PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 0-2: Ποδαρικό στο δεξί στη φετινή Premier για τους κανονιέρηδες

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ του Μαρτινέλι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Αυγούστου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ του Μαρτινέλι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Αυγούστου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Άρσεναλ άρχισε με ιδανικό τρόπο την πορεία της στη φετινή Premier League, με την φιλόδοξη ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να επικρατεί με 2-0 στο "Σέλχαρστ Παρκ" της Κρίστας Πάλας έχοντας για σκόρερ τους Μαρτινέλι και Γκουέχι (αυτογκόλ).

Ούσα εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας που έδωσε αυτό το καλοκαίρι (5 νίκες σε ισάριθμα ματς με αποκορύφωμα την τεσσάρα στην Τσέλσι και την εξάρα στην Σεβίλλη), η Άρσεναλ δημιούργησε προσδοκίες στους φίλους της ενόψει της νεάς σεζόν και στην πρεμιέρα της στη φετινή Premier League φρόντισε να μην τους απογοητεύσει.

Απέναντί της βρήκε την Κρίσταλ Πάλας του άλλοτε "δικού της παιδιού", Πατρίκ Βιεϊρά, με τους κανονιέρηδες να είναι ωστόσο σοβαροί και αποτελεσματικοί και να παίρνουν το τρίποντο, επικρατώντας με 2-0 στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι που έλαβε χώρα στο "Σέλχαρστ Παρκ" και το οποίο εγκαινίασε τη φετινή σεζόν στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ματς

Σχετικά ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα, όμως εκείνη που συνδέθηκε με τα αντίπαλα ήταν η Άρσεναλ, με ένα από τα καλοκαιρινά αποκτήματά της να έχει συμμετοχή στο 0-1, στο 16ο λεπτό.

Αυτός ήταν ο πρώην αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να φέρει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και εκεί ο Μαρτινέλι να πάρει δεύτερη κεφαλιά και να εκτελέσει από κοντά τον Γκουαΐτα.

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ του Μαρτινέλι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Αυγούστου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ του Μαρτινέλι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Αυγούστου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την Άρσεναλ να δικαιούται το προβάδισμα αφού ήταν πιο επικίνδυνη από την αντίπαλό της, για να έρθει όμως το δεύτερο μέρος και να χρειαστεί να "δουλέψει" περισσότερο για να μην απωλέσει το αβαντάζ της.

Τελικά όχι μόνο το κράτησε αλλά διεύρυνε τη νίκη της στο 85' όταν ο Γκουέχι έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από γύρισμα του Σακά από τα δεξιά, για να σφραγιστεί έτσι το τρίποντο των κανονιέρηδων σε μία βραδιά που ήταν πολύ θετικοί οι Ζεσούς, Ζιντσένκο και Σαλιμπά.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ (87' Χιουζ), Ντουκουρέ (75' Μιλιβόγεβιτς), Αγιού, Έζε (87' Εμπιογουέι), Ζαχά, Εντουάρ (58' Ματετά)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (83' Τίερνι), Παρτέι, Τζάκα, Σακά, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι, Ζεσούς (83' Ενκέτια)

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ