ΒΕΛΓΙΟ

Κυπελλούχος Βελγίου η Γάνδη, λύγισε στα πέναλτι την Άντερλεχτ

Ο Ντεπουάτρ πανηγυρίζει γκολ της Γάνδης στο Conference League απέναντι στον ΠΑΟΚ | 17 Μαρτίου 2022
Ο Ντεπουάτρ πανηγυρίζει γκολ της Γάνδης στο Conference League απέναντι στον ΠΑΟΚ | 17 Μαρτίου 2022 @2022 GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP IMAGES

Η Γάνδη επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Άντερλεχτ στον τελικό του Κυπέλλου Βελγίου (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, επιστρέφοντας συνάμα στους τίτλους μετά από μία επταετία.

Μία περίοδο επτά ετών χωρίς κάποιον τίτλο μπήκε οριστικά στο... ντουλάπι το απόγευμα της Δευτέρας (18/4) για την Γάνδη, με την ομάδα που απέκλεισε στους 16 του Conference League ο ΠΑΟΚ να κατακτάει το Κύπελλο Βελγίου, επικρατώντας της Άντερλεχτ στον μεγάλο τελικό που έλαβε χώρα στο "Ρουά Μποντουάν" των Βρυξελλών.

Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν κάποιο γκολ είτε στο 90λεπτο είτε στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε και οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου εκεί μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο κίπερ των τυπικά γηπεδούχων, Ντάβι Ρουφ.

Και αυτό γιατί απέκρουσε δύο διαδοχικές εκτελέσεις πέναλτι των παικτών της Άντερλεχτ και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Γάνδης, η οποία επιβλήθηκε με 4-3 και κατέκτησε το Κύπελλο για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Σημειώνεται πως ο αμέσως προηγούμενος τίτλος της Γάνδης ήταν το πρωτάθλημα, που είχε κατακτηθεί τη σεζόν 2014-15.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ