NATIONS LEAGUE

Κύπρος - Κόσοβο 0-2: Οι Μπερίσα και Ζέγκροβα καθάρισαν μέσα σε 13 λεπτά

Ο Βάλον Μπερίσα με τη φανέλα του Κοσόβου σε ματς κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2020 | 10 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Βάλον Μπερίσα με τη φανέλα του Κοσόβου σε ματς κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2020 | 10 Σεπτεμβρίου 2019 @2019 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Κύπρος ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος όμως στο δεύτερο το Κόσοβο κυριάρχησε απόλυτα και επικράτησε με 2-0 στην Λάρνακα, για να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο φετινό Nations League στον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα.

Ποδαρικό με το δεξί στην τρίτη έκδοση του Nations League έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (2/6) το Κόσοβο, με την ομάδα του Αλέν Ζιρές να επικρατεί με 2-0 της Κύπρου του Νίκου Κωστένογλου και να παίρνει τους πρώτους της βαθμούς στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της League C, στον οποίο συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στην καλύτερη Κύπρο όμως στο δεύτερο επέβαλαν πλήρώς το ρυθμό τους και πήραν δίκαια τη νίκη, με τους Μπερίσα και Ζέγκροβα να υπογράφουν την επιτυχία με γκολ στο 65ο και στο 78ο λεπτό αντίστοιχα.

Το ματς

Το πρώτο μέρος στην Λάρνακα δεν είχε τις πολύ μεγάλες φάσεις, με την ομάδα ωστόσο που πατούσε καλύτερα να είναι η Κύπρος, που είχε μάλιστα την πιο καθαρή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με το πλασέ του Σώτηρίου που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 41ο λεπτο.

Ωστόσο, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της και το Κόσοβο την τιμώρησε, αφού πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και μετά από 2-3 ευκαιρίες που έχασε, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 65ο λεπτό.

Το γκολ ήρθε μάλιστα μέσα από όμορφο συνδυασμό, με τους Μουρίκι και Μπερίσα να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον δεύτερο να σκοράρει με πλασέ εκτός περιοχής, γράφοντας το 0-1 με το 4ο γκολ στη διεθνή καριέρα του. Έξι λεπτά αργότερα η Κύπρος στάθηκε τυχερή όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε προσπάθεια του Ραχμάνι, για να έρθει όμως το δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό.

Σε ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων η μπάλα πήγε στον Ζεγκρόβα στα δεξιά ο οποίος "παίδεψε" με διαδοχικές ντρίμπλες τον Γκόγκιτς και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει ουσιαστικά τίτλους τέλους στην αναμέτρηση (2-14 οι τελικές στο δευτερο μέρος), χαρίζοντας το τρίποντο στο Κόσοβο στο εναρκτήριο παιχνίδι του στο Nations League.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κυριάκου (66' Κατελάρης), Γκόγκιτς, Παναγιώτου, Αντωνίου (67' Φιλιώτης), Αρτυματάς, Κάστανος, Παπουλής (67' Πίτας), Ιωάννου (77' Κακουλής), Τζιωνής (71' Λοίζου), Σωτηρίου.

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Αλιτί, Ιντρίζι (70' Λοσάι), Φαζίλι, Μπερίσα (76' Μπρέσεβιτς), Ζέγκροβα, Μουρίκι, Ράσιτσα (86' Μπιτίκι)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του ομίλου:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ