ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Κοζάνη-ΑΕΛ 1-2 (1-1 κ.α.)

Κοζάνη-ΑΕΛ 1-2 (1-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Η ΑΕΛ χρειάστηκε την παράταση (1-1 κανονικός αγώνας) για να επικρατήσει με 2-1 της Κοζάνης εκτός έδρας και να πάρει το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γ' Εθνικής. Νεμπεγλέρας και Κάλφας (αυτογκόλ) τα τέρματα των "βυσσινί" . Ο Καραμπατζάκης το γκολ για τους γηπεδούχους με πέναλτι.

Την παράταση χρειάστηκε η ΑΕΛ για να κάμψει την αντίσταση της Κοζάνης και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γ' Εθνικής.

Οι "βυσσινί" παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέναλτι του Καραμπατζάκη στο 44', έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 2-1 με γκολ του Νεμπεργλέρα στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα και με αυτογκόλ του Κάλφα στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Έτσι η ομάδα της Λάρισας στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα σε διπλούς αγώνες. Ο πρώτος θα γίνει τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Αλκαζάρ και ο επαναληπτικός στις 23 Φεβρουαρίου ή στον Εύοσμο ή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η ΑΕΛ δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος, προσπαθούσε ανορθόδοξα να φτάσει στην εστία της κοζάνης, ενώ βρέθηκε και πίσω στο σκορ με πέναλτι του Καραμπατζάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρισας σοβαρεύτηκε έβαλε την μπάλα κάτω και ισοφάρισε με το ξεκίνημα με το γκολ του Νεμπεγλέρα, ενώ θα μπορούσε να καθαρίσει και την πρόκριση στο τέλος αλλά από το λάθος γύρισμα του Καραμπατζάκη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αμπατζίδη.

Στην παράταση πάλι η ΑΕΛ με το ξεκίνημα ήταν αυτή που πέτυχε γκολ έστω και από σπόντα (αυτογκόλ του Κάλφα) το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη-πρόκριση.

Μικρής έκτασης επεισόδια υπήρξαν στις εξέδρες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων τα οποία έληξαν άμεσα με την επέμβαση της Αστυνομίας.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κοζάνης

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Γεωργαράς (Άρτας)

Κοζάνη (Β. Παπαδόπουλος): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Βασιλίεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, I. Τσικόπουλος (69' Προβίδας), Μπουλγκουρίδης, Πιπινίκας (94' Πιπινίκας), Ταφαρλής (104' Ντεμιράι), H. Τσικόπουλος.

ΑΕΛ (Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανικάς, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (30' λ.τρ. Παπαϊωάννου, 50' λ.τρ. Κόιτς), Αραμπατζής (99' Σαββίδης), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.

Κίτρινες κάρτες: Πιπινίκας (10', Κοζάνη)

Γκολ: Καραμπατζάκης (44' πεν. Κοζάνη)-Νεμπεγλέρας (47', ΑΕΛ), Κάλφας (92' αυτογκόλ)

Ανασκόπηση αγώνα

Η Κοζάνη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας την ΑΕΛ, η οποία προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην εστία του Αμπατζίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Κοζάνη ήταν πριν την συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα με τον Βασίλιεβιτς να σουτάρει και τον Σικαλιά να διώχνει και στην συνέχεια η άμυνα των "βυσσινί" να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 7' με τον Μήτσου να κάνει την σέντρα τον Γκούρτσα να πιάνει την κεφαλιά και τον Αμπατζίδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Κοζάνη-ΑΕΛ 1-2 (1-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Στο 12' η Κοζάνη ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ρούσση στον Τσικόπουλο με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ΑΕΛ κυρίως να μην έχει καλή ανάπτυξη. Στο 35' ο Μπλέντι δεν έπιασε καλά το σουτ και έτσι δεν ανησύχησε ο Αμπατζίδης.

Τρία λεπτά αργότερα (38') ένα κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους παίκτες της ΑΕΛ και στο 44' η Κοζάνη άνοιξε το σκορ.

Ο Καραμπατζάκης βρέθηκε απέναντι από τον Σικαλιά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ απέκρουσε και στην συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι.

Ο Καραμπατζάκης εκτέλεσε σωστά και έκανε το 1-0 για την Κοζάνη που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ισοφάριση με την σέντρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά από την ΑΕΛ που έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 47' ο Νεμπεγλέρας έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αμπατζίδη (1-1).

Η ΑΕΛ συνέχισε να αυξάνει την πίεσή της στα καρέ των γηπεδούχων, καθώς ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και στο 61' ένα σουτ από τον Κόιτς ήταν άστοχο.

Στο 74' ο Κόιτς εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Γκούρτσας δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η Κοζάνη είχε μια φάση στο 82', όταν από σέντρα του Μπουλγκουρίδη από αριστερά ο Πιπινίκας στο δεύτερο δοκάρι έκανε ένα άστοχο σουτ.

Κοζάνη-ΑΕΛ 1-2 (1-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε ακόμη περισσότερο για το δεύτερο γκολ. Στο 88' μετά από κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα η μπάλα έφτασε στον Μπλέντι ο οποίος σούταρε με τους αμυντικούς της Κοζάνης να διώχνουν πάνω στην γραμμή.

Στη συνέχεια της φάσης ο Καραμπατζάκης προσπάθησε να διώξει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μήτσης με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Αμπατζίδη. Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση.

Η παράταση

Όπως στο δεύτερο ημίχρονο έτσι και στο ξεκίνημα της παράτασης η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κάνοντας την ανατροπή.

Στο 92' ο Μήτσης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κάλφας με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-2 για την ΑΕΛ.

Στο 107' η Κοζάνη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν από σέντρα του Βασίλιεβιτς ο Προβίδας στο δεύτερο δοκάρι με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 116' ο Κάλφας έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 119' από σέντρα του Μπλέντι ο Νεμπεγλέρας δεν έπιασε καλά το σουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητής βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπελλου Γ' Εθνικής.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ