PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-3: Πήραν το λονδρέζικο ντέρμπι και ανέβηκαν στην 5η θέση τα σφυριά

Ο Μανουέλ Λαντσίνι πανηγυρίζει γκολ της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League | 1 Ιανουαρίου 2022
Ο Μανουέλ Λαντσίνι πανηγυρίζει γκολ της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League | 1 Ιανουαρίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Ούσα εξαιρετικά αποτελεσματική στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχε τρία γκολ, η Γουέστ Χαμ πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και ανέβηκε μόνη στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Όσο όμορφα έκλεισε το 2021, με εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-1 επί της Γουότφορντ, εξίσου ιδανικά άνοιξε και το 2022 η Γουέστ Χαμ, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να επικρατεί με 3-2 στο "Σέλχαρστ Παρκ" της Κρίσταλ Πάλας για την 21η αγωνιστική της Premier League και να σκαρφαλώνει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις έναν πόντο πίσω από την 4η Άρσεναλ.

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν το πρώτο μέρος αφού στο διάστημα αυτό κρίθηκαν όλα, με τα σφυριά να πετυχαίνουν και τα τρία γκολ τους. Οι Αντόνιο και Λαντσίνι εκτέλεσαν τον Γκουάιτα μέσα σε λίγα λεπτά (22' 25') για να γράψουν το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, ενώ στις καθυστερήσεις ήρθε και το τρίτο γκολ, με τον Λαντσίνι να αξιοποιεί παράβαση του Μιλιβόγεβιτς και να ευστοχεί από την άσπρη βούλα (3-0).

Στο δεύτερο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας όχι μόνο δεν πέταξε λευκή πετσέτα αλλά κατάφερε να κάνει και το ματς θρίλερ, με τον Εντουάρ να μειώνει σε 3-1 στο 83' και τον Ολίσε να σκοράρει για δεύτερη φορά για τους αετούς στο 90', με τα σφυριά να αντέχουν όμως στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων παρά τα όποια καρδιοχτύπια και να παίρνουν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της τετράδας.

Το ματς

Η Κρίσταλ Πάλας μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στα 45'' απο την σέντρα άγγιξε το γκολ με το σουτ του Σλουπ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνσκι, για να έρθει όμως η απάντηση της Γουέστ Χαμ στο 14' με διπλη ευκαιρία. Τότε που ο Γκουάιτα χρειάστηκε να κάνει διπλή σπουδαία επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, σταματώντας πρώτα το σουτ του Αντόνιο από πλεονεκτική θέση και στην εξέλιξη της φάσης την κεφαλιά του Μπενραχμά.

Ωστόσο, δεν είχε λύσεις λίγο αργότερα, με την ομάδα του Μόγιες να πετάει φωτιές στην επίθεση και να στέλνει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα με λίγα λεπτά απόσταση. Στο 22' έγινε το 1-0 για τα σφυριά, με τον Αντόνιο να νικάει με σουτ στην κίνηση τον Γκουάιτα μετά από σέντρα του Μπενραχμά από τα αριστερά και να πανηγυρίζει το 8ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Στο 25', ο Λαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας από εξαιρετική τροφοδοσία του Ράις και με περίτεχνη ντρίμπλα άδειασε έναν αντίπαλό του, για να στρώσει τη μπάλα στο αριστερό και να κεραυνοβολήσει τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0.

Απο την πλευρά της η Κρίσταλ Πάλας είχε ευκαιρίες για γκολ, όμως στο 32' ο Εντουάρ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι και στο 33' ο Μπεντέκε νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι, για να έρθει και τρίτο γκολ για την ομάδα του Μόγιες στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής τσεκάρε τη φάση στο μόνιτορ μετά από προτροπή του VAR, για να δώσει το πέναλτι και να εκτελέσει εύστοχα στο 45+5' ο Λαντσίνι, κάνοντας το 3-0 με το 25ο γκολ του στην Premier League, εκ των οποίων τα 13 σε λονδρέζικα ντέρμπι.

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εκτός έδρας παιχνίδι Premier League, η Γουέστ Χαμ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με τρία γκολ διαφορά, στο Νο 490 παιχνίδι της μακριά από το σπίτι της.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε σε έναν βαθμό, με την Κρίσταλ Πάλας να ψάχνει το γκολ για να "αναστατώσει" το ματς αλλά την Γουέστ Χαμ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμά της και να μην επιτρέπει στον Φαμπιάνσκι να δέχεται σοβαρές απειλές.

Ωστόσο, το θρίλερ δεν αποφεύχθηκε, με τους παίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά να μην πετούν λευκή πετσέτα και να φτάνουν σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Εντουάρ αξιοποίησε σέντρα του Ολίσε στο 83' για να γράψει το 1-3 ενώ στο 90' ο Ολίσε σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση γράφοντας το 2-3.

Αποτέλεσμα που έκανε αφόρητα τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων για τους παίκτες του Μόγιες, με τον Ματετά να χάνει πάντως την ευκαιρία για το 3-3 με τρομερό γυριστό σουτ στο 90+4' και την Γουέστ Χαμ να κρατάει το τρίποντο, που την εκτόξευσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουάιτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς (60' Ματετά), Χιουζ (75' Ρίντεβαλντ), Αγιού, Μπεντεκέ (68' Ολίσε), Εντουάρ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Τζόνσον (46' Μαζουακού), Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν, Λαντσίνι (89' Νομπλ), Μπενραχμά (71' Βλάσιτς), Αντόνιο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ