NATIONS LEAGUE

Κύπρος - Βόρεια Ιρλανδία 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Nations League

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Κύπρου με την Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League | 5 Ιουνίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Κύπρου με την Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League | 5 Ιουνίου 2022 @2022 PETROS KARADJIAS/AP IMAGES

Η Κύπρος αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Βόρεια Ιρλανδία στην Λάρνακα σε ματς για την 2η αγωνιστική του Nations League, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στον 2ο όμιλο της League C που συμμετέχει και η Εθνική.

Η πρεμιέρα στον 2ο όμιλο της League C του Nations League έδειξε πως η Κύπρος και η Βόρεια Ιρλανδία υστερούν αγωνιστικά έναντι των άλλων δύο ομάδων που συμμετέχουν σε αυτόν, αφού αμφότερες γνώρισαν εντός έδρας ήττες: 2-0 από το Κόσοβο η Κύπρος και 1-0 από την Ελλάδα η Βόρεια Ιρλανδία.

Με αυτά τα δεδομένα, το βράδυ της Κυριακής (5/6) ρίχτηκαν στη μάχη σε μεταξύ τους αναμέτρηση στην Λάρνακα για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα πρώτα τους παιχνίδια και ουδεμία μπόρεσε να ξεχωρίσει.

Σε ένα ματς με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, το 0-0 έμεινε αναπόφευκτα μέχρι το φινάλε, με την Κύπρο να εμφανίζεται βελτιωμένη αλλά να μένει με έναν μόνο βαθμό συγκομιδή μετά από δύο εντός έδρας ματς και την Βόρεια Ιρλανδία να εξακολουθεί να είναι μία από τις μόλις πέντε ομάδες που δεν έχουν ακόμα νίκη στη διοργάνωση του Nations League.

Το ματς

Ιδιαίτερα φτωχό ήταν το θέαμα στο πρώτο μέρος στην αναμέτρηση της Λάρνακας, με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία να έχουν προβλήματα όσον αφορά στην ανάπτυξη και στην επιθετική λειτουργία τους και τις φάσεις να βγαίνουν με το... σταγονόμετρο.

Ουσιαστικά, η μόνη ομάδα που απείλησε σε αυτό το διάστημα ήταν εκείνη του Νίκου Κωστένογλου, με τον Λοίζου να έχει δύο σουτ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (στο 17' μπλόκαρε το σουτ του ο Πίκοκ-Φάρελ και στο 18' ήταν άστοχος) και τη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους να καταγράφεται στο 43'.

Τότε που ο Κατελάρης επιχείρησε δυνατό μακρινό σουτ, με τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Βόρειας Ιρλανδίας και να απομακρύνεται.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν πολύ καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ στο 62' αλλά το πλασέ του Τζιώνη από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο, με τους Βορειοιρλανδούς από την πλευρά τους να απειλούν στο 77' με τον Λέιβερι, του οποίου το διαγώνιο συρτό πλασέ έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Κύπρου.

Στο 82ο λεπτό η Κύπρος είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Κορέα, που δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που άφησε αμφότερες τις ομάδες με έναν βαθμό αλλά και δυσαρεστημένες.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κορρέα, Κατελάρης (46' Παναγιώτου), Γκόγκιτς, Πίττας, Ιωάννου, Κάστανος (66' Παπουλής), Αρτυματάς, Λοϊζου (56' Τζιώνης), Σωτηρίου (77' Κακουλής), Χριστοφή (66' Κυριάκου)

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, ΜακΝερ, Μπράουν, Έβανς, ΜακΓκιν, Τσαρλς (63' Ντόνελι), Ντέιβις (77' Λέιβερι), Σάβιλ (70' ΜακΚαν), Λέιν (63' Σπένσερ), Γουάιτ, Λάφερτι

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της League C:

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της League C:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ