ΚΑΣΕΤΑ GATE

Κούγιας: "Φοβάται να μιλήσει ο Δαλούκας"

Κούγιας: "Φοβάται να μιλήσει ο Δαλούκας"
INTIME SPORTS

Τίποτα δεν άφησε ασχολίαστο ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφερόμενος στο Κασέτα-Gate. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε για τα... περίεργα παιχνίδια της Β' Εθνικής, αποκάλυψε πως θα διερευνηθούν τα ματς του Αστέρα Τρίπολης και τόνισε πως ο Δαλούκας θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση αλλά ο "φοβάται να μιλήσει".

Ο γνωστός δικηγόρος που ξεκίνησε την ιστορία του Κασέτα-Gate, φέρνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο συνεχίζει να προβαίνει σε αποκαλύψεις.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξέδρα", αναφέρθηκε σε αυτούς που... ελέγχουν το ποδόσφαιρο τονίζοντας: " Κάποιοι ανεπάγγελτοι, εντελώς αγράμματοι, οι οποίοι το μόνο που έκαναν στο παρελθόν ήταν να είναι μπραβάκια ορισμένων ομάδων. Έχουν ομάδες και να καθορίζουν όλη την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Για τα ματς της Β’ Εθνικής: " Είναι βέβαιο, για μένα, ότι τουλάχιστον ο Μπέος, ο Τσακογιάννης και μια σειρά προέδρων της Β’ εθνικής αλλά και της Σούπερ Λίγκας θα φύγουν από το ποδόσφαιρο. Η αντίδραση του κόσμου για το παιχνίδι Ηλιούπολη – Λεβαδειακός είναι ένα πρώτο δείγμα. Τέτοια ματς στο παρελθόν έχουν γίνει δεκάδες, αλλά δεν υπήρχε καμία αντίδραση γιατί κανείς δεν τολμούσε να γράψει τίποτα".

Για τον Αστέρα Τρίπολης: " Σε λίγο θα ερευνηθούν τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Ήδη οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος ερευνούν αυτά τα στοιχεία και σε λίγο καιρό θα έχουμε διώξεις για τα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής".

Για αυτούς που… ελέγχουν τα παιχνίδια: " Κάποιοι ανεπάγγελτοι, εντελώς αγράμματοι, οι οποίοι το μόνο που έκαναν στο παρελθόν ήταν να είναι μπραβάκια ορισμένων ομάδων. Έχουν ομάδες και να καθορίζουν όλη την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί ελέγχουν τα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής, τρομοκρατώντας μέσω Τσακογιάννη τις ομάδες και κανονίζουν ποιοι θα ανέβουν από τη Β΄Εθνική στη Σούπερ Λίγκα και ουσιαστικά ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τον Βοργιά: " Ο Βοργιάς δεν ξέρει τίποτα. Δεν έχει ακούσει τίποτα. Σας το λέω από πρώτο χέρι. Ο Βοργιάς είναι ένα άτομο που έχει χυθεί πολύ αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διαιτησίες του. Δεν δικαιούται να ομιλεί. Ο Βοργιάς κατά την κρίση μου παίζει ύποπτο ρόλο σε αυτήν την ιστορία. Νομίζουν έτσι κάποιοι ότι μπορούν να παρέμβουν στο ποδόσφαιρο. Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό που έχει σχέση με τη διοίκηση της ΕΠΟ και με τη διοίκηση της διαιτησίας. Αυτή είναι η κρίση μου. Θέλουν κάποιοι να ξαναδιοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι που ζούσαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή δεν έχουν να φάνε".

Για το πρόσωπο που του παρότρυνε να μην δημοσιοποιήσει τις κασέτες: " Είναι ένα πρόσωπο φοβερά σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν θέλω να πω το όνομά του γιατί δεσμεύομαι. Το πρόσωπο έχει πλέον απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο, ενώ δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση με τις κασέτες".

Για Πατέρα και Μαρινάκη: " Εδώ γίνεται ένα λάθος. Άνθρωποι που είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και γι αυτό το λόγο έχουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τους αφήνουν στο απυρόβλητο. Γιατί; Μα γιατί συνεργάστηκαν μαζί τους. Ο Μπέος καθαρά με τις δηλώσεις του εκβιάζει τον Μαρινάκη και τον Πατέρα λέγοντας ότι έκαναν διακοπές μαζί στη Μύκονο και λέγοντας ότι με τον Πατέρα συζητούσαν καθημερινά. Δυστυχώς, συνεργάστηκαν με τον Μπέο τόσο ο Πατέρας όσο και ο Μαρινάκης φέτος. Αυτό είναι αναμφισβήτητο και αυτό το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα ο Μπέος. Αυτό θα τελειώσει. Και αν δεν το καταλάβουν αυτό ο κύριος Μαρινάκης, και ο εκάστοτε Πατέρας ή ο εκάστοτε Βγενόπουλος, ώστε να πάψουν να έχουν συνομιλητές αυτού του επιπέδου, τότε το ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι χρυσή ευκαιρία αυτή τη στιγμή να αλλάξει το ποδόσφαιρο.

Μιλάω συνεχώς με τον κ. Πατέρα. Ευθέως το λέω. Με έχει απογοητεύσει το γεγονός ότι ο κ. Πατέρας, όπως και ο κ. Μαρινάκης ανέχονται συμπεριφορές ανθρώπων σαν τον Μπέο. Είναι μεγάλη απογοήτευση! Ή γίνονται συνομιλητές του Μπέου ή κάνουν διακοπές μαζί του.

Ο κ. Μαρινάκης θα έπρεπε ή ο ίδιος ή οι δικηγόροι του να έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Επιχειρηματίας της οικονομικής οντότητας του Μαρινάκη, πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, πρόεδρος του Ολυμπιακού, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, που λογικά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν έχει κάνει ακόμη μήνυση και αγωγή. Αυτό είναι κάτι που με σοκάρει. Περιμένω πώς και πώς τη στιγμή που θα συναντηθώ με τον κ. Μαρινάκη, γιατί κοινωνικά κάπου θα συναντηθούμε, να του πω αυτή την απορία μου, να την εκφράσω προσωπικά…"

Για τον Δαλούκα: " Προσπαθεί να έχουμε μία επαφή, κρατάω μία απόσταση… Ήταν εξαιρετικός διαιτητής ο Δαλούκας. Νομίζω ότι τον χάλασαν οι κακές παρέες. Όταν κάνεις παρέα με τον Μπέο, δεν μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα…"

Για τους διαιτητές: " Θα δείτε με έκπληξη ότι υπάρχει σε κάθε αγωνιστική ένα ποντάρισμα σε ένα παιχνίδι που είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής. Ενώ σε όλες τις ομάδες γίνεται ένας στοιχηματισμός από 1.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ σε κάθε παιχνίδι, σε ένα ματς μόνο γίνονται 200.000 και 300.000 και 400.000 ευρώ. Το σημαντικό είναι τα “κουκούτσια”. Τα κουκούτσια στο στοίχημα είναι διαφορετικά στο στοίχημα (σ.σ. παλιά ήταν έκφραση που χρησιμοποιούσαν για να ευνοηθεί μία ομάδα, π.χ. να "παίξει" έδρα) Τα κουκούτσια στο στοίχημα είναι οι κάρτες , τα κόρνερ, οι αποβολές, τα πέναλτι, σε ποια στιγμή μπαίνουν τα γκολ κ.λ.π. Γίνονται απίστευτοι συνδυασμοί και εκεί πέφτουν τα πολλά λεφτά.

Ο Δαλούκας δεν λέει αλήθεια. Καλύπτει ανθρώπους. Ο Δαλούκας μπορεί να βοηθήσει να ξετυλιχτεί το κουβάρι, αλλά φοβάται να μιλήσει. Το τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να το ξεκαθαρίσουν ο Δαλούκας, ο Καλόπουλος, ο Κωνσταντινέας, ο Λαμπρόπουλος και ο Βοσκάκης.

Άμα παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη αυτών των πέντε διαιτητών τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει πολλά. Αν δει κανείς ποιος διαιτητής παίζει τα περισσότερα παιχνίδια και δει τι στοίχημα έγινε στα ματς αυτά, θα καταλάβει".

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ