ΤΣΕΛΣΙ

Κόβατσιτς: Έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League έχοντας αγωνιστεί 17 λεπτά σε τελικό

Ο Κόβατσιτς δίνει μάχη με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.
Ο Κόβατσιτς δίνει μάχη με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στον τελικό του Champions League © 2021 CARL RECINE/ASSOCIATED PRESS

Ο Ματέο Κόβατσιτς πρόσθεσε το 4ο τρόπαιο του Champions League στη συλλογή του, ωστόσο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια του Champions League. Οι μπλε επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και σήκωσαν την κούπα με τα μεγάλα "αυτιά" στον ουρανό του Ντραγκάο. Ο Ματέο Κόβατσιτς έτσι πρόσθεσε την 4η κούπα στην τροπαιοθήκη του.

Ο 27χρονος κεντρικός μέσος έχει κατακτήσει τρία Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2016, το 2017 και το 2018, ενώ το Σάββατο (29/5) πανηγύρισε και με την Τσέλσι. Ο Κροάτης μπορεί να βοηθάει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς ο άνθρωπος των τελικών.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπήκε ως αλλαγή στο 80ο λεπτό και έπαιξε για 17 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

Στον τελικό του 2016 με τη Ρεάλ ήταν εκτός αποστολής, ενώ τις επόμενες δύο σεζόν που οι μερένγκες κατέκτησαν τον τίτλο είχε μείνει στον πάγκο, χωρίς να μετρήσει κάποια λεπτά συμμετοχής.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ CHAMPIONS LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ