LA LIGA

La Liga: Ο Σουάρες δίνει τον τίτλο στην Ατλέτικο με απίστευτη ανατροπή

Ο Λουίς Σουάρες της Ατλέτικο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Οσασούνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Ο Λουίς Σουάρες της Ατλέτικο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Οσασούνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 16 Μαΐου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο έκανε την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, πήρε τη νίκη επί της Οσασούνα και παρέμεινε στην κορυφή της La Liga. Η Ρεάλ νίκησε μέσα στο Μπιλμπάο την Αθλέτικ, την ώρα Μπαρτσελόνα έχασε απ' τη Θέλτα στη Βαρκελώνη.

Η Ατλέτικο έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της La Liga, αφού μία αγωνιστική πριν από το τέλος πήρε μία απίθανη νίκη με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο επί της Οσασούνα. Οι Ρενάν Λόντι και Λουίς Σουάρες έφεραν τα πάνω κάτω και με αυτό το 2-1 οι "ροχιμπλάνκος" έμειναν δύο βαθμούς πάνω από τη Ρεάλ.

Οι "μερένγκες" έμοιαζαν βέβαιοι ότι θα αποκαθηλώσουν την Ατλέτικο ύστερα από το γκολ του Νάτσο, που τους έδινε τη νίκη επί της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο. Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσελόνα κατέρρεε κόντρα στη Θέλτα, χάνοντας με 1-2 μέσα στο "Καμπ Νόου".



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

  1. Ατλέτικο 83: Βαγιαδολίδ (Ε)
  2. Ρεάλ 81: Βιγιαρεάλ (Μ)
  3. Μπαρτσελόνα 76: Έιμπαρ (Ε)
  4. Σεβίλλη 74: Αλαβές (Μ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 15 Μαΐου

Αλαβές - Γρανάδα 4-2 (8' Πονς, 21' Ντουάρτε, 66' Χοσέλου, 72' Ριόχα - 31' Μολίνα, 63' Πουέρτας)

Αθλέτικ - Ρεάλ 0-1 (68' Νάτσο)

Ατλέτικο - Οσασούνα 2-1 (82' Λόντι, 88' Σουάρες - 76' Μπούντιμιρ)

Μπαρτσελόνα - Θέλτα 1-2 (28' Μέσι - 38', 89' Μίνα)

Μπέτις - Ουέσκα 1-0 (57' πέν. Ιγλέσιας)

Χετάφε - Λεβάντε 2-1 (13' Αλενιά, 84' Κούμπο - 30' Μελέρο)

Κάντιθ - Έλτσε 1-3 (15' πέν. Μάρι - 58' Μίγια, 64' πέν. Γκονθάλεθ, 88' Φιδέλ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαγιαδολίδ 4-1 (6', 16' Ίσακ, 28' Σίλβα, 35' πέν. Γιανουζάι - 82' Μαρανιάο)

Βαλένθια - Έιμπαρ 4-1 (3', 49' Γκέντες, 19', 30' Σολέρ - 38' Χιλ)

Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 4-0 (34', 47', 79' Μπάκα, 66' Ζ. Μορένο)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΟΥΑΡΕΣ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Ατλέτικο έκανε τα εύκολα δύσκολα στην προσπάθειά της να φτάσει στον 11ο τίτλο. Κινδύνεψε να υποστεί εντός έδρας ήττα από τη βαθμολογικά αδιάφορη Οσασούνα, αλλά τελικά έκανε την ανατροπή στο τέλος και με το 2-1 παρέμεινε στο +2 από τη Ρεάλ. Οι "ροχιμπλάνκος" ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δη στο 1ο ημίχρονο, όπου είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Λουίς Σουάρες έψαχνε γκολ εδώ και 2,5 μήνες και έχασε πολλές ευκαιρίες, όπως και ο Γιανίκ Καράσκο. Όσο δεν ερχόταν το γκολ, αυξάνονταν οι πιθανότητες για ζημιά. Αυτή ήρθε στο 76' σε μία κόντρα των Βάσκων, όπου ο Άντε Μπούντιμιρ έπιασε μια κεφαλιά, που απέκρουσε ο Γιαν Όμπλακ, αλλά μέσα απ' τη γραμμή. Το μαχητικό πνεύμα της Ατλέτικο είναι άσβεστο, όμως, με συνέπεια οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε να βρουν το σθένος να απαντήσουν. Στο 82' συνδυάστηκαν οι δύο αλλαγές του Αργεντινού τεχνικού, ο Ζοάο Φέλιξ και Ρενάν Λόντι, με τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει σε 1-1 (νωρίτερα είχε σκοράρει κι ο Στέφαν Σάβιτς, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ορθά ως οφσάιντ). Στο 89' ήταν η ώρα του Σουάρες να σπάσει την κατάρα των τελευταίων αγώνων και να δώσει μία νίκη μισό τίτλο στην Ατλέτικο, φτάνοντας τα 20 γκολ (και ένα εξτρά πριμ) στο πρωτάθλημα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (66' Λόντι), Γιορέντε (80' Ερέρα), Κόκε, Σαούλ (66' Φέλιξ), Κορέα (81' Ντεμπελέ), Σουάρες (90+1' Κοντογκμπιά), Καράσκο

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Ραμάλιο, Ου. Γκαρθία, Ντ. Γκαρθία, Κρουθ, Μπάρχα (77' Τορό), Μονκαγιόλα, Μπράσανατς (90+1' Άβιλα), Χόνι (65' Τόρες), Ρ. Γκαρθία, Μπούντιμιρ (77' Γκαγέγο)

Η ΡΕΑΛ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Παρά τις απουσίες, παρά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν που μοιάζει να οριστικοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, η Ρεάλ πήρε τη νίκη στο Μπιλμπάο με 1-0 επί της Αθλέτικ και για κάποια λεπτά πάτησε κορυφή στη βαθμολογία. Μόνο που το γκολ του Νάτσο... ακυρώθηκε από την ανατροπή της Ατλέτικο πίσω στην πρωτεύουσα και οι "μερένγκες" περιμένουν απώλεια των "ροχιμπλάνκος" την τελευταία αγωνιστική.

Ο αγώνας ήταν αρκετά αμφίρροπος, με τους γηπεδούχους να παίζουν δυνατά και τους φιλοξενούμενους γρήγορα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κυριάρχησε, αν και όσο κυλούσε ο χρόνος, το παιχνίδι μεταφερόταν έξω από την περιοχή των Βάσκων. Πρώτα προειδοποίησε ο Καζεμίρο με ένα δοκάρι και στο 68' ο Νάτσο με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ. Μπορεί να το κράτησε μέχρι τέλους με σχετική άνεση, αλλά δεν ήταν αρκετό.

ΑΘΛΕΤΙΚ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα, Μπερενγκέρ, Ντ. Γκαρθία (64' Βέσγκα), Βενθεδόρ (72' Γκόμεθ), Μορθίγιο (65' Ρ. Γκαρθία), Ι. Γουίλιαμς (64' Βιγιαλίμπρε), Σανθέτ (72' Λόπεθ)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Γκουτιέρεθ, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ροντρίγκο (77' Αζάρ), Μπενζεμά, Βινίσιους (59' Ασένσιο)

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Μπαρτσελόνα... έμεινε από καύσιμα και γνώρισε την ήττα 1-2 από τη Θέλτα στο "Καμπ Νόου", αποχωρώντας από την κούρσα τίτλου. Οι "μπλαουγκράνα" στάθηκαν άτυχοι, χωρίς να είναι πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και μένουν με το κύπελλο τη φετινή σεζόν.

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ στο 28' με το 30ό τέρμα του στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να φτάσει τις 9 σεζόν (από τις 17) όπου έχει πιάσει αυτό το όριο. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ένα μακρινό σουτ του Σάντι Μίνα στάθηκε δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (δεν είχε ορατότητα) και η ισοφάριση ήταν προοικονομία του τέλους. Οι γηπεδούχοι έκαναν ελάχιστες μεγάλες ευκαιρίες, παρότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο τέλος, είδαν μία σέντρα σου του Αουγκούστο Σολάρι να μετατρέπεται σε σουτ, να καταλήγει στο δοκάρι και με το ριμπάουντ ο Μίνα να γράφει το τελικό 2-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (64' Ντεστ), Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Ντεμπελέ (70' Τρινκάο), Μορίμπα (86' Πιάνιτς), Πέδρι (46' Πουτζ), Άλμπα, Γκριεζμάν (70' Μπρέθγουεϊτ), Μέσι

ΘΕΛΤΑ: Βιγιάρ, Βάθκεθ, Αϊντού, Αραούχο, Μαρτίν, Μπελτράν (90+3' Σοτέλο), Μέντεθ, Σουάρεθ, Νολίτο (69' Σολάρι), Άσπας (78' Μπαέθα), Μίνα

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ