ΕΠΟ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Στις 18 Μαΐου 2024 ο τελικός, ανοικτό για την έδρα

Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας
Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας INTIME

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2024. Σε επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για την έδρα. Εγκρίθηκε η σέντρα του πρωταθλήματος το τριήμερο 18-20 Αυγούστου.

Έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε για τις 18 Μαΐου 2024.

Παράλληλα, ενέκρισε την ημερομηνία έναρξης της Stoiximan Super League (18-20 Αυγούστου η σέντρα του πρωταθλήματος), ανακοίνωσε αλλαγές στο φορμάτ της Γ' Εθνικής, ενώ ανανέωσε και τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ.

Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε πως οποιαδήποτε απόφαση για την έδρα του τελικού θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1. Ενέκρινε τις αποφάσεις-εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε νωρίτερα και η οποία έλαβε τις εξής αποφάσεις:

-Ενέκρινε ομόφωνα τις ημερομηνίες έναρξης και διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 1 της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 που θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου 2023, συμπεριλαμβανομένης και της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023.

-Ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για διεξαγωγή του Τελικού της επόμενης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στις 18 Μαΐου 2024 και τη λήψη απόφασης για την έδρα σε επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.

-Ενέκρινε με τις απαραίτητες προσθήκες και αλλαγές το σχέδιο του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

-Ενέκρινε με τις απαραίτητες προσθήκες και αλλαγές το σχέδιο του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών.

2. Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σύμφωνα με αυτή, την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο. Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ θα προβιβασθούν συνολικά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Αυτές θα προκύψουν ως εξής: Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.
Η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

3. Να ανανεώσει για ένα μήνα τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας".

TAGS ΕΠΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ