ΜΙΛΑΝ

Κορονοϊός: Η Μίλαν έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας μέσω τρομερού πανό για Αθήνα

Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates with teammates after scoring his side's second goal during an Italian Serie A soccer match between Cagliari and Milan in Cagliari, Saturday, Jan. 11, 2020. (Spada(/LaPresse via AP)
Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates with teammates after scoring his side's second goal during an Italian Serie A soccer match between Cagliari and Milan in Cagliari, Saturday, Jan. 11, 2020. (Spada(/LaPresse via AP) SPADA(/LAPRESSE VIA AP

Την ώρα που ο ιταλικός λαός δοκιμάζεται απέναντι στη μανία του κορονοϊού, η Μίλαν έστειλε μήνυμα εμψύχωσης μέσω ευφάνταστης έμπνευσης οπαδού της (PHOTO).

Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον φονικό κορονοϊό και οι αριθμοί μπορεί να είναι ψυχροί αλλά συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα της τραγωδίας που εξελίσσεται στη γειτονική χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωής τους 475 άνθρωποι, με το συνολικό αριθμό νεκρών να είναι πλέον 2.979 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 28.710.

Την ίδια ώρα, η αθλητική δράση έχει παγώσει και όλοι ευελπιστούν κάποια στιγμή να ξυπνήσουν από αυτό τον εφιάλτη και να ξαναμπούν σε άλλους ρυθμούς, όπως ήταν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό της Μίλαν, που είχε μία πολύ όμορφη ιδέα για να δείξει σε όλους πως μπορούν και θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram εικόνα από μπαλκόνι πολυκατοικίας, με φίλο των Μιλανέζων να έχει ανεβάσει πανό που έγραφε: "Όλα θα πάνε καλά, μετά την Κωνσταντινούπολη, υπάρχει η Αθήνα".

Το νόημα προφανές για τους φανς της Μίλαν αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, με τους ροσονέρι να έχουν βρεθεί στο ζενίθ το 2005 όταν έχασαν μέσα από τα χέρια τους το τρόπαιο του Champions League αν και προηγήθηκαν 3-0 της Λίβερπουλ στο ημίχρονο, αλλά να εκτοξεύονται στην κορυφή της Ευρώπης το 2007 νικώντας την ίδια ομάδα. Από την κόλαση της Κωνσταντινούπολης, στον παράδεισο της Αθήνας...

Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Μίλαν σε όλους τους Ιταλούς, ότι μετά από τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν τώρα, δεν θα αργήσει η ώρα της λύτρωσης που θα είναι γιορτή για όλους.

"Οι δυσκολίες του σήμερα είναι δύναμη για το αύριο", το μήνυμα της ομάδας του Μιλάνου με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία, προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να μένει στα σπίτια του μεσω του hashtag #iorestoacasa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ