ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κορονοϊός: Τέλος η σεζόν στην Ολλανδία με απόφαση πρωθυπουργού

Ajax's Hakim Ziyech celebrates with teammates after Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga scores an own goal during the Champions League, group H, soccer match between Chelsea and Ajax, at Stamford Bridge in London, Tuesday, Nov. 5, 2019. (AP Photo/Ian Walton)
Ajax's Hakim Ziyech celebrates with teammates after Chelsea's goalkeeper Kepa Arrizabalaga scores an own goal during the Champions League, group H, soccer match between Chelsea and Ajax, at Stamford Bridge in London, Tuesday, Nov. 5, 2019. (AP Photo/Ian Walton) AP

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έβαλε επί της ουσίας τέλος στη φετινή σεζόν για τη χώρα του. Όπως ξεκαθάρισε, δεν θα γίνει κανένας αγώνας, με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που η UEFA ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έβαλε επί της ουσίας τέλος στη φετινή σεζόν για τη χώρα του. Όπως ξεκαθάρισε, δεν θα γίνει κανένας αγώνας, με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Η αναστολή των αγώνων στην Ολλανδία ίσχυε έως την 1η Ιουνίου, αλλά τώρα επεκτάθηκε άλλους τρεις μήνες. "Δεν θα υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου" ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε την Τρίτη (21/4) σε συνέντευξη Τύπου που αφορούσε στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η Eredivisie είχε διακοπεί μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής. Άγιαξ και Άλκμααρ βρίσκονται στην 1η θέση με 56 βαθμούς, με τον Αίαντα να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Τρίτη είναι η Φέγενορντ με 50 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση περί διακοπής του πρωταθλήματος είχε πάρει τον Μάρτιο και το Βέλγιο, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η UEFA και να απειλήσει τις ενώσεις - μέλη της πως με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει η συμμετοχή των ομάδων τους στις διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ