ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιάννης Κώτσιρας στο SPORT24: "Γι' αυτές τις βραδιές παλέψαμε από το καλοκαίρι"

Ο Κώτσιρας στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ
Ο Κώτσιρας στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησε στο SPORT24 μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ για την "αψεγάδιαστη" εμφάνιση του και το εμφατικό 2-0 επί των Ισπανών.

Ο Φώτης Ιωαννίδης με το "μαγικό" σκαφτό του άνοιξε το δρόμο... Ο Αντράζ Σπόραρ με το ωραιότερο τέρμα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ένα σεντερφορίσιο γκολ στο 78’ έβαλε τους τίτλους... τέλους στην πρώτη μάχη των ομίλων με τη Βιγιαρεάλ. Οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσον ύψωσαν ένα τεράστιο τείχος μπροστά στην περιοχή του Μπρινιόλι. Ο Μπερνάρ Ντουάρτε, με τους φτεροπόδαρους "Τούκου" Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι "έφαγαν" όλο το γήπεδο.

Οι αλλαγές που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησαν μία προς μία στην απόλυτη εκτέλεση του πλάνου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μα αν υπήρχε ένας "αθόρυβος" και αφανής ήρωας στο χθεσινοβραδινό (21/9) μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, σε μία βραδιά βγαλμένη απ’ το πανένδοξο ευρωπαϊκό παρελθόν των "πράσινων", αυτός δεν ήταν άλλος απ’ τον Γιάννη Κώτσιρα.

Ο 30χρονος δεξιός μπακ του "τριφυλλιού" έκανε δεδομένα την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στα δύο και κάτι χρόνια που ανήκει στους "πράσινους". Εξαφάνισε όλους τους εξτρέμ που χρησιμοποίησε απ’ την πλευρά του ο Πατσέτα, έκανε αμέτρητες κούρσες απ’ τα δεξιά, έβγαλε τρομερή ασίστ προς τον Ιωαννίδη στη φάση του 1-0 και λίγο ήθελε να χριστεί και σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η επιβεβαίωση του πόσο καλό κάνει σ’ όλη την ομάδα ο εσωτερικός ανταγωνισμός για την ενδεκάδα (μετά το ξεπέταγμα του Βαγιαννίδη) και το πιο "γεμάτο" παιχνίδι του Κώτσιρα, που έκανε το... δαιμόνιο Αλμπέρτο Μπρινιόλι να "πειράξει" την πανηγυρική φωτογραφία των παικτών του Παναθηναϊκού, βάζοντας στη φανέλα του το... Νο10 και γράφοντας "που μπορώ να βρω αυτή την καινούρια φανέλα; Ευχαριστώ...".

Ο Γιάννης Κώτσιρας στο SPORT24: "Γι' αυτές τις βραδιές παλέψαμε από το καλοκαίρι"

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στο SPORT24 για την πρώτη, μεγάλη νίκη του "τριφυλλιού" στους ομίλους του Europa League, το άρτια εκτελεσμένο πλάνο του Γιοβάνοβιτς, τη δική του εμφάνιση, αλλά και το μεγάλο ματς που ακολουθεί τη Δευτέρα (25/9, 21:00) με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

"Περιμέναμε αυτές τις βραδιές και γι’ αυτό παλέψαμε από το καλοκαίρι. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Όλες αυτές τις μέρες είχαμε σχεδιάσει τον τρόπο παιχνιδιού κι έγιναν σε μεγάλο βαθμό αυτά που θέλαμε. Και γι’ αυτό καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω ο κόσμος να έφυγε χαρούμενος, όπως είμαστε κι εμείς..." τόνισε αρχικά ο Κώτσιρας και πρόσθεσε για τη συνολική νοοτροπία της ομάδας, αλλά και τη συνολική εξέλιξή της, καθώς μετά το 2-0 κυνηγούσε κι άλλο γκολ:

"Όταν η ομάδα παίρνει ψυχολογία, όταν σκοράρει δύο φορές υπάρχει μία διαφορετική, ευρωπαϊκή αύρα στο γήπεδο. Αυτές οι βραδιές είναι διαφορετικές κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική μας πάσα, ίσως να σημειώναμε κι άλλα γκολ".

Οσο για τη δική του εικόνα και το αν η συγκεκριμένη ήταν απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δεδομένης και της σημασίας του αγώνα;

"Σίγουρα, ήταν μία “γεμάτη” εμφάνιση. Προσπάθησα να κάνω καλό παιχνίδι κι επιθετικά κι αμυντικά και στο τακτικό κομμάτι. Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Όλο αυτό βεβαίως είναι κομμάτι της ομαδικής δουλειάς. Κανείς δεν παίζει καλά, αν όλη η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Συνεχίζουμε με ταπεινότητα όλοι μαζί, ένα-ένα τα παιχνίδια γιατί ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διάστημα και κάθε 3-4 μέρες θα έχουμε παιχνίδια.

Δεν έχουμε πολλές μέρες για να σκεφτούμε και να χαρούμε το αποτέλεσμα με τη Βιγιαρεάλ. Από την Παρασκευή μας περιμένει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο ψυχολογικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνεχίζουμε κι από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον αγώνα...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ