STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κορυφαίοι Λυμπερόπουλος-Στολτίδης

Κορυφαίοι Λυμπερόπουλος-Στολτίδης
λυμπεροπουλος

Λυμπερόπουλος και Στολτίδης μοιράστηκαν το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Ιεροκλής Στολτίδης μοιράστηκαν το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, καθώς ισοψήφισαν στην ψηφοφορία των συναδέλφων τους, όμως ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης, έφυγε σαφώς πιο χαρούμενος καθώς πήρε ακόμα και το βραβείο από την ψηφοφορία των συνδρομητών της "NOVA".

Ο Ιεροκλής Στολτίδης πήρε πρώτος τον λόγο, δηλώνοντας: "Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή να σε βραβεύουν οι ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό όπως και τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό"

Από την άλλη ο Νίκος Λυμπερόπουλος αρκέστηκε στο να δηλώσει: "Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βραβείο για μένα, καθώς προέρχεται από τους ίδιους μου τους συναδέλφους. Καλές γιορτές."

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής:

Ριβάλντο (Ολυμπιακός) Ο Ριβάλντο επικράτησε των Ζοέλ Επαλέ και Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος αστέρας του Ολυμπιακού δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση και το βραβείο του παρέλαβε, ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Καλύτερος Προπονητής:

Σάββας Κωφίδης (Ηρακλής): Ο προπονητής που ανέλαβε τις τύχες του "Γηραιού" στα μέσα της περασμένης περιόδου και οδήγησε τους "κυανόλευκους" στην κατάληψη της τέταρτης θέσης του ελληνικού πρωταθλήματος επικράτησε του Γιώργου Δώνη αλλά και του Τροντ Σόλιντ, ενώ μετά την βράβευση δήλωσε: "Χαίρομαι γιατί παίρνω αυτό το βραβείο στα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Έχει αξία γιατί μου δόθηκε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αυτούς που μαζί με τους ποδοσφαιριστές είναι το ποδόσφαιρο."

Καλύτερος Τερματοφύλακας:

Αντώνης Νικοπολίδης (Ολυμπιακός) Ο διεθνής τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων", ο οποίος κατέκτησε πέρυσι για τρίτη συνεχή χρονιά "ντάμπλ" στην Ελλάδα, επικράτησε των Σορεντίνο και Πιζανόφσκι, δήλωσε: "Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με τιμήσανε ξανά. Στους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Στους προπονητές, στους γιατρούς στους μασέρ. Θέλω να το αφιερώσω στον Γιόβαν Μιχαίλοβιτς και στον Αλέκο Ράντο."

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής:

Παναγιώτης Λαγός (Ηρακλής-ΑΕΚ): Ο Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος βοήθησε την περσινή ομάδα του Ηρακλή να φτάσει στην τέταρτη θέση ενώ το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ, επικράτησε των Τοροσίδη και Παπά, ενώ δήλωσε: "Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που μου δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτό το βραβείο. Ελπίζω να μεγαλώσω κάποτε. Ευχαριστώ όμως τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου στην προηγούμενή μου ομάδα που χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν άξιος να πάρω αυτό το βραβείο"

Καλύτερος Διαιτητής:

Κύρος Βασσάρας (Θεσ/νίκης): Ο Κύρος Βασσάρας ψηφίστηκε από τους ποδοσφαιριστές, καλύτερος διαιτητής επικρατώντας των Κασναφέρη και Κοντογιαννίδη, ενώ στις ομιλία του, μετά την βράβευση και μιλώντας προς τους ποδοσφαιριστές τους παρότρυνε να κάνουν λιγότερο "θέατρο". Συγκεκριμένα τα λόγια του: "Το βραβείο αυτό έχει σημασία γιατί προέρχεται από τους ποδοσφαιριστές. Μου δίνει κουράγιο για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο. Μου δίνεται ευκαιρία να απευθυνθώ στους ποδοσφαιριστές. Πείτε όχι στο ρατσισμό και σε αυτούς που με τις πράξεις τους προσπαθούν να απαξιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε πως μπορεί η αντιαθλητική συμπεριφορά, ποια φωτιά μπορεί να βάλει στην νεολαία που σας έχει πρότυπο.

Ακόμα πείτε μου γιατί θα πρέπει να είναι αποκλειστικά κατηγορούμενος ο διαιτητής όταν οι ποδοσφαιριστές κάνουν θέατρο και τους ξεγελούν. Είναι ένα σοβαρό φαινόμενο και πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν κάνατε ένα λάθος να σας ζητούσε η ομάδα σας να επιστρέψετε το δελτίο σας. Αυτό συμβαίνει με εμάς!"


Κορυφαίο γκολ:

Νέρι Καστίγιο: Ως κορυφαίο τέρμα της περσινής περιόδου, ψηφίστηκε το γκολ που πέτυχε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, στον τελικό με την ΑΕΚ, στο "Παγκρήτιο". Το τέρμα του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, ήταν το μόνο διαφορετικό (ατομική ενέργεια) από τα δέκα που επιλέχθηκαν να διεκδικήσουν το βραβείο (τα υπόλοιπα ήταν μακρινά σουτ). Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, δεν βρισκόταν στην αίθουσα ώστε να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο πήρε ο Πέτρος Κόκκαλης λέγοντας: "Πάντα τέτοια, Νέρι"

Βραβείο Fair Play

ΑΟ Χαϊδαρίου

Η ομάδα ρων δυτικών προαστίων που απέκλεισε την ΑΕΚ από την φάση των 32 του Κυπέλλου, πήρε το βραβείο "Ευ Αγωνίζεσθαι". Το βραβείο εκ μέρους της ομάδας παρέλαβε ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κοτταράς, ο οποίος και δήλωσε: "Είμαι πολύ υπερήφανος, που εκπροσοπώ συμπαίκτες με τόσο υψηλό μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο. Μπορεί σήμερα να μην πήραμε βραβείο για αμιγώς ποδοσφαιρικό λόγο, αλλά η αφορμή είναι ποδοσφαιρική"

Στην αρχή της εκδήλωσης του ΠΣΑΠ βραβεύτηκαν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της περασμένης χρονιάς για την Β' και τους 2 ομίλους της Γ' κατηγορίας αλλά και τους πρώτους σκόρερ των πρωταθλημάτων.

Τα βραβεία

Καλύτερος ποδοσφαιριστής Γ' Εθνικής Νότιος Όμιλος

& Πρώτος Σκόρερ της Κατηγορίας

Μιχάλης Κλοκίδης (Αστέρας Τρίπολης)

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ' Εθνικής Βόρειος Όμιλος

Παναγιώτης Μπεκιάρης (Αγροτικός Αστέρας)

Πρώτος Σκόρερ Γ' Εθνικής Βόρειος Όμιλος


Νίκος Κυζερίδης (Αγροτικός Αστέρας)

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Β' Εθνικής
& Πρώτος Σκόρερ Β' Εθνικής


Πατρίκ Ογκουνσότο (Εργοτέλης-Βέστερλο)

Πρώτος Σκόρερ Α' Εθνικής

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ) Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πλέον, βραβεύτηκε από τον Μίμη Δομάζο, ενώ λίγο πριν ο Γιώργος Κούδας που είχε ανέβει λίγο πριν στο βήμα για να βραβεύσει τους καλύτερους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών, εξέφρασε το παράπονό του γιατί δεν δόθηκε σε εκείνον η δυνατότητα να απονείμει το τρόπαιο στον κορυφαίο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, δήλωσε για την επιτυχία του και τον Γιώργο Κούδα:

"Το να πω ένα ευχαριστώ στον κ.Κούδα θα ήταν λίγο γιά όσα έχει κάνει και όσα έχει πει για μένα. Όσο για το βραβείο, θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ που με βοήθησαν πάρα πολύ να πετύχω αυτά τα γκολ. Ακόμα να ευχαριστήσω και τους τρείς προπονητές που συνεργάστηκα πέρυσι δηλαδή τους κ.κ. Καραγεωργίου, Κωστίκο και Ντουμιτρέσκου αν και θα με συγχωρήσουν γιατί θα το αφιερώσω στην οικογένειά μου"

Η εκδήλωση του ΠΣΑΠ, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής, έλαβε χώρα σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ενώ ξεκίνησε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη να τραγουδά "Αρχίζει το ματς". Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος. Ο Αντώνης Αντωνιάδης απηύθηνε χαιρετισμό, ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ, ενώ χαιρέτησε ιδιαιτέρως και τον πρόεδρο της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος παρευρισκόταν στην βράβευση. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων και μιλώντας για την βία στα γήπεδα τόνισε πως: "Η μάστιγα της βίας στα γήπεδα πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμα και με μέτρα που θα μπορούν να χαρακτηριστούν μέχρι και σκληρά".

* Ο ΠΣΑΠ τίμησε για την συνεισφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους Κώστα Αντωνίου, Ηλία Ατματζίδη, Νίκο Γκουλή,Πέτρο Μίχο, Λάκη Σημαιοφορίδη, Γιώργο Στράντζαλη, Μπάμπης Τεννές (παρέλαβε το βραβείο ο Μανώλης Σκούφαλης)

* Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την καλοκαιρινή επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας που κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

* Η χορωδία Τυπάλδου τραγούδησε τα κομμάτια "Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι" του Διονύση Τσακνή αλλά και το "Το γαϊτανάκι" του Λουκιανού Κηλαηδόνη.










































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ