ΠΑΟΚ

Κυριάκος: "Η συνάντηση Κοντονή-UEFA απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός GREXIT"

Κυριάκος: "Η συνάντηση Κοντονή-UEFA απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός GREXIT"

Τι δήλωσε για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων, αλλά και τα σχέδια για την επόμενη σεζόν, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος,

Για την πιθανότητα ενός GREXIT, αλλά και για το πως βιώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Ο κ. Κυριάκος αναφέρθηκε επίσης στον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει γίνει στην ομάδα από την περασμένη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεών που όπως τόνισε: "Σε 20 μέρες ο ΠΑΟΚ δεν θα χρωστά ούτε ένα ευρώ...".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις εξελίξεις με το αθλητικό νομοσχέδιο και τις απειλές της UEFA: "Όσο κοντά είμαστε σε ένα ποδοσφαιρικό GREXIT άλλο τόσο κοντά είμαστε σε μία κάθαρση της ΕΠΟ. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι όντως το GREXIT είναι επικίνδυνο, αλλά εξίσου επικίνδυνο είναι αυτό που γίνεται με την ΕΠΟ. Άνθρωποι επωφελήθηκαν από την όλη κατάσταση και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει αποκρουστικό. Η συνέπεια μίας πράξης θα πρέπει να ζυγιστεί με σύγκριση κάτι άλλο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιστεύει ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος που να έχει καταλάβει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε καμιά πολιτική ηγεσία που θα ήθελε να πάρει ένα τόσο μεγάλο πολιτικό ρίσκο για να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται ένα συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων και συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν έχουν ασχοληθεί στιγμή με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο να τρομοκρατούν με ένα πιθανό GREXIT".

Για τις πιθανότητες ενός GREXIT: "Εμένα ο κ. Κοντονής δεν μου φαίνεται αδιάλλακτος άνθρωπος. Θεωρώ ότι θα καθίσει να συζητήσει με τους ανθρώπους της UEFA για συγκεκριμένα ζητήματα και πιστεύω πως αυτό από μόνο του απομακρύνει την πιθανότητα ενός GREXIT".

Για την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ εν μέσω δικαστικών εξελίξεων και... GREXIT: "Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί στην καθημερινότητά του με τις προοπτικές που είχε και πριν από δύο μήνες. Με το θέμα των χρεών να τρέχει, με τις διάφορες επενδύσεις που υπάρχουν για το μέλλον. Φυσικά μας κάνουν αισιόδοξους οι δικαστικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν εν μέρει στην κάθαρση του ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι φαίνεται η UEFA να δραστηριοποιείται και να καταλαβαίνει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Γ ια τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα: "Από πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε ένα συγκεκριμένος σχεδιασμός πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Ό,τι έγινε από τότε έγινε με πλάνο και πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία που δεν προκύπτει από την προσωπική φιλοσοφία ενός προπονητή ή τεχνικού διευθυντή, αλλά από τον ίδιο τον σύλλογο. Πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία, λοιπόν, γίνονται κινήσεις με ανθρώπους και στελέχη που μας ενδιαφέρουν. Ο προπονητής λειτουργεί ως προπονητής που ξέρει τον ΠΑΟΚ και την φιλοσοφία του και τον ενδιαφέρει το καλό της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ κάνει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και ο τεχνικός διευθυντής που θα έρθει θα ασπαστεί τις δικές μας λογικές και όχι εμείς τις δικές του. Δεν είμαστε ιθαγενείς. Έχουμε πλάνο και στρατηγική".

Για τα κενά που υπάρχουν στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ: "Μέχρι πέρυσι υπήρχε ένας όγκος παικτών που είτε τα συμβόλαιά τους τελείωναν, είτε ήταν δανεικοί. Όλο αυτό προκάλεσε στην ομάδα μία ηλικιακή ανισορροπία. Η βασική απόφαση που πάρθηκε λοιπόν είναι να μην υπάρχουν πολλοί τέτοιου είδους παίκτες στο ρόστερ. Η δουλειά στο κομμάτι του "χτισίματος" του ρόστερ δεν σταματά ποτέ. Είναι κάτι που διαρκώς δουλεύεις πάνω του. Το κασέ ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ".

Για το ενδιαφέρον της Σασουόλο για τον Στέφανο Αθανασιάδη: "Δεν υπάρχει επίσημη κρούση ούτε πρόταση. Σε αυτήν την φάση που είμαστε ως ομάδα δύσκολα πωλούνται οι καλοί παίκτες που έχουμε. Στόχος μας είναι να τους πλαισιώσουμε με παίκτες που θα τους κάνουν καλύτερους. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Αν για παράδειγμα έρθει πρόταση για παίκτη 34 ετών θα την δούμε διαφορετικά από μία πρόταση για έναν 22χρονο".

Για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ: "Όχι ακόμη δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο για τον εορτασμό. Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από τον απλό εορτασμό. Τα 90 χρόνια μας σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον της ομάδας. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ σε δύο εβδομάδες με 20 μέρες ο ΠΑΟΚ δεν θα χρωστάει σε κανέναν! Ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει έστω και λίγο πιο καθαρό. Επίσης μάθαμε από τα λάθη που κάναμε και πιστεύουμε ότι και ο κόσμος πρέπει να ξαναέρθει κοντά μας. Να του δείξουμε και να του πούμε πράγματα για να έρθει κοντά μας. Για εμάς την πρώτη μέρα του καλοκαιριού ξεκινά η... νέα ζωή μας. Η πρώτη μέρα της νέας ζωής μας. Αυτό θα είναι το νόημα του εορτασμού των 90 χρόνων της ομάδας".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ