ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιλιν: "Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Champions League"

Το μέλος του συνεδρίου της UEFA και της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Εβελίνα Κρίστιλιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Αθήνα (14  Σεπτεμβρίου 2016)
Το μέλος του συνεδρίου της UEFA και της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Εβελίνα Κρίστιλιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Αθήνα (14 Σεπτεμβρίου 2016) AP

Η Εβελίνα Κρίστιλιν, με σημαντική θέση τόσο στην UEFA όσο και στην FIFA, χτύπησε ένα ακόμα καμπανάκι για τις τρεις ομάδες που έχουν απομείνει στην European Super League, τονίζοντας πως κινδυνεύουν σοβαρά να τεθούν εκτός Champions League.

Μπορεί Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να εμφανίζονται αυτή τη στιγμη αδιάλλακτες και να μην είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένες να βάλουν οριστικά στο συρτάρι τα σχέδιά τους για τη δημιουργία της European Super League, την ίδια ώρα ωστόσο παίζουν με τη φωτιά.

Λίγες μόλις ημέρες αφότου έγινε γνωστό πως θα ανοίξει φάκελος για να εξεταστεί αν οι τρεις ομάδες έχουν προχωρήσει σε παραβίαση κανονισμών που εγείρουν ακόμα και εξοστρακισμό τους από το Champions League, ήρθε ένα ακόμα άτομο με εξέχουσα θέση στο ποδόσφαιρο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να τους ρίξει προειδοποιητική βολή.

Ο λόγος για την Εβελίνα Κρίστιλιν, μέλος του συμβουλίου της UEFA και της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, η οποία κατά τη διάρκεια παρουσίας της στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό "Rai Radio 1", ήταν ξεκάθαρη:

"Είναι μία υπόθεση που θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Οι τρεις ομάδες που δεν θέλουν να αποσυρθούν από την European Super League έχουν παραβιάσει τα άρθρα 49 και 51 της UEFA.

Ο Τσέφεριν είπε ξεκάθαρα πως θα προχωρήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες για την τιμωρία τους και σε θεωρητικό επίπεδο, μπορούν να μείνουν εκτός Champions League.

Εμείς της UEFA θα προχωρήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά η Ιταλίδα αξιωματούχος των UEFA και FIFA, ενώ ως φίλαθλος της Γιουβέντους δεν αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τις αλλαγές προπονητών:

"Δεν περίμενα πως ο Κόντε θα έφευγε από την Ίντερ ενώ πίστευα πως ο Αλέγκρι θα επέστρεφε στην Γιουβέντους. Ο Μάσιμο είναι πολύ μεγάλος προπονητής, κρίμα για τον Πίρλο, που ήταν θαραλλέος, ίσως πλήρωσε την απειρία του".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA FIFA ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ