ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στα πέναλτι για Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλωνα Πόντου, έκανε την έκπληξη ο Άγιος Νικόλαος

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στα πέναλτι για Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλωνα Πόντου, έκανε την έκπληξη ο Άγιος Νικόλαος
INTIME

Ο Απόλλων Λάρισας έφτασε μια ανάσα από το να αποκλείσει την Καλλιθέα, όμως ο Κυνηγόπουλος την έσωσε στο 90+4' και πήραν την πρόκριση στα πέναλτι. Πρόκριση χαρακτήρα για την Κηφισιά, που απέκλεισε στα πέναλτι τον ΟΦΙ στην Κρήτη, ενώ ο Άγιος Νικόλαος έκανε την έκπληξη κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Συναρπαστικές μονομαχίες περιλάμβανε το σημερινό (09/10) πρόγραμμα της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις μάχες κρίθηκαν στα πέναλτι. Καλλιθέα, Κηφισιά και Απόλλων Πόντου προκρίθηκαν από τη "ρώσικη ρουλέτα", ενώ ο Άγιος Νικόλαος έκανε την έκπληξη με τη Νίκη Βόλου.

Η Καλλιθέα έσωσε την παρτίδα στο 90+4' και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι

Ίσως στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της τέταρτης φάσης, η Καλλιθέα πήρε την πρόκριση στο τέλος. Ο Μουνιέ έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στο 12ο λεπτό, όμως ο Απόλλων έφερε τούμπα το ματς και έφτασε μια ανάσα από το να πάρει το παιχνίδι από την κανονική διάρκεια.

Αρχικά ισοφάρισε με τον Σταματή στο 26', με τον Σάββα Σιατραβάνη να ευστοχεί με πέναλτι στο 56ο λεπτό. Ο Κυνηγόπουλος στο 90+4' πέτυχε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους εκεί και οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου η Καλλιθέα επικράτησε 5-6.

Άσφαιροι στην Κρήτη Κηφισιά και Ιεράπετρα, την πρόκριση στα πέναλτι η ομάδα του Γιώργου Πετράκη

Η Κηφισιά πήρε την πρόκριση σε βάρος της Ιεράπετρας (0-0), στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (4-2). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και μετά από το πέρας της παράτασης.

Στα πέναλτι ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος έπιασε το πέναλτι του Νικολάς Αντερέγκεν και τους Μιχάλη Κουιρουκίδη, Κυριάκο Μαζουλουξή, Στέλιο Ποζατζίδη και Μαντί Ταλάλ να σημαδεύουν σωστά και να χαρίζουν την πρόκριση στην Κηφισιά.

Παλικαρίσια πρόκριση για τον Απόλλωνα Πόντου

Η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Πόντου στο Πανθεσσαλικό, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνουν η μια την άλλη και τους τυπικά γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι της κανονικής διάρκειας.

Ο Απόλλων έπαιζε με δέκα παίκτες από το 90ο λεπτό λόγω της αποβολής του Αμαραντίδη με δεύτερη κίτρινη, κράτησε το μηδέν στην παράταση και στα πέναλτι πήρε τη νίκη με 4-5. Σημειώνεται ότι η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με τον ίδιο τρόπο απέκλεισε τον Διαγόρα στη Ρόδο.

Ο Άγιος Νικόλαος έκανε την έκπληξη

Την έκπληξη της πέμπτης φάσης έκανε ο ΑΟΑΝ, καθώς νίκησε 2-0 στην κανονική διάρκεια τη Νίκη Βόλου, πετυχαίνοντας ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Περικλής Μηνάς σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (στο 21' και το 58') και υπέγραψε την ιστορική πρόκριση. Η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πιάσει υψηλή απόδοση, με τη διαφορά της κατηγορίας να μη φαίνεται στο χορτάρι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης φάσης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

  • Θεσπρωτός - Βέροια 1-2

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

  • ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά 0-0 (2-4 πεν.)
  • Απόλλων Λάρισας - Καλλιθέα 2-2 (5-6 πεν.)
  • Άγιος Νικόλαος - Νίκη Βόλου 2-0
  • Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου 0-0 (4-5 πεν.)

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

  • Αλμυρός - Πανθρακικός

Πρόκριση άνευ αγώνος στην 5η φάση

  • Παναχαϊκή
  • ΑΕΛ
  • Πανσερραϊκός
  • Ιωνικός Διαβατών
  • Πανελευσινιακός
  • Καλαμάτα
  • Απόλλων Παραλιμνίου
  • Αλμωπός Αριδαίας

Φιναλίστ 5ης φάσης: ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Βέροια, Καλλιθέα, Κηφισιά, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Απόλλων Πόντου, Αλμωπός Αριδαίας, Άγιος Νικόλαος, Πανελευσινιακός, Απόλλων Παραλιμνίου, Ιωνικός Διαβατών.

Φιναλίστ 6ης φάσης: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός.

* Μέχρι και την 5η φάση (στην οποία τα παιχνίδια είναι μονά) αυτομάτως γηπεδούχος ορίζεται η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας του ζευγαριού (αν φυσικά οι δύο ομάδες είναι σε διαφορετικές κατηγορίες).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ATHENS KALLITHEA ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ