STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Επέστρεψε στις νίκες και μπήκε με το δεξί στο 2022 η Ένωση

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει με τον Μοχαμάντι το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει με τον Μοχαμάντι το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο 2022, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 στην έδρα της, χάρη στα τέρματα των Λιβάι Γκαρσία στο 29' και Άμραμπατ στο 83' και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ανώτερη σε γενικές γραμμές η Ένωση, θα μπορούσε να βρει γκολ και η Λαμία.

Η Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην έδρα της για τη 16η αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 2-0, χάρη στο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 29ο λεπτό και Νορντίν Άμραμπατ στο 83ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2022.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, δημιούργησε ευκαιρίες και βρήκε το γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Τζανετόπουλος δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ νίκησε τον Σαράνοφ, μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ και η ΑΕΚ ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές κατάφερε να βρει γκολ με τον Άμραμπατ στο 83ο λεπτό.

Έπειτα από λάθος γύρισμα του Μπεχαράνο, ο Μαροκινός πήρε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Γέβτιτς, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Σαράνοφ να απομακρύνει. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Άμραμπατ ο οποίος έκανε το ψύχραιμο πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος η Λαμία μπήκε πιο δυνατά και είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι με τον Κρίστοφερ Νούνιεζ στο δεύτερο λεπτό. Ο Μήτογλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο μέσος της Λαμίας επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με τον Τσιντώτα να απομακρύνει.

Πρώτη απειλή από πλευράς ΑΕΚ έγινε στο 12ο λεπτό. Ο Άμραμπατ έκανε μια χαμηλή μπαλιά στην περιοχή του Σαράνοφ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και έφτασε μέχρι τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Σαράνοφ.

Η Ένωση βρήκε δίχτυα στο 16ο λεπτό, ωστόσο το γκολ του Ανσαριφάρντ δεν μέτρησε (ορθά). Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη αναπτύχθηκαν όμορφα από τα αριστερά, ο Μοχαμάντι έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή και ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε την μπάλα και αυτή βρήκε στο χέρι του Μάνταλου. Αυτή στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος νίκησε τον Σαράνοφ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για το χέρι του αρχηγού της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε μετά το 10ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ωστόσο μετά το γκολ του Λιβάι, η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο ακόμα περιπτώσεις.

Αρχικά στο 34' ο Σαράνοφ σταμάτησε την κλειστή του γωνία το σουτ του Σιμάνσκι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Άμραμπατ επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν από πλευράς Λαμίας.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζανδάρης έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ελευθεριάδη και απομακρύνθηκε από την άμυνα της ΑΕΚ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Χαμηλότερος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, η Λαμία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Τζανδάρης είδε την μπάλα να του στρώνεται και έκανε το σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ. Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Μάνταλου στο 53', με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 59' ήταν η σειρά του Σιμάνσκι να απειλήσει, ωστόσο του σουτ που εξαπέλυσε από το όριο της περιοχής κατέληξε λίγο άουτ. Στο 63' ο Άμραμπατ μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Σαράνοφ να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο Μαροκινός προτίμησε να μην μοιράσει στον Μάνταλο, ο οποίος περίμενε προ κενής εστίας.

Στο 67' η Λαμία έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Αραμπούλι. Ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Μήτογλου, με τον Αραμπούλι να επωφελείται. Ο Γεωργιανός επιθετικός έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο ο Γεωργιανός επιθετικός ίσως ήταν εκτεθειμένος. Στο 76' η Λαμία έχασε μια διπλή ευκαιρία, ωστόσο οι προσπάθειες των Ρόμανιτς και Ταϊρόν δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Μετά από αυτή την ευκαιρία και τις αλλαγές του Γιαννίκη, η ΑΕΚ κατάφερε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να γίνει απειλητική στην εστία του Σαράνοφ. Μετά το γκολ του Άμραμπατ έφτασε κοντά στο 3-0 και με τον Χατζισαφί, ωστόσο ο Ιρανός μπακ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ