LA LIGA

La Liga 2: Γρανάδα και Λας Πάλμας προβιβάστηκαν στη La Liga

La Liga 2: Γρανάδα και Λας Πάλμας προβιβάστηκαν στη La Liga
PRINT SCREEN

Δραματικό φινάλε είχε η La Liga 2 με τις Γρανάδα και Λας Πάλμας να κερδίζουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια των playoffs ανόδου για το τρίτο εισιτήριο.

Μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική στη La Liga 2 καμία ομάδα δεν είχε εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στη La Liga και όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική.

Η Γρανάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση με 75 βαθμούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά και τη νίκη που σημείωσε επί της Λεγκανές με 2-0, χάρη στα γκολ τον Ουζούνι και Θαραγκόθα.

Λας Πάλμας και Αλαβές ήταν στη δεύτερη και την τρίτη θέση με απόσταση ενός βαθμού και την τελευταία αγωνιστική μονομάχησαν στο Εστάντιο Γκραν Κανάρια, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Η ομάδα των Κανάριων Νησιών επωφελήθηκε και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, ενώ η Αλαβές τερμάτισε τέταρτη.

Η Λεβάντε νίκησε την Οβιέδο 2-1 και τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ η Έιμπαρ πέρασε από την έδρα της Ουέσκα επικρατώντας 1-0 και τερμάτισε πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη κατηγορία έχει πέσει μαθηματικά η Έλτσε.

Οι ομάδες που ανέβηκαν στη La Liga:

  • Γρανάδα
  • Λας Πάλμας

Τα ζευγάρια των playoffs ανόδου για το τρίτο εισιτήριο:

  • Λεβάντε - Αλμπαθέτε
  • Αλαβές - Έιμπαρ
TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ