ΠΑΟΚ

Κούδας: “Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ…”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DVD ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΚΟΥΔΑ MotionTeam

Ο Γιώργος Κούδας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Αρη καθώς και στο πλάνο του Γιώργου Δώνη. Τι δήλωσε

Για το ματς με τον Αρη αλλά και το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην εφημερίδα Sportday ο Γιώργος Κούδας. Συγκεκριμένα είπε:

Σας άρεσε ο Κάτσε; Πιστεύεται πως θα πάει καλά με την βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ; Έμεινα ενθουσιασμένος από τα νεαρά παιδιά της ομάδας και τον Κάτσε. Έπαιξε πολύ καλά στη Ξάνθη και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένας ταλαντούχος μέσος με προσόντα τόσο ανασταλτικά όσο και στον δημιουργικό τομέα”.

Τι θυμάστε από τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη; Είναι κάποια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη σας;

“Είναι παιχνίδια που πάντα είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν, μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Θυμάμαι τρεις αγώνες συνολικά, τους δύο στην έδρα του αντιπάλου μας, όταν φέραμε «Χ» (3-3) την Τετάρτη (σ.σ.: 04/06/1972) στο Χαριλάου για αγώνα πρωταθλήματος και λίγες μέρες αργότερα (σ.σ.: 07/06/1972) τον κερδίσαμε με 1-2 για το Κύπελλο. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω κι ένα παιχνίδι που πήραμε ευρεία νίκη, με 5-0 στην έδρα μας (σ.σ.: 16/02/1975). Και τότε ο Αρης είχε πολλά προβλήματα”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των αγώνων; Υπάρχει μεγάλος άγχος στους παίκτες;

“Πάντα σε τέτοια ματς ο κόσμος… ντοπάρει τούς παίκτες. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην πόλη, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων, είναι αυτή που φτιάχνει το κλίμα για αυτά τα ντέρμπι. Περισσότερο νιώθουν αυτά τα έντονα συναισθήματα στις κερκίδες, παρά οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αισθάνονται πιο πολύ την πίεση αυτών των αγώνων, παρά οι ξένοι που δεν αντιλαμβάνονται και πολλά”.

Ποια ομάδα πιστεύετε ότι έχει το προβάδισμα για το κυριακάτικο παιχνίδι;

“Ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα, γιατί φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και διότι ο κόσμος στην Τούμπα θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι φέτος και οι δύο ομάδες είναι αποδυναμωμένες λόγω της οικονομικής κρίσης και των μικρότερων προϋπολογισμών, όμως ο ΠΑΟΚ έχει βρει πιο εύκολα τον δρόμο του”.

Η ευρεία νίκη στην Ξάνθη θα δώσει ένα ψυχολογικό προβάδισμα στους γηπεδούχους;

“Ενδεχομένως να γίνει κι αυτό, αν και σε τέτοιους αγώνες παίζουν ρόλο ο παράγοντας έδρα, η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα και η ποιότητά της. Πάντως η νίκη και η καλή εμφάνιση στην Ξάνθη αποτελεί ένα θετικό βήμα εν όψει του κυριακάτικου παιχνιδιού”.

Ο φετινός ΠΑΟΚ σας έχει κερδίσει; Πιστεύετε στο πλάνο που ακολουθείται και στα δείγματα γραφής τού προπονητή της ομάδας;

“Πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο τού προπονητή. Είναι καλός στη δουλειά του, έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες και σε νεαρούς παίκτες κι όλοι πρέπει να τον στηρίξουμε. Ο Δώνης είναι αναγκαίο να επιβάλλει το πλάνο του και στις ακαδημίες. Δηλαδή τα παιδιά από 12 ετών έως και τα 19 τους χρόνια να παίζουν σύμφωνα με τα στάνταρντ της πρώτης ομάδας. Αυτό κάνει για πολλά χρόνια ο Αγιαξ, αυτό κάνει η Μπαρτσελόνα και τα αποτελέσματα φαίνονται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ