ΑΕΚ

Κοσμάς: "Ήμασταν στο παρά πέντε για σύνταξη επιστολής στην UEFA για ελίτ διαιτητές, χάλασε γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός"

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ | 27 Μαρτίου 2023
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ | 27 Μαρτίου 2023 EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, τόνισε πως η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο και πως δεν θα τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, ξεκαθαρίζοντας πως η αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη σύσκεψη κορυφής χάλασε στο παρά πέντε τη σύνταξη επιστολής προς την UEFA για ελίτ διαιτητές.

Στόχος της ΑΕΚ είναι το καθαρό ποδόσφαιρο ήταν το μήνυμα του Γιώργου Κοσμά κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ μετά τη σύσκεψη κορυφής μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν στα playoffs της Stoiximan Super League, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του εμπιστεύεται τους θεσμούς και να υποστηρίζει πως η αποχώρηση του Ολυμπιακού χάλασε τη σύνταξη αποστολής προς την UEFA για ελίτ διαιτητές.

"Η ΑΕΚ όπως γνωρίζετε παρέστη και διά του ιδιοκτήτη της, κυρίου Μελισσανίδη, σε αυτή τη συνάντηση, με μοναδικό σκοπό να προασπίσει το ποδόσφαιρο, μακριά από την τοξικότητα, μακριά από όσους προσπαθούν να το καταστρέψουν επειδή δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους.

Ο κύριος Μελισσανίδης και η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου, έκαναν σαφές ότι οποιοσδήποτε ορισμός διαιτητή γίνεται μόνο μέσω της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, κανονιστικά και σύννομα, μακριά από αυτόκλητους ορισμούς και ανθρώπους που έχει αποβάλλει το ποδόσφαιρο, όπως ο κύριος Κλάτενμπεργκ.

Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, θεωρεί ότι αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε είναι το κορυφαίο όλων των εποχών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το διεκδικούν αυτή τη στιγμή τέσσερις ομάδες. Και τονίζει, κάτι που είπε και στη σύσκεψη ο κύριος Μελισσανίδης, ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο μακριά από την τοξικότητα, και να προστατεύσουμε και τις ομάδες, και τους οπαδούς, από όλο αυτό το κλίμα που προσπαθούν ορισμένοι κύκλοι να δημιουργήσουν.

Η ΑΕΚ, επαναλαμβάνω, εμπιστεύεται τους θεσμούς, τους προστατεύει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω, μακριά από την τοξικότητα", δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Κοσμάς ενώ σε ερώτηση για την αίσθηση που του άφησε αυτή η σύσκεψη και το αν βγαίνει κάτι από αυτήν, απάντησε τα εξής:

Κοσμάς: "Ήμασταν στο παρά πέντε για σύνταξη επιστολής στην UEFA για ελίτ διαιτητές, χάλασε γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός"
INTIME

"Τα αυτονότητα που γνωρίζετε όλοι, ότι συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι στο παραπέντε καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα διότι μέχρι το παραπέντε ήταν σε μία διαδικασία σύνταξης, μία κοινή επιστολή των ομάδων μέσω της ΕΠΟ, και όχι μέσω της Λίγκας, προς την UEFA, με την οποία επιστολή θα ζητούσαμε το αυτονόητο.

Δηλαδή ελίτ διαιτητές ή σε κάθε περίπτωση τοπ διαιτητές από την πρώτη κατηγορία. Τι χάλασε τη συμφωνία; Αποχώρησε ο Ολυμπιακός".

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ολυμπιακού πως αυτή είναι η χειρότερη ΕΠΟ, ο Γιώργος Κοσμάς υπογράμμισε: "Επαναλαμβάνω, η ΑΕΚ είναι εδώ για να προστατέψει το ποδόσφαιρο, να προστατέψει τους θεσμούς και πάνω από όλα για να προστατεύσει την ομαλότητα. Τέτοιες δηλώσεις, προφανώς, δεν την προάγουν.

Είπα για μία ακόμα φορά ότι η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και μόνο μέσω των θεσμικών οργάνων μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διαδικασία αφορά το πρωτάθλημα".

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης μετέφερε μία καταγγελία από πλευράς του Στιβ Μπένετ, για έναν διαιτητή που έχει αυτοπροταθεί για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, το σχόλιο του αντιπροέδρου της Ένωσης ήταν το ακόλουθο: "Υπάρχει ένας διαιτητής που μας παρουσίασε ο κύριος Μπένετ το μήνυμά του, ελίτ διαιτητής, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να σφυρίξει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός".

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε επεισόδιο λίγο πριν το φινάλε της σύσκεψης κορυφής, ο Γιώργος Κοσμάς ξεκαθάρισε πως "δεν θα κάνω κουτσομπολιά, προστατεύουμε το προϊόν", για να κλείσει την τοποθέτησή του λέγοντας: "Η ΑΕΚ το έχει δηλώσει και το έχει πει και στην Λίγκα και στα θεσμικά όργανα. Η ΑΕΚ δεν κάνει πολιτική μέσω των media. Κάνει πολιτική στα θεσμικά όργανα. Έχει ζητήσει επανειλημμένως ελίτ διαιτητές, προφανώς διαπιστώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Και η ΑΕΚ έχει παράπονα, και η ΑΕΚ κάποιες φορές δεν είναι ικανοποιημένη, το έχει εκφράσει αλλά με κόσμιο τρόπο μέχρι στιγμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας προστατεύσουμε την ομαλότητα και το καλό του ποδοσφαίρου και των εκατομμυρίων φιλάθλων που το παρακολουθούν".

Δείτε όλη την εκπομπή του Show Must Go On για τη σύσκεψη των έξι με τους Μπαλτάκο - Μπένετ:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ