ΕΠΟ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Η ΕΠΟ θέλει τελικό στο εξωτερικό και ρωτάει Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία

Η "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020
Η "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η ΕΠΟ, όπως τονίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε., θα απευθύνει ερώτηση σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία για την διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Η πρόθεση της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο εξωτερικό είναι γνωστός. Υπάρχει ήδη στην προκήρυξη της διοργάνωσης, ενώ το έχει τονίσει ο πρόεδρός της, Τάκης Μπαλτάκος. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το σενάριο αυτό μπορεί να λάβει σάρκα και οστά, με την Ομοσπονδία να ξεκινάει διερευνητικές επαφές για να δει πόσο εφικτό είναι για να συμβεί φέτος.

Η ΕΠΟ θα απευθύνει ερώτημα μέσω επιστολής στις Ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, προκειμένου να μάθει αν υπάρχει διαθεσιμότητα γηπέδου για τον μήνα Μάιο, όταν και θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός, αλλά και φυσικά διάθεση από μια ξένη συνομοσπονδία να συνεργαστεί με τη δική μας για την τέλεσή του.

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει η ΕΠΟ και αν είναι πάνω από μια θετική, θα επιλέξει αυτή που θα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά και φυσικά αυτή που θα μπορεί να προσελκύσει περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού. Φυσικά, σε Γερμανία και Αγγλία ζουν περισσότεροι συμπατριώτες μας και δεδομένα η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη.

Αν οι απαντήσεις είναι αρνητικές ή οικονομικά απρόσιτες, θα εξεταστούν άλλες περιπτώσεις. Η Κύπρος είναι επίσης μια επιλογή, ενώ τονίζουμε πως η περίπτωση της Αθήνας έχει αποκλειστεί αφού δεδομένα δεν θα έχουμε δύο ομάδες της πρωτεύουσας στον τελικό (ΠΑΟΚ ή Λαμία θα είναι σίγουρα στον τελικό και θα παίξουν με ΑΕΚ ή Ολυμπιακό).

Το Πανθεσσαλικό που φαντάζει ως η επικρατέστερη λύση στην Ελλάδα, φέρνει άσχημες αναμνήσεις, καθώς είχαν γίνει πολύ σοβαρά επεισόδια στον τελικό του 2018 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπου υπήρχαν οπαδοί των δύο ομάδων στις κερκίδες.

TAGS ΕΠΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΛΑΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ