ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Ο Σαλάχ έχασε το άχαστο, όμως η Αίγυπτος προκρίθηκε στα τελικά

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Ο Σαλάχ έχασε το άχαστο, όμως η Αίγυπτος προκρίθηκε στα τελικά
TWITTER

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραλίγο να εξελιχθεί σε μοιραίο για την εθνική Αιγύπτου, όμως τελικά η απίστευτη ευκαιρία που έχασε δεν κόστισε στους "Φαραώ", που επικράτησαν στη Γουινέα και προκρίθηκαν στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκόραρε, όμως η Αίγυπτος επικράτησε με 2-1 της Γουινέας στο Μαρακές για το ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής του 4ου προκριματικού ομίλου και προχώρησε στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο αρχηγός των "Φαραώ" έχασε μία απίθανη ευκαιρία στο 28ο λεπτό της συνάντησης, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την κενή εστία κι ενώ ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή.

Το σκορ ήταν 1-0 για τη Γουινέα (για την οποία ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν στον πάγκο), όμως στο 42' ο επιθετικός της Λίβερπουλ διόρθωσε εν μέρει το λάθος του, δίνοντας στον Τρεζεγκέ το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79', ο Μοσταφά Μοχαμέντ έκανε την ανατροπή και η Αίγυπτος εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του θεσμού για 26η φορά στην ιστορία (περισσότερες από κάθε άλλη χώρα).

Μάλιστα, διεκδικεί την επιστροφή στην κορυφή για τον όγδοο τίτλο, ούσα η πολυνίκης του θεσμού, ύστερα από την ήττα της στον τελικό του 2021 κόντρα στη Σενεγάλη.

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί ήδη Μαρόκο, Αλγερία, Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Μπουρκίνα Φάσο και Τυνησία, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού θα αγωνιστεί ως οικοδέσποινα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ