ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Κούμαν: Αναλαμβάνει την Εθνική Ολλανδίας μετά Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τη Ράγιο Βαγεκάνο
Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τη Ράγιο Βαγεκάνο © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Ρόναλντ Κούμαν θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας από την 1η Ιανουαρίου 2023 και θα διαδεχτεί τον Φαν Χάαλ ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Ρόναλντ Κούμαν επιστρέφει στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα συμφώνησε ώστε από την 1η Ιανουαρίου του 2023 να αναλάβει τους "οράνιε" και να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του.

Ο Κούμαν είχε δουλέψει τη διετία 2018-20 στην Εθνική Ολλανδίας με την οποία είχε συμβόλαιο έως το 2022 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατά αλλά είχε αποχωρήσει στις 19 Αυγούστου 2020 ώστε να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Εν τέλει όμως στους Καταλανούς δεν κατάφερε να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον Τσάβι να είναι ο διάδοχος του και τον Κούμαν να κυκλοφορεί ελεύθερος στην "αγορά".

Οπότε οι άνθρωποι των "οράνιε" ήρθαν σε συμφωνία μαζί του ώστε να διαδεχτεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον Φαν Χάαλ ο οποίος άλλωστε σχετικά πρόσφατα αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η αρχική συμφωνία του Κούμαν με την Εθνική Ολλανδίας και το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι για τρία χρόνια και συγκεκριμένα έως το 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ