ΠΑΟΚ

Κυριάκος Κυριάκος: "Το τσουβάλιασμα και οι οριζόντιες ποινές δεν αποτελούν κοπλιμέντο για την Ελληνική Δημοκρατία"

Κυριάκος Κυριάκος: "Το τσουβάλιασμα και οι οριζόντιες ποινές δεν αποτελούν κοπλιμέντο για την Ελληνική Δημοκρατία"
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME SPORTS

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, αντέδρασε στις πληροφορίες που λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να κλείσει τα γήπεδα ως μέτρο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Τα όσα έχουν ακουστεί αναφορικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα (11/12) η ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, προκαλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου.

Κυριάκος Κυριάκος: "Το τσουβάλιασμα και οι οριζόντιες ποινές δεν αποτελούν κοπλιμέντο για την Ελληνική Δημοκρατία"
ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ INSTAGRAM

"Αν δεν πιάσει και αυτό, μετά μπορεί να δοκιμάσουμε να κρατήσουμε τη μύτη μας μέχρι να σκάσουμε! Για άλλη μια φορά, μέσα από κλισέ και εκθέσεις ιδεών, φτάσαμε σε μέτρα που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει αρκετές φορές (αν ισχύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες).

Το βασικό πρόβλημα είναι πως τα "σκληρά κολάρα" έχουν βρει έναν ευφημισμό για να περιγράψουν το πρόβλημα: "οπαδική βία" τη λένε και θεωρούν ότι είναι μια βία με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Διαφορετική από το bullying στα σχολεία, διαφορετική από τις καθημερινές γυναικοκτονίες, διαφορετική από τα αποτρόπαια που ακούμε κάθε μέρα ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Είναι προσβολή στη μνήμη όσων παιδιών χάθηκαν να θεωρεί το Κράτος ότι ο βασικός λόγος που δεν ζουν, ήταν το ότι οι αγώνες γίνονταν με κόσμο.

Είναι παραδοχή ήττας για ένα δυτικό Κράτος να παραλύει την λαϊκότερη διασκέδαση του 99,8% των φιλάθλων γιατί δεν μπορεί να προλάβει ή να καταστείλει την παραβατική δράση του 0,2%.

Και είναι και μέγιστη υποκρισία να προαναγγέλλει αυστηρές ποινές 2 μέρες μετά την αποφυλάκιση συλληφθέντων με ρόπαλα και καδρόνια, ενώ έχει αποτύχει να βρει και να συλλάβει τσεκουροφόρους δράστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Και μπράβο στους φωστήρες που εισηγήθηκαν να καταπολεμηθεί η βία του πεζοδρομίου με κλείσιμο των κερκίδων.

Προτείνω να κλείσουν όλα τα σχολεία στη χώρα επειδή σε κάποια παρουσιάστηκαν κρούσματα bullying. Να απαγορευθούν οι γάμοι για να μην έχουμε άλλη γυναικοκτονία και να γίνει ένα Πανελλήνιο Συνέδριο… Κατηχητικών, για να ακούσουμε προτάσεις εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Το τσουβάλιασμα και οι οριζόντιες ποινές στους πολίτες για εγκλήματα λίγων που το Κράτος δεν μπορεί να προλάβει ή να καταστείλει, για να γίνει άλλη μια επικοινωνιακή διαχείριση ενός τραγικού συμβάντος, δεν αποτελούν και ακριβώς κοπλιμέντο για την Ελληνική Δημοκρατία", αναφέρει στην ανάρτησή του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ