UEFA

Κορυφαίοι Χάλαντ, Γκουαρδιόλα, η Βίγκμαν νίκησε τον Βίλντα στις γυναίκες παρά το Μουντιάλ

Ο Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε
Ο Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε @ 2023 SHUJI KAJIYAMA / AP IMAGES

Η UEFA βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής σεζόν στο ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών.

Η UEFA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας προπονητών του Champions League, προπονητικών εθνικών ομάδων των μελών της και δημοσιογράφων για τους κορυφαίουςτης σεζόν 2022-2023, που έχουν ως βάση την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα στους άντρες δεν κρύβουν εκπλήξεις, αφού ο Έρλινγκ Χάλαντ κέρδισε στην κατηγορία των ανδρών, αφήνοντας πίσω τον Λιονέλ Μέσι και τον Κέβιν ντε Μπρόινε.Ιλκάι Γκιντογάν, Ρόδρι, Κιλιάν Εμπαπέ, Λούκα Μόντριτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, Ντέκλαν Ράις και Αλέξις Μακ Άλιστερ και Χεσούς Νάβας (σε ισοβαθμία) συμπλήρωσαν το top-10.

Ο προπονητής του στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, κέρδισε την αντίστοιχη ψηφοφορία στην κατηγορία του, με τους Λουτσιάνο Σπαλέτι και Σιμόνε Ιντζάγκι να συμπληρώνουν το βάθρο. Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι, Μικέλ Αρτέτα, Ζλάτκο Ντάλιτς, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, Ντέιβιντ Μόγες και Φρανκ Εζ συμπλήρωσαν τη λίστα.

Η... δεύτερη νίκησε τον πρώτο

Στις γυναίκες, το μεγάλο φαβορί, Αϊτάνα Μπονματί, που κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, αναδείχθηκε κορυφαία της σεζόν για το 2022-2023.

Έκπληξη προκάλεσε η αντίστοιχη νίκη της Σαρίνα Βίγκμαν, της προπονήτριας της εθνικής Αγγλίας, η οποία διατήρησε τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρυσι ως πρωταθλήτριας Ευρώπης. Φέτος, οδήγησε τις Αγγλίδες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως ηττήθηκε από την Ισπανία του Χόρχε Βίλδα που ήρθε... δεύτερος στην ψηφοφορία.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ