ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2023: Τα αστέρια, οι παίκτες από Ελλάδα, τα φαβορί και τα γήπεδα

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2023: Τα αστέρια, οι παίκτες από Ελλάδα, τα φαβορί και τα γήπεδα
24 MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η Αφρική στις φλόγες για το Κύπελλο Εθνών του 2023 που αναμένεται πιο συναρπαστικό από κάθε άλλη φορά. Οι αστέρες, τα φαβορί, οι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα, η "χρυσή Βίβλος" και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε ένα αφιέρωμα του SPORT24.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2023 επιστρέφει δύο χρόνια έπειτα από την επική μάχη της Σενεγάλης με την Αίγυπτο που βρήκε πρωταθλήτρια ηπείρου την παρέα του Σαντιό Μανέ εις βάρος της χώρας με τα περισσότερα τρόπαια, εκείνης του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Έκτοτε έγιναν πολλά στη "μαύρη ήπειρο", αφού το Μαρόκο έγινε η χώρα με την καλύτερη πορεία στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κατάρ. Προσθέτοντας παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, η Γκάνα, η Νιγηρία, σταθερές όπως το Μάλι, η Νότια Αφρική, η Γουινέα και ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Μπουρκίνα Φάσο, η 34η έκδοση της διοργάνωσης μοιάζει πιο συναρπαστική από ποτέ.

Από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, τα μάτια της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης θα βρίσκονται στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού και σε Αμπιτζάν, Μπουακέ, Κορχόγκο, Σαν Πέντρο και Γιαμουσουκρό, όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Αφρική με 24 αντιπάλους.

Το SPORT24 παρουσιάζει σε ένα αφιέρωμα τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης που θα λείψουν από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα κι αυτούς που είχαν περάσει παλαιότερα, τα γήπεδα, τη χρυσή Βίβλο και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση.

Η δεκάδα "Ελλήνων" και οι παλιοί γνώριμοι

Η Ελλάδα θα έχει δέκα εν ενεργεία εκπροσώπους στη διοργάνωση, σε δέκα διαφορετικές εθνικές ομάδες. Οι Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ και Ζονάς Μέντες της Καλαμάτας είναι αρχηγοί σε Νιγηρία και Γουινέα-Μπισάου αντιστοίχως. Ο Χοσέτε Μιράντα της Νίκης Βόλου είναι ο επιθετικός με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές στην αποστολή της Ισημερινής Γουινέας. Οι τρεις τους βρίσκονται στον 1ο όμιλο (μαζί με την Ακτή Ελεφαντοστού) και τουλάχιστον ένας εξ αυτών θα προκριθεί στα νοκ άουτ.

Ελληνική μάχη θα υπάρξει και στον 3ο όμιλο, όπου το Καμερούν του Αρόλ Μουκουντί θα αντιμετωπίσει τη Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά. Στον 4ο όμιλο, ο Ισμαϊλά Ουεντραογκό του Πανσερραϊκού και ο Ζίνι της ΑΕΚ αναμένεται να έχουν μικρότερη συνεισφορά σε Μπουρκίνα Φάσο και Αγκόλα αντίστοιχα.

Στον 5ο όμιλο υπάρχει ο Γουαζντί Κεσρίντα του Ατρομήτου που θα διεκδικήσει την πρόκριση με την Τυνησία. Τέλος, στον 6ο όμιλο ο Αγιούμπ ελ Κααμπί του Ολυμπιακού θα είναι ο αναπληρωματικός φορ της έκπληξης του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Μαρόκου. Ο Εμπουένε Αλί Σαμάτα του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να βρει γκολ πρόκρισης για λογαριασμό της Τανζανίας.

Στη διοργάνωση θα βρεθούν και παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον αγωνίζονται αλλού. Τρανό παράδειγμα ο περσινός πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League και του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, που θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Άλλοι τρεις παίκτες που πέρασαν από το περσινό ρόστερ των "ερυθρολεύκων" βρίσκονται στη διοργάνωση, όπως ο Ντιαντιέ Σαμασεκού του Μάλι, ο Αχμέντ Χασάν της Αιγύπτου και ο Γκάρι Ροντρίγκες του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έπαιξε τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Άρη την περσινή σεζόν και θα εκπροσωπήσει τη Μαυριτανία, ενώ ο Γιασίν Μεριά είχε βρεθεί στον Πειραιά πιο παλιά και θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Τυνησίας.

Γνώριμοι από το πέρασμά τους είναι μεταξύ άλλων και ο Μαροκινός μπακ Γιαχιά Ατιγιάτ Αλάχ που είχε αγωνιστεί στο Βόλο και βρέθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας Ντεβίς Επασί που έχει αγωνιστεί σε Λεβαδειακό, Λαμία και ΟΦΗ και βρίσκεται σχεδόν πάντα στις αποστολές των "αδάμαστων λιονταριών" και ο Κλέζιο από τη Μοζαμβίκη που το 2016-2018 ανήκε στον Παναιτωλικό.

Ακόμα και προπονητής θα υπάρχει που έχει περάσει από την Ελλάδα, αφού ο 71χρονος Βέλγος Ούγκο Μπρος, εκτός από την Μπρζ, την Άντερλεχτ, την Γκενκ και την Τράμπζονσπορ, έχει προπονήσει τον Πανσερραϊκό το 2008-2009 και από το 2021 βρίσκεται στη Νότια Αφρική.

Οι έξι όμιλοι

  1. Ακτή Ελεφαντοστού (25η συμμετοχή), Νιγηρία (20ή συμμετοχή), Ισημερινή Γουινέα (4η συμμετοχή), Γουινέα-Μπισάου (4η συμμετοχή)
  2. Αίγυπτος (26η συμμετοχή), Γκάνα (24η συμμετοχή), Πράσινο Ακρωτήρι (4η συμμετοχή), Μοζαμβίκη (5η συμμετοχή)
  3. Σενεγάλη (17η συμμετοχή), Καμερούν (21η συμμετοχή), Γουινέα (14η συμμετοχή), Γκάμπια (2η συμμετοχή)
  4. Αλγερία (20ή συμμετοχή), Μπουρκίνα Φάσο (13η συμμετοχή), Μαυριτανία (3η συμμετοχή), Αγκόλα (9η συμμετοχή)
  5. Τυνησία (21η συμμετοχή), Μάλι (13η συμμετοχή), Νότια Αφρική (11η συμμετοχή), Ναμίμπια (4η συμμετοχή)
  6. Μαρόκο (19η συμμετοχή), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (20ή συμμετοχή), Ζάμπια (18η συμμετοχή), Τανζανία (3η συμμετοχή)

Οι διασταυρώσεις

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2023: Τα αστέρια, οι παίκτες από Ελλάδα, τα φαβορί και τα γήπεδα

Τα γήπεδα

Τα αστέρια

  • Βίκτορ Όσιμεν (25, επιθετικός, Νιγηρία): Ένας από τους πιο καυτούς φορ της περσινής σεζόν, πήρε άδεια από τη Νάπολι να συμμετάσχει στη διοργάνωση την ύστατη στιγμή κι έπειτα από την ανανέωση του συμβολαίου του. Η μεγάλη ελπίδα της Νιγηρίας, με 20 γκολ σε 27 διεθνείς αγώνες, ύστερα από την έκτακτη απουσία του Βίκτορ Μπόνιφεϊς που κάνει σεζόν αποκάλυψη στη Λεβερκούζεν
  • Έντμοντ Ταπσόμπα (24, κεντρικός αμυντικός, Μπουρκίνα Φάσο): Η εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και έχει εξελιχθεί σε βράχο της άμυνας της Λεβερκούζεν που πηγαίνει για πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Διεθνής από τα 17 του και παρών στις εξαιρετικές πορείες της Μπουρκίνα Φάσο μέχρι την 3η θέση το 2017, ενώ ήταν μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας του τουρνουά το 2021.
Ο Σαλάχ στον τελικό του Κόπα Άφρικα ανάμεσα σε Σενεγάλη και Αίγυπτο
Ο Σαλάχ στον τελικό του Κόπα Άφρικα ανάμεσα σε Σενεγάλη και Αίγυπτο © 2022 SUNDAY ALAMBA / AP IMAGES
  • Μοχάμεντ Σαλάχ (31, επιθετικός, Αίγυπτος): Έφτασε δύο φορές στην πηγή με την πολυνίκη του θεσμού Αίγυπτο, αλλά δεν ήπιε νερό. Πιθανότατα η τελευταία ελπίδα του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία της χώρας να πανηγυρίσει το τρόπαιο, στη 13η χρονιά του στην εθνική
  • Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά (28, μέσος, Καμερούν): Ένας από τους κορυφαίους μέσους την περσινή σεζόν, πρωταθλητής Ιταλίας με τη Νάπολι και μία μεγάλη ελπίδα για το Καμερούν να επιστρέψει στα τρόπαια έπειτα από δύο διοργανώσεις. Ενδιαφέρον θα έχει η νέα συνύπαρξη του Ριγκομπέρτ Σονγκ με τον Αντρέ Ονανά, τον οποίο είχε διώξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
Ο Ασράφ Χακίμι στην αναμέτρηση του Μαρόκο με τη Χιλή
Ο Ασράφ Χακίμι στην αναμέτρηση του Μαρόκο με τη Χιλή 2022 AP PHOTO/JOAN MONFORT
  • Ασράφ Χακιμί (25, δεξιός μπακ, Μαρόκο): Το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο εδώ και χρόνια, ηγέτης στην ιστορική πορεία του Μαρόκου μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με παίκτες όπως ο Γιασίν Μπουνού και ο Γιουσέφ εν Νεσιρί που θα είναι πάλι στο πλευρό του.
  • Σερού Γκιρασί (27, επιθετικός, Γουινέα): Με 19 γκολ σε 16 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, αποτελεί την αποκάλυψη της Bundesliga και κυνηγάει τον Χάρι Κέιν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Έκανε ντεμπούτο το 2022 κι έχει μόλις τρία γκολ σε δώδεκα διεθνείς συμμετοχές
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης στον ημιτελικό του Copa Africa | 2 Φεβρουαρίου 2022
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης στον ημιτελικό του Copa Africa | 2 Φεβρουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

  • Σαντιό Μανέ (31, επιθετικός, Σενεγάλη): Ο αρχηγός της κατόχου του τροπαίου, μπορεί πλέον να αγωνίζεται στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, όμως οι βλέψεις είναι πολύ υψηλές ξανά, με τους Εντουάρ Μεντί, Καλιντού Κουλιμπαλί και Ιντρισά Γκέιγ να ηγούνται των υπολοίπων γραμμών
  • Ισμαέλ Μπενασέρ (26, κεντρικός μέσος, Αλγερία): Ο κορυφαίος παίκτης του 2019, όταν οδήγησε την Αλγερία στην κατάκτηση, παρών και στις επιτυχίες της Μίλαν τα τελευταία χρόνια, αν και όχι πάντα ως βασικός
  • Σεμπαστιάν Αλέ (29, επιθετικός, Ακτή Ελεφαντοστού): Με τη "χρυσή γενιά" να ανήκει στο παρελθόν, ο επιθετικός της Ντόρτμουντ αποτελεί κάτι σαν διάδοχος του Ντιντιέ Ντρογκμπά, αν και με οκτώ γκολ σε 21 αγώνες δεν έχει καταφέρει πολλά πράγματα ακόμα

Οι πολυνίκες

  • 7 κατακτήσεις: Αίγυπτος (1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008, 2010)
  • 5 κατακτήσεις: Καμερούν (1984, 1988, 2000, 2002, 2017)
  • 4 κατακτήσεις: Γκάνα (1963, 1965, 1978, 1982)
  • 3 κατακτήσεις: Νιγηρία (1980, 1994, 2013)
  • 2 κατακτήσεις: Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό (1968, 1974), Ακτή Ελεφαντοστού (1992, 2015), Αλγερία (1990, 2019)
  • 1 κατάκτηση: Αιθιοπία (1962), Σουδάν (1970), Κονγκό (1972), Μαρόκο (1976), Νότια Αφρική (1996), Τυνησία (2004), Ζάμπια (2012), Σενεγάλη (2021)

Τα ρόστερ των ομάδων

Ακτή Ελεφαντοστού (Ζαν-Λουί Γκασέτ)

  • Τερματοφύλακες: Γιαχιά Φοφανά (Ανζέ), Σαρλ Φολί (Μιμόζας), Μπαντρά Αλί (Σεκουκούνε Γιουνάιτεντ)
  • Αμυντικοί: Σερζ Οριέ (Νότιγχαμ), Γουιλί Μπολί (Νότιγχαμ), Ισμαέλ Ντιαλό (Χάιντουκ), Ουσμάντ Ντιομάντ (Σπόρτινγκ), Γκισλέν Κονάν (Αλ Φάιχα), Ονιλόν Κοσονού (Λεβερκούζεν), Εβάν Εντικά (Ρόμα), Γουιλφριντ Σινγκό (Μονακό)
  • Μέσοι: Ζαν Τιερί Λαζάρ (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Ιντρισά Ντουμπιά (Αλ Αχλί Κατάρ), Σεκό Φοφανά (Αλ Νασρ), Φρανκ Κεσιέ (Αλ Αχλί Σαουδικής Αραβίας), Ιμπραχίμ Σανγκαρέ (Νότιγχαμ), Ζαν-Μισέλ Σερί (Χαλ)
  • Επιθετικοί: Σιμόν Αντινγκρά (Μπράιτον), Ζονατάν Μπαμπά (Θέλτα), Ζερεμί Μπογκά (Νις), Ουμάρ Ντιακιτέ (Ρεμς), Μαξ Γκραντέλ (Γκαζιαντέπ), Σεμπαστιάν Αλέ (Ντόρτμουντ), Καρίμ Κονατέ (Ζάλτσμπουργκ), Κριστιάν Κουαμέ (Φιορεντίνα), Ζαν-Φιλίπ Κρασό (Ερυθρός Αστέρας), Νικολά Πεπέ (Τράμπζονσπορ)

Νιγηρία (Ζοζέ Πεσέιρο)

  • Τερματοφύλακες: Στάνλεϊ Νουαμπίλι (Τσίπα Γιουνάιτεντ), Φράνσις Ουζόχο (Ομόνοια), Λέκε Ότζο (Ενίμπα)
  • Αμυντικοί: Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ (ΠΑΟΚ), Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ (Φενέρμπαχτσε), Όλα Άινα (Νότιγχαμ), Ζαϊντού Σανουσί (Πόρτο), Μπρούνο Ονιεμαέτσι (Μποαβίστα), Σέμι Ατζάγι (Γουέστ Μπρομ), Κάλβιν Μπάσεϊ (Φούλαμ), Τσιντόζι Αγουαζιέμ (Μποαβίστα), Κένεθ Ομερούο (Κασίμπασα)
  • Μέσοι: Αλασάν Γιουσούφ (Άντβερπ), Ράφαελ Ονιεντίκα (Μπριζ), Τζο Αρίμπο (Σαουθάμπτον), Φρανκ Ονιέκα (Μπρέντφορντ), Άλεξ Ιγουόμπι (Φούλαμ)
  • Επιθετικοί: Κελέτσι Ιχεανάτσο (Λέστερ), Σάμουελ Τσουκουέζε (Μίλαν), Μόουζες Σάιμον (Ναντ), Αντεμόλα Λούκμαν (Αταλάντα), Βίκτορ Όσιμεν (Νάπολι), Τερέμ Μόφι (Νις), Αχμέντ Μουσά (Σίβασπορ), Ουμάρ Σαντίκ (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

Ισημερινή Γουινέα (Χουάν Μιτσά)

  • Τερματοφύλακες: Χεσούς Οβόνο (Αλαβές), Αϊτόρ Εμπέλα (Σονέχα), Μανουέλ Σαπούνγκα (Πολοκουάνε Σίτι)
  • Αμυντικοί: Μπασίλιο Εντόνγκ (Ουνιβερσιτάτεα Κράιοβα), Κάρλος Ακάπο (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς), Εστεμπάν Ομπιάνγκ (Άρτζες), Σαούλ Κόκο (Λας Πάλμας), Μάρβιν Ανιέμπο (Ιγέσκας), Νέστορ Σένρα (Αβιλές), Χοσέ Έλο (Μέριδα), Τσαρλς Όντο (Χάντερσφιλντ), Ούγκο Μπούιλα (Σαμπντόρια)
  • Μέσοι: Φεντερίκο Μπικόρο (Αφρικέν), Πάμπλο Γκανέτ (Αλκογιάνο), Ιμπάν Σαλβαδόρ (Μιετζ), Χοσέ Ματσίν (Μόντσα), Σαντιάγκο Ενέμε (Βίσκοβ), Γιανίκ Μπούιλα (Λογκρονιές), Άλεξ Μπαλμπόα (Ουέσκα), Φέντερ Ενγκεμά (Μπάλτσι)
  • Επιθετικοί: Χοσέτε Μιράντα (Νίκη Βόλου), Εμίλι Ενσουέ (Ιντερσίτι), Λουίς Νλάβο (Μπράγκα), Σαλομόν Ομπάμα (Σάντα Κολόμα), Όσκαρ Σιαφά (Αλεσάντρια), Νοέ Έλα (Νουμάνθια), Χοσέ Ναμπίλ Όντο (Κάνο Σπορτ)

Γουινέα-Μπισάου (Μπασιρό Καντέ)

  • Τερματοφύλακες: Ζόνας Μέντες (Καλαμάτα), Ουπαρίνε Τζόκο (Φρανς Μπορένς), Φερνάντο Εμπάτζε (Λούγκο)
  • Αμυντικοί: Φαλί Καντέ (Μετς), Μαρσέλο Τζαλό (Παλένσια Ατλέτικο), Ουμπουλάνγκ Μέντες (Αλμερία), Ζέφερσον Ενκάντα (Φάρκο), Σορί Μανέ (Ακαντέμικο Βιζέου), Νάνου (Σαμσούνσπορ), Όπα Σανγκαντέ (Ντινκέρκ), Έντγκαρ Ιέ (Μπασακσεχίρ)
  • Μέσοι: Νίτο Γκόμες (Μαρίτιμο), Άλφα Σεμέντο (Αλ Τάι), Κάρλος Μανέ (Καϊσέρισπορ), Κάρλος Μέντες Γκόμες (Μπόλτον), Μορέτο Κασαμά (Ομόνοια), Ζάνιο Μπίκελ (Γκαζιαντέπ)
  • Επιθετικοί: Φρανκουλίνο Τζου (Μίντιλαντ), Ντάλσιο (ΑΠΟΕΛ), Ζίνιο Γκάνο (Ζούλτε Βάρεχεμ), Μαρσιάνο (Αλμερία), Μάουρο Ροντρίγκες (Ιβερντόν), Μάμα Μπαλντέ (Λιόν), Φαμανά Κιζέρα (Ακαντέμικο ντε Βιζέου), Ζε Τούρμπο (Νίζνι Νόβγκοροντ)

Αίγυπτος (Ρουί Βιτόρια)

  • Τερματοφύλακες: Μοχάμεντ ελ Σενάουι (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Αχμέντ ελ Σενάουι (Πίραμιντς), Γκαμπάσκι (Νάσιοναλ Μπανκ), Μοχάμεντ Σόμπχι (Ζάμαλεκ)
  • Αμυντικοί: Αχμέντ Χεγκάζι (Αλ Ιτιχάντ), Αλί Γκαμπρ (Πίραμιντς), Αχμέντ Φοτούχ (Ζάμαλεκ), Μοχάμεντ Αμπντελμονέμ (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Ομάρ Καμάλ (Φιούτσερ), Μοχάμεντ Χανί (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Γιασέρ Ιμπραχίμ (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Μοχάμεντ Χαμντί (Πίραμιντς), Αχμέντ Σαμί (Πίραμιντς)
  • Μέσοι: Μοχάμεντ Ελνένι (Άρσεναλ), Χαμντί Φατί (Αλ Γουάκρα), Ζίζο (Ζάμαλεκ), Εμάμ Ασούρ (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Μαχμούντ Χαμάντα (Αλ Μασρί), Μαρουάν Ατία (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Μοχανάντ Λασέν (Πίραμιντς)
  • Επιθετικοί: Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Τρεζεγκέ (Τράμπζονσπορ), Αχμέντ Χασάν (Πεντίκσπορ), Καχραμπά (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Μοστάφα Μοχάμεντ (Ναντ), Μοστάφα Φατί (Πίραμιντς), Ομάρ Μαρμούς (Άιντραχτ)

Γκάνα (Κρις Χιούτον)

  • Τερματοφύλακες: Ρίτσαρντ Οφόρι (Ορλάντο Πάιρετς), Λόρενς Ατί-Ζιγκί (Ζανκτ Γκάλεν), Τζότζο Γουόλακοτ (Χιμπέρνιαν)
  • Αμυντικοί: Ντάνιελ Αμαρτέι (Μπεσίκτας), Αλεξάντερ Τζικού (Φενέρμπαχτσε), Γκίντεον Μενσά (Οσέρ), Νικολάς Οπόκου (Αμιάν), Ντένις Οντόι (Μπριζ), Μοχαμέντ Σαλισού (Μονακό), Αλιντού Σεϊντού (Κλερμόν), Κινγκσλέ Σίντλερ (Σαμσούνσπορ), Αμπντούλ Φαταβού Χουμιντού (Μεντεάμα)
  • Μέσοι: Αντρέ Αγιού (Χάβργη), Μοχαμέντ Κουντούς (Γουέστ Χαμ), Ιντρισού Μπαμπά (Αλμερία), Οσμάν Μπουκαρί (Ερυθρός Αστέρας), Ζοζέφ Πέιντσιλ (Γκενκ), Σαλίς Αμπντούλ Σαμέντ (Λανς), Ελισά Οβούζου (Οσέρ), Ματζίντ Ασιμέρου (Άντερλεχτ), Ράνσφορντ Γέμποα Κένιγκσντέρφερ (Αμβούργο), Ρίτσμοντ Λάμπτεϊ (Ασάντε)
  • Επιθετικοί: Ζορντάν Αγιού (Κρίσταλ Πάλας), Ινιάκι Γουίλιαμς (Αθλέτικ), Αντούαν Σεμενιό (Μπόρνμουθ), Έρνεστ Νουαμά (Λιόν), Ζονατάν Σογουά (Μεντεάμα)

Πράσινο Ακρωτήρι (Μπουμπίστα)

  • Τερματοφύλακες: Βοζίνια (Τρέντσιν), Μάρσιο ντα Ρόζα (Ανάντια), Ντίλαν Σίλβα (Σιντρένσε)
  • Αμυντικοί: Στοπίρα (Μποαβίστα), Πίκο (Σάμροκ Ρόβερς), Ντίνεϊ (Αλ Μπατέχ), Ντίλαν Ταβάρες (Μπαστιά), Λόγκαν Κόστα (Τουλούζ), Στίβεν Μορέιρα (Κολόμπους)
  • Μέσοι: Τζαμίρο Μοντέιρο (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς), Κένι Ρόσα (ΑΕ Ζακακίου), Πάτρικ Αντράντε (Γκαράμπαγ), Ζοάο Πάουλο Φερνάντες (Σέριφ), Ντιρόι Ντουάρτε (Φορτούνα Σίταρτ), Κούκα (Λεϊρία), Κέβιν Πίνα (Κρασνοντάρ), Λάρος Ντουάρτε (Χρόνινχεν)
  • Επιθετικοί: Ράιαν Μέντες (Καραγκιουμριούκ), Γκάρι Ροντρίγκες (Ανκαραγκιουτζιού), Μπεντσιμόλ (Μπενφίκα), Γουίλι Σεμέντο (Ομόνοια), Μπεμπέ (Ράγιο Βαγεκάνο), Τζοβάνε Καμπράλ (Σαλερνιτάνα), Μπράιαν Τεϊσέιρα (Στουρμ)

Μοζαμβίκη (Σικίνιο Κόντε)

  • Τερματοφύλακες: Ερνάνι (Σόνγκο), Ιβάνε Ουρουμπάλ (Μπλακ Μπουλς), Φαζίτο (Φεροβιάριο ντε Ναμπούλα)
  • Αμυντικοί: Μέξερ (Μπαντίρμασπορ), Εντμίλσον Ντόβε (Κάιζερ Τσιφς), Ρεϊνίλντο Μαντάβα (Ατλέτικο), Νενέ (Μπλακ Μπουλς), Νανάνι (Σονγκό), Μπρούνο Λάνγκα (Σάβες), Ντομίνγκος Μακάντζα (Κόστα ντο Σολ), Ντάβιντ Μαλεμπάνα (Νόα)
  • Μέσοι: Ντομίνγκες (Σονγκό), Σακίλ (Φεροβιάριο Μαπούτο), Αμαντού (Φεροβιάριο Μπέιρα), Ζοάο Μπόντε (Φεροβιάριο Μπέιρα), Γκίμα (Σάβες), Αλφόνς Αμάντε (Οστάνδη)
  • Επιθετικοί: Κλέζιο (Χόνκα), Γουίτι (Νασιονάλ Μαδέιρα), Ζίλντο (Κοβιλιά), Στάνλεϊ Ρατίφο (Πφόρτσχαϊμ), Ζένι Κατάμο (Σπόρτινγκ), Λάου Κινγκ (Σαγκράντα Εσπεράνσα)

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ)

  • Τερματοφύλακες: Εντουάρ Μεντί (Αλ Αχλί Σαουδικής Αραβίας), Αλφρέντ Γκομίς (Λοριάν), Μορί Ντιο (Κλερμόν)
  • Αμυντικοί: Καλιντού Κουλιμπαλί (Αλ Χιλάλ), Αμπντού Ντιαλό (Αλ Αραμπί), Μουσά Νιακατέ (Νότιγχαμ), Αμπντουλέιγ Εντιάιγ (Τρουά), Γιουσούφ Σαμπαλί (Μπέτις), Ισμαέλ Γιάκομπς (Μονακό), Αμποντουλέιγ Σεκ (Μακάμπι Χάιφα), Φοντέ Μπαλό Τουρέ (Φούλαμ), Φορμόζ Μεντί (Λοριάν)
  • Μέσοι: Ιντρισά Γκέιγ (Έβερτον), Παπ Αλασάν Γκέιγ (Μαρσέιγ), Παπ Ματάρ Σαρ (Τότεναμ), Πατέ Σις (Ράγιο Βαγεκάνο), Κρεπέν Ντιατά (Μονακό), Λαμίν Καμαρά (Μετς), Σεϊκού Κουγιατέ (Νότιγχαμ), Ναμπαλίς Μεντί (Λανς)
  • Επιθετικοί: Σαντιό Μανέ (Αλ Νασρ), Νικολάς Τζάκσον (Τσέλσι), Ιλμάν Εντιάιγ (Μαρσέιγ), Αμπνταλάχ Σιμά (Ρέιντζερς), Χαμπίμπ Ντιαλό (Αλ Σαμπάμπ), Ισμαϊλά Σαρ (Μαρσέιγ), Μπαμπά Ντιένγκ (Λοριάν)

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σονγκ)

  • Τερματοφύλακες: Φαμπρίς Οντοά (Νιμ), Αντρέ Ονανά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντεβίς Επασί (Αμπχά), Σιμόν Ενγκαπαντουετνμπού (Μαρσέιγ)
  • Αμυντικοί: Κριστοφέρ Γου (Ρεν), Ζουνιόρ Τσαμαντό (Στόουκ), Νουχού Τολό (Σιάτλ Σάουντερς), Νταρλίν Γιονγκουά (Λοριάν), Ουμάρ Γκονσάλες (Αζαξιό), Αρόλντ Μουκουντί (ΑΕΚ), Ζαν-Σαρλ Καστελετό (Ναντ), Μαλκόμ Μποκέλ (Μπορντό), Ενζό Τσατό (Μονπελιέ)
  • Μέσοι: Ιβάν Νεγού (Λεγκανές), Μπενζαμέν Ελιότ (Ρέντινγκ), Ολιβιέ Κεμέν (Καϊσέρισπορ), Ολιβιέ Εντσάμ (Σαμσούνσπορ), Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά (Νάπολι), Γουιλφρίντ Νατάν Ντουαλά (Βικτόρια Γιουνάιτεντ)
  • Επιθετικοί: Λεονέλ Ατέμπα (Μπαμέντα), Κλιντόν Ενζί (Σίβασπορ), Καρλ Τοκό-Εκαμπί (Αμπχά), Ζορζ-Κεβέν Ενκουντού (Μπεσίκτας), Βενσάν Αμπουμπακάρ (Σενεγάλη), Φαρίς Ρεμί Μουμπανιά (Μπόντο Γκλιμτ), Μουμί Ενγκαμαλό (Ντινάμο Μόσχας), Φρανκ Μαγκρί (Τουλούζ)

Γουινέα (Καμπά Νιαβαρά)

  • Τερματοφύλακες: Αλί Κεϊτά (Έστερσουντ), Μουσά Καμαρά (Ορόγια), Ιμπραχίμ Κονέ (Χιμπέρνιανς)
  • Αμυντικοί: Ισιαγκά Σιλά (Μονπελιέ), Μοχάμεντ Αλί Καμαρά (Γιουνγκ Μπόις), Σαϊντού Σο (Στρασμπούρ), Αντουάν Κοντ (Μπότεφ), Μουκτάρ Ντιακαμπί (Βαλένθια), Ζουλιάν Ζανβιέ (Καϊσέρισπορ), Σεκού Σιλά (Καμπούρ), Ιμπραχίμ Ντιακιτέ (Ρεμς)
  • Μέσοι: Ναμπί Κεϊτά (Βέρντερ), Αμαντού Ντιαβαρά (Άντερλεχτ), Αγκιμπού Καμαρά (Ατρόμητος), Ιλάιτς Μορίμπα (Λειψία), Μορί Κονατέ (Μέχελεν), Σεϊντουμπά Σισέ (Λεγανές), Αμπντουλέιγ Τουρέ (Χάβρη), Καρίμ Σισέ (Σεντ Ετιέν)
  • Επιθετικοί; Φρανσουά Καμανό (Αμπχά), Ζοζέ Καντέ (Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς), Μοχαμέντ Μπαγιό (Χάβρη), Μοργκάν Γκιλαβογκί (Λανς), Σερού Γκιρασί (Στουτγκάρδη), Φασινέτ Κοντ (Μπαστιά)

Γκάμπια (Τομ Σενφίτ)

  • Τερματοφύλακες: Μόντου Τζομπ (Μουσάνζε), Μπαμπουκάρ Γκάιγ (Λοκομοτίφ Σόφιας), Λαμίν ΔΣαρ (Εσκιλσμίνε)
  • Αμυντικοί: Ντάουντα Ενγκούμ (Αριάνα), Ομάρ Κόλεϊ (Μπεσίκτας), Τζέιμς Γκόμεζ (Σπάρτα), Ίμπου Τουρέ (Στόκπορτ), Νόα Σονκό Σούντμπεργκ (Λουντογκόρετς), Τζέικομπ Μεντί (Ρέξαμ), Σαϊντί Γιάνκο (Γιουνγκ Μπόις), Μουχαμέντ Σανέ (Βλάσιμ), Μπουμπακάρ Σανέ (Ζβιέζντα)
  • Μέσοι: Χαμζά Μπαρί (Βέιλε), Σουλαϊμάν Μαρέ (ελεύθερος), Εμπού Άνταμς (Κάρντιφ), Αλασανά Μανέ (Οντένσε), Εμπριμά Νταρμπό (ΛΑΣΚ), Γιουσουφά Μπομπ (Καουκάμπ)
  • Επιθετικοί: Αμπλιέ Τζάλοου (Μετς), Αλιοέ Φαντερά (Γκενκ), Ασάν Τσίσεϊ (Νταμάκ), Μούσα Μπάροου (Αλ-Τααγούν), Αμπντουλιέ Σανιάνγκ (Γκρενόμπλ), Εμπριμά Κόλεϊ (Γιουνγκ Μπόις), Γιανκουμπά Μιντέ (Φέγενορντ), Μουχαμέντ Μπανταμόσι (Αλ-Χαζέμ), Αλί Σογουέ (Ανκαραγκιουτζιού)

Αλγερία (Τζαμέλ Μπελμαντί)

  • Τερματοφύλακες: Αντονί Μαντρεά (Καέν), Μουσταφά Ζεγκμπά (Νταμάκ), Ουσαμά Μπενμπότ (Αλζέρ)
  • Αμυντικοί: Γιουσέφ Ατάλ (Νις), Κεβίν Γκιτούν (Μετς), Ραγιάν Αΐτ-Νουρί (Γουλβς), Γιασέρ Λαρουσί (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Αϊσά Μαντί (Βιγιαρεάλ), Μοχαμέντ Αμίν Τουγκαΐ (Εσπεράνς), Ραμί Μπενσεμπαϊνί (Ντόρτμουντ), Αχμέντ Τουμπά (Λέτσε), Ζινεντίν Μπελαΐντ (Αλζέρ)
  • Μέσοι: Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Λιλ), Σοφιάν Φεγκουλί (Φατίχ Καραγκιουμριούκ), Χουσέμ Αουάρ (Ρόμα), Φαρεές Σαϊμπί (Άιντραχτ), Ραμίζ Ζερουκί (Φέγενορντ), Χισάμ Μπουνταουί (Νις), Ισμαέλ Μπενασέρ (Μίλαν)
  • Επιθετικοί: Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλ Αχλί Σαουδικής Αραβίας), Αντάμ Ουνάς (Λιλ), Μοχαμέντ Αμουρά (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Γιουσέφ Μπελαϊλί (Αλζέρ), Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ (Αλ Σαντ), Ισλάμ Σλιμανί (Κοριτίμπα)

Μπουρκίνα Φάσο (Ιμπέρ Βελού)

  • Τερματοφύλακες: Ερβέ Κοφί Σαρλερουά), Κιλιάν Νικιεμά (Ντεν Χαχ), Ιλέλ Κονατέ (Βαλενσιέν), Σεμπάς Κουλά (Σαμπαντέλ)
  • Αμυντικοί: Στεβ Γιαγκό (Άρης Λεμεσού), Ισουφού Νταγιό (Μπερκάν), Έντμοντ Ταπσόμπα (Λεβερκούζεν), Ισά Καμπορέ (Λούτον), Νασέρ Τζιγκά (Ερυθρός Αστέρας), Ανταμό Ναγκαλό (Νόρτζελαντ), Βαλεντέν Νουμά (Σεντ Ελουά Λουποπό), Αμπντούλ Γκιέμπρ (Μόντενα)
  • Μέσοι: Ανταμά Γκιρά (Ραθίνγκ Ριόχα), Μπλατί Τουρέ (Πίραμιντς), Γκουστάβο Σανγκαρέ (Κεβιγί Ρουέν), Στεφάν Αζίζ Κι (Γιανγκ Άφρικανς), Ντραμάντ Σαλού (Ουράρτου), Σασά Μπανσέ (Βαλενσιέν), Ισμαϊλά Ουεντραογκό (Πανσερραϊκός)
  • Επιθετικοί: Μπερτράν Τραορέ (Άστον Βίλα), Ασάν Μπαντέ (Ελσίνκι), Αμπντούλ Ταπσόμπα (Αμιάν), Μοχαμέντ Κονατέ (Αχμάτ), Ντανγκό Ουαταρά (Μπόρνμουθ), Τζιμπρίλ Ουαταρά (Μπερκάν), Σεντρίκ Μπαντολό (Σέριφ), Μαμαντί Μπανγκρέ (Τουλούζ)

Μαυριτανία (Αμίρ Αμπντού)

  • Τερματοφύλακες: Ναμορί Ντιό (Τεβράχ Ζέινα), Μπαμπακάρ Νιας (Γκινγκάμπ), Εμπακέ Εντιάιγ (Νουαντσότ Κινγκς)
  • Αμυντικοί: Αλί Αμπέντ (Αράντ), Μοχαμέντ Ντελαχί Γιαλί (Αλ Χουντούντ), Χασάν Χουμπέμπ (Αλ Ζαουρά), Μπακαρί Εντιάιγ (Αλ Κουγουά Αλ Τζαουιγιά), Λαμίν Μπα (Βάραζντιν), Νου Μοχάμεντ Ελ Αμπντ (Νουαντιμπού), Καντίμ Ντιό (Αλ Χιλάλ), Ιμπραχιμά Κεϊτά (Μαζέμπε)
  • Μέσοι: Αμπνταλαχί Μαχμούντ (Μπελιντσόνα), Γκεσουμά Φοφανά (Δόξα Κατωκοπιάς), Μουχσίν Μποντά (Νουαντιμπού), Ουμάρ Ενγκόμ (Πο), Μπακαρί Καμαρά (Βιγφράνς), Ομαρέ Γκασαμά (Σατορού), Σιντί Αχμέντ Ελ Αμπντ (Νουακσότ Κινγκς), Ελ Χατζί Μκπα (Νουαντιμπού)
  • Επιθετικοί: Εμεγιά Ταντζί (Αλ Ιτιχάντ Λιβύης), Ιντρισά Τιάμ (Μεσαϊμέρ), Αμπουμπακάρ Καμαρά (Αλ Τζαζίρα), Παπ Ιμπνού Μπα (Κονκαρνό), Σουλεϊμάν Ντουκαρά (Μαγκουσά Τουρκ Γκιουτζιού), Σουλεϊμάν Αν (Ντέινζ), Αμπουμπακαρί Κουατά (Σιντ Τρούιντεν), Σιντί Μπουνά Αμάρ (Νουαντιμπού)

Αγκόλα (Πέντρο Γκονσάλβες)

  • Τερματοφύλακες: Νεμπλού (Πρίμο ντε Αγκόστο), Αντόνιο Ντομινίκε (Ετουάλ Καρούζ), Καντού (Ολιβέιρα ντο Οσπιτάλ)
  • Αμυντικοί: Ζονατάν Μπουάτου (Βαλενσιέν), Το (Πέτρο ντε Λουάντα), Έντι Αφόνσο (Πέτρο ντε Λουάντα), Κιαλόντα Γκασπάρ (Εστρέλα Αμαδόρα), Νούριο Φορτούνα (Γάνδη), Κινίτο (Πέτρο ντε Λουάντα), Λόιντε Αουγκούστο (Αλάνιασπορ)
  • Μέσοι: Φρέντι (Εγιούπσπορ), Σόου (Μακάμπι Χάιφα), Εστρέλα (Ερζουρούμσπορ), Μανουέλ Κελιάνο (Εστρέλα Αμαδόρα), Μπρούνο Παζ (Κόνιασπορ), Μπένι (Κάζα Πία)
  • Επιθετικοί: Ζέλσον Ντάλα (Αλ Γουάκρα), Μαμπουλούλου (Αλ Ιτιχάντ Αιγύπτου), Ζίνι (ΑΕΚ), Ζίτο Λουβούμπο (Κάλιαρι), Φελίσιο Μίλσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ζερεμί Μπέλα (Κλερμόν), Ζιλμπέρτο (Πέτρο ντε Λουάντα)

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί)

  • Τερματοφύλακες: Μουέζ Χασέν (Αφρικέν), Αϊμέν Νταμέν (Αλ Χαζέμ), Μπεσίρ Μπεν Σαΐντ (Ουνιόν Μοναστιριέν)
  • Αμυντικοί: Αλί Αμπντί (Καέν), Μοντασάρ Ταλμπί (Λοριάν), Γιασίν Μεριά (Εσπεράνς), Ουσαμά Χανταντί (Γκρόιτερ Φιρτ), Αλί Μααλούλ (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Χαμζά Τζελασί (Ετουάλ), Γιαν Βαλερί (Ανζέ), Γουαζντί Κεσρίντα (Ατρόμητος), Αλά Γκραμ (Σφαξιέν)
  • Μέσοι: Χουσέμ Τκα (Εσπεράνς), Χαμζά Ραφιά (Λέτσε), Ανίς Μπεν Σλιμάν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Αϊσά Λαϊντουνί (Ουνιόν Βερολίνου), Μοχαμέντ Αλί Μπεν Ρομντάν (Φερεντσβάρος), Ελιές Σκιρί (Άιντραχτ), Χατζ Μαχμούντ (Λουγκάνο)
  • Επιθετικοί: Γιουσέφ Μσακνί (Αλ Αραμπί), Χαϊτέμ Τζουινί (Σταντ Τινιζιέν), Ταχά Γιασίν Κενισί (Κουβέιτ), Σαϊφαλάχ Λταϊέφ (Βιντερτούρ), Μπασέμ Σραρφί (Αφρικέν), Ναΐμ Σλιτί (Αλ Αχλί Κατάρ), Σεϊφεντίν Τζαζιρί (Ζάμαλεκ), Ελιάς Ασουρί (Κοπεγχάγη)

Μάλι (Ερίκ Σελ)

  • Τερματοφύλακες: Τζιγκί Ντιαρά (Γιανγκ Άφρικανς), Αμπουμπακάρ Ντουμπιά (Αφρίκ Φουτμπόλ Ελίτ), Ισμαέλ Ντιαβαρά (Μάλμε)
  • Αμυντικοί: Χαμαρί Τραορέ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μαμαντού Φοφανά (Αμιάν), Φαλάιγ Σακό (Μονπελιέ), Κικί Κουγιατέ (Μονπελιέ), Σικού Νιακατέ (Μπράγκα), Μουσά Ντιαρά (Τουλούζ), Αμαντού Νταντ (Στουρμ)
  • Μέσοι: Αμαντού Χαϊνταρά (Λειψία), Ντιαντιέ Σαμασεκού (Χόφενχαϊμ), Ανταμά Τραορέ (Χαλ), Ιβ Μπισουμά (Τότεναμ), Αλιού Ντιενγκ (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Μοχαμέντ Καμαρά (Μονακό), Καμορί Ντουμπιά (Μπρεστ), Λασανά Κουλιμπαλί (Σαλερνιτάνα), Μπουμπακάρ Τραορέ (Γουλβς)
  • Επιθετικοί: Μουσά Ντουμπιά (Αλ Ανταλάχ), Λασίν Σιναγιοκό (Οσέρ), Σεκού Κοϊτά (Ζάλτσμπουργκ), Νεν Ντορζέλ (Ζάλτσμπουργκ), Γιουσουφού Νιακατέ (Μπανίγιας), Ιμπραχίμ Σισοκό (Σεντ Ετιέν), Φουσενί Ντιαμπατέ (Λοζάνη), Σιρινέ Ντουκουρέ (Λοριάν)

Νότια Αφρική (Ούγκο Μπρος)

  • Τερματοφύλακες: Ρόνγουεν Γουίλιαμς (Μαμελόντι Σάνταουνς), Βέλι Μότουα (Αμαζούλου), Ρικάρντο Γκος (Σούπερσπορ Γιουνάιτεντ)
  • Αμυντικοί: Σίντνεϊ Μόμπι (Σεκουκούνε Γιουνάιτεντ), Γκραντ Κεκάνα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Τέρενς Μασίγκο (Μαμελόντι Σάνταουνς), Νκοσινάτι Σιμπίσι (Ορλάντο Πάιρετς), Ομπρέι Μοντίμπα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Σιγιάντα Ξούλου (Σούπερσπορ Γιουνάιτεντ), Μοτόμπι Μβάλα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Κουλίσο Μουντάου (Μαμελόντι Σάνταουνς)
  • Μέσοι: Τεμπόχο Μοκοένα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Σφεφέλο Σιτόλε (Τοντέλα), Τζέιντεν Άνταμς (Στέλενμπος), Τάμπανγκ Μονάρε (Ορλάντο Πάιρετς), Ταπέλο Μασέκο (Μαμελόντι Σάνταουνς), Ταπέλο Μορένα (Μαμελόντι Σάνταουνς)
  • Επιθετικοί: Τέμπα Ζουάνε (Μαμελόντι Σάνταουνς), Ζακέλε Λεπάσα (Ορλάντο Πάιρετς), Όσγουιν Απόλις (Πολοκουάνε Σίτι), Μιχλάλι Μαγιαμπέλα (Άρης Λεμεσού), Πέρσι Τάου (Αλ Αχλί Αιγύπτου), Έβιντενς Μακγκόπα (Ορλάντο Πάιρετς)

Ναμίμπια (Κόλιν Μπέντζαμιν)

  • Τερματοφύλακες: Έντουαρντ Μαόβα (Πρετόρια Κάλις), Καμαϊτζάντα Εντισίρο (Άφρικαν Σταρς), Λόιντ Καζαπούα (Τσίπα Γιουνάιτεντ)
  • Αμυντικοί: Ντένζιλ Χαοσέμπ (Κόμας Ναμπόλ), Ανανίας Γκέμπχαρντ (Μπαρόκα), Ράιαν Νιάμπ (Ντέρμπι), Ριάν Χαναμούμπ (Αμαζούλου), Τσαρλς Χαμπίρα (Άφρικαν Σταρς), Ιβάν Καμπερίπα (Οράπα Γιουνάιτεντ), Λουμπένι Χαουκόνγκο (Κέιπ Τάουν Σπερς), Απρόσιους Πέτρους (Λίρια Πρίζρεν), Κένεντι Αμουτένια (Γκαμπορόνε Γιουνάιτεντ)
  • Μέσοι: Ενγκέρο Κατούα (Πούμας), Ρομέο Κασούμε (Ματεμπέλε), Πέτρους Σιτέμπι (Κούτσινγκ Σίτι), Τζόσλιν Καματούκα (Μάριτσμπουργκ Γιουνάιτεντ), Πρινς Τζιουέζα (Λίρια Πρίζρεν), Γουέντελ Ρούντατ (Τζουανένγκ Γκάλαξι), Ουετούρου Καμπάτο (Άφρικαν Σταρς), Μαρσέλ Παπάμα (Τζουανένγκ Γκάλαξι)
  • Επιθετικοί: Αμπσαλόμ Ιιμπόντι (Κόμας Ναμπόλ), Πίτερ Σαλουλίλε (Μαμελόντι Σάνταουνς), Ντέον Χότο (Ορλάντο Πάιρετς), Μέθουελ Μουζέου (Μπλακ Λέοπαρντς)

Μαρόκο (Γουαλίντ Ρεγκραγκί)

  • Τερματοφύλακες: Γιασίν Μπουνού (Αλ Χιλάλ), Μουνίρ Μοχαμεντί (Αλ Γουέχντα), Μεχντί Μπεναμπίντ (ΦΑΡ)
  • Αμυντικοί: Ρομέν Σαΐς (Αλ Σαμπάμπ), Ασράφ Χακιμί (Παρί), Ναγέφ Αγκέρντ (Γουέστ Χαμ), Νουσαΐρ Μαζραουί (Μπάγερν), Γιαχιά Ατιγιάτ Αλάχ (Γουιντάντ), Γιουνίς Αμπντελχαμίντ (Ρεμς), Μοχαμέντ Σιμπί (Πίραμιντς), Αμπντέλ Αμπκάρ (Αλαβές), Σαντί Ριάντ (Μπέτις)
  • Μέσοι: Σοφιάν Αμραμπάτ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σελίμ Αμαλάχ (Βαλένθια), Αζεντίν Ουναχί (Μαρσέιγ), Μπιλάλ ελ Κανούς (Γκενκ), Αμίρ Ρίτσαρντσον (Ρεμς), Ουσαμά ελ Αζουζί (Μπολόνια)
  • Επιθετικοί: Γιουσέφ εν Νεσιρί (Σεβίλλη), Ισμαέλ Σαϊμπαρί (Αϊντχόφεν), Χακίμ Ζιγές (Γαλατάσαραϊ), Σοφιάν Μπουφάλ (Αλ Ραγιάν), Αγιούμπ ελ Κααμπί (Ολυμπιακός), Ταρίκ Τισουνταλί (Γάνδη), Αμίν Χαρίτ (Μαρσέιγ), Αμπντέ Εζαλζουλί (Μπέτις), Αμίν Αντλί (Λεβερκούζεν)

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ)

  • Τερματοφύλακες: Λιονέλ Εμπαζί (Ροντέζ), Μπατζιό Σιαντί Ενγκουσιά (Μαζέμπε), Ντιμιτρί Μπερτό (Μονπελιέ)
  • Αμυντικοί: Σανσέλ Μπεμπά (Μαρσέιγ), Αρτούρ Μαζουακού (Μπεσίκτας), Ενόκ Ινονγκά Μπακά (Σίμπα), Ζεντεόν Καλουλού (Λοριάν), Ντιλάν Μπατουμπινσικά (Σεντ Ετιέν), Ζορίς Καγέμπ (Γκενκ), Μπριάν Μπαγέγ (Άσκολι), Ροκί Μπουσιρί (Χιμπέρνιαν)
  • Μέσοι: Σαμουέλ Μουτουσαμί (Ναντ), Γκαέλ Κακουτά (Αμιάν), Μεσάκ Ελιά (Γιουνγκ Μπόις), Τεό Μπονγκοντά (Σπαρτάκ), Άαρον Ρσιμπόλα (Χάτα), Σίλας Κατόμπα Εμβούμπα (Στουτγκάρδη), Σαρλ Πικέλ (Κρεμονέζε), Γκραντί Ντιανγκανά (Γουέστ Μπρομ), Ομενούκε Μφούλου (Λας Πάλμας)
  • Επιθετικοί: Σεντρίκ Μπακαμπού (Γαλατάσαραϊ), Γιοάν Γουισά (Μπρέντφορντ), Φιστόν Καλαλά Μαγέλ (Πίραμιντς), Σιμόν Μπανζά (Μπράγκα)

Ζάμπια (Άβραμ Γκραντ)

  • Τερματοφύλακες: Τόουστερ Νσαμπάτα (Ζέσκο Γιουνάιτεντ), Φράνσις Μουάνσα (Γκριν Μπάφαλος), Λόρενς Μουλένγκα (Πάουερ Ντάιναμος)
  • Αμυντικοί: Μπένεντικτ Τσεπέσι (Ρεντ Άροους), Στοπίλα Σούνζου (Τζινάν Ζινγκζού), Ρόντερικ Κάμπουελ (Ζάκο), Τάντι Μουάπε (Μαζέμπε), Ντόμινικ Τσάντα (Πάουερ Ντάιναμος), Φράνκι Μουσόντα (Έιρ Γιουνάιτεντ), Γκιφτ Μφάντε (Χαποέλ Ρισόν Λεζιόν), Ζεφάνια Φίρι (Πρίζον Λέοπαρντς)
  • Μέσοι: Εμάνουελ Μπάντα (Ριέκα), Λουμπάμπο Μουσόντα (Σίλκεμποργκ), Κέλβιν Καπούμπου (Ζέσκο Γιουνάιτεντ), Κέλβιν Μουμπάνγκα (Ζέσκο Γιουνάιτεντ), Έντουαρντ Τσιλούφια (Χάκεν), Φρέντερικ Μουλάμπια (Πάουερ Ντάιναμος), Γκόλντεν Μαφουέντα (Βίσκοβ), Μιγκέλ Τσάιουα (Γιουνγκ Μπόις), Μπένσον Σακάλα (Μλάντα), Ράλι Μπουάλια (Σεκουκούνε), Κινγκς Κάνγκουα (Ερυθρός Αστέρας), Κλάτους Τσάμα (Σίμπα)
  • Επιθετικοί: Πάτσον Ντάκα (Λέστερ), Κένεντι Μουσόντα (Γιανγκ Άφρικανς), Φάσιον Σακάλα (Αλ Φάιχα), Λαμέκ Μπάντα (Λέτσε)

Τανζανία (Αντέλ Αμρούς)

  • Τερματοφύλακες: Κουέσι Καβάβα (Κάρλσλουντ), Μπένο Κακολάνια (Σινγκίντα), Μετάτσα Μνάτα (Γιανγκ Άφρικανς), Αΐσι Μανούλα (Σίμπα)
  • Αμυντικοί: Μπακαρί Μουαμνιέτο (Γιανγκ Άφρικανς), Ιμπραχίμ Χαμάντ (Γιανγκ Άφρικανς), Χάτζι Μνόγκα (Όλντερσοτ), Αμπντί Μπαντά (Ρίτσαρντσον Μπέι), Νοβάτους Ντισμάς (Σαχτάρ), Ντίκσον Τζομπ (Γιανγκ Άφρικανς), Λουσάτζο Μουαϊκέντα (Αζάμ), Μοχάμεντ Χουσεΐν (Σίμπα), Αμπντουλιμαλίκ Ζακαριά (Ναμούνγκο), Μιάνο Ντανίλο (Βιγένα)
  • Μέσοι: Χιμίντ Μάο (Ταλαέα Ελ Γκαΐς), Φεϊσάλ Σαλούμ (Αζάμ), Τουαρίκ Αμπντιλαχί (Τέλφορντ), Μορίς Έιμπραχαμ (Νόβι Σαντ), Μζαμίρου Γιασίν (Σίμπα), Κίμπου Ντένις (Σίμπα), Ταρίν Αλαρακία (Γουέλντστοουν), Μουνταθίρι Γιαχιά (Γιανγκ Άφρικανς), Σόσπιτερ Μπατζάνα (Αζάμ), Κλέφιν Χαμντούν (Μάσκατ), Μοχάμεντ Ομάρ (Μπόρχαμ Γουντ)
  • Επιθετικοί: Σιπριάν Κατσουέλε (Βανκούβερ), Μπεν Στάρκι (Ίλκεστον), Αμπντούλ Σουλεϊμάν (Αζάμ), Εμπουάνα Αλί Σαμάτα (ΠΑΟΚ), Τσαρλς Μόμπουα (Μακάρθουρ), Σάιμον Μσούβα (Καμπίλιε)
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ