από τον κ. Μπουτσικάρη άμεση διόρθωση της ανακοινώσεως του.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί το ίδιο το φύλλο αγώνος που διαψεύδει τον κ. Μπουτσικάρη και καταστρέφει όλα τα βρώμικα σχέδια όλων αυτών που διέσυραν άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς".

Λαμία - ΑΕΛ: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Κουτσιαύτης, γιατί φωνάζουν οι "βυσσινί"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΚΑΠ, ΠΑΡ.2

"Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000)

ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι

ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται

λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών)".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 18 ΤΟΥ ΚΑΠ ΠΑΡ. 1α-β, 3α

"Οι ομάδες όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών, πανελληνίων των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και πρωταθλημάτων υποδομής, σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή:

α) Τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.

β) τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών εν ισχύι.

3 α) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α' και β' της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις".

TAGS ΑΕΛ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ