ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούμαν: "Η Γαλλία έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε κάθε θέση, απέχουμε αρκετά από αυτούς"

Κούμαν: "Η Γαλλία έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε κάθε θέση, απέχουμε αρκετά από αυτούς"
@2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θέλησε να σταθεί στις απουσίες της Ολλανδίας για να δικαιολογήσει τη συντριβή από την Γαλλία, με τον τεχνικό των οράνιε να τονίζει πως δεν υπήρχε τίποτα θετικό στο ματς για την ομάδα του.

Η επιστροφή του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας, τρία χρόνια μετά από την αποχώρησή του, βρήκε τον έμπειρο προπονητή να πίνει πικρό ποτήρι στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024, με τους οράνιε να μην μπορούν να αντισταθούν στις ορέξεις του Κιλιάν Εμπαπέ και της παρέας του και να γνωρίζουν ήττα με κάτω τα χέρια (0-4) στο "Σταντ ντε Φρανς".

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που οι οράνιε ηττήθηκαν με τέσσερα γκολ διαφορά, και πάλι κόντρα στην Γαλλία (η προηγούμενη ήταν το 0-4 από τους μπλε στο "Σταντ ντε Φρανς" στις 31 Αυγούστου 2017), με τον Κούμαν να παραδέχεται στις δηλώσεις του πως δεν υπήρχε κάτι που να λειτούργησε καλά για την ομάδα του.

"Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών στο παιχνίδι ήμασταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, δεν είχαμε καμία τύχη για να κάνουμε κάτι. Απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, θα πρέπει να είσαι καλός.

Δείξαμε ελάχιστα πράγματα, δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν παρέταξα την ομάδα που είχα αρχικά στο μυαλό μου αφού είχαμε απουσίες (σ.σ. η Ολλανδία είχε τραυματισμούς και ιώσεις) αλλά δεν θέλω να ψάχνω για δικαιολογίες", τόνισε αρχικά ο Κούμαν για να προσθέσει με νόημα:

"Θα έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί και να κάναμε λιγότερα λάθη. Δεν υπήρχε κάτι θετικό. Αυτό που μας πληγώνει ήταν πως το πρώτο και το τέταρτο γκολ προήλθαν από ατομικά λάθη.

Φυσικά, υπάρχει και η δεδομένη ποιότητα του Εμπαπέ. Είχαμε πει πως έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί και δεν ήμασταν. Η Γαλλία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα.

Είναι πλήρεις, γρήγοροι, ειδικά στην επίθεση και διαθέτουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Εμείς δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ