ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κορονοϊος: "Εάν κολλήσει παίκτης, ίσως τελειώσει η καριέρα του"

Κορονοϊος: "Εάν κολλήσει παίκτης, ίσως τελειώσει η καριέρα του"
PETER STEFFEN/DPA VIA AP

Λίγο πριν το restart της Bundesliga, ένας από τους κορυφαίους γιατρούς στην Γερμανια προειδοποιεί τους παίκτες πως αν κολλήσουν κορονοϊό ενδέχεται να πάθουν ζημιά στους πνεύμονες που θα τελειώσει την καριέρα τους.

Η ποδοσφαιρική Γερμανία μετράει αντίστροφα για να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι και η DFL χρησιμοποιεί ό,τι όπλο έχει στη διάθεσή της για να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να αποδώσουν οι ποδοσφαιριστές χωρίς να κινδυνεύουν από τον κορονοϊό.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, τα ματς της Bundesliga που θα διεξαχθούν από εδώ και πέρα (αρχής γενομένης από την 16η Μαΐου) θα είναι με κλειστές τις πόρτες για τον κόσμο και με έναν περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων και αξιωματούχων να έχει το δικαίωμα να τα παρακολουθεί (δικαίωμα εισόδου δεν θα έχει ούτε ο τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ).

Επιπλέον, οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν πιστά ένα αυστηρό ιατρικό πρωτόκολλο, που τους "διατάζει" εκτός των άλλων να αποφεύγουν χειραψίες και να μην παίρνουν μέρος σε ομαδικούς πανηγυρισμούς μετά από την επίτευξη κάποιου τέρματος.

"Δεν υπάρχει πλάνο που να είναι 100% ασφαλές αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλές περιβάλλον", είναι το μήνυμα που εκπέμπει η DFL.

Την ίδια ώρα ωστόσο ένας από τους κορυφαίους γιατρούς στην Γερμανία, ο καθηγητής Βίλεμ Μπλοκ, από το Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, προειδοποιεί πως ο κορονοϊός απειλεί να αφήσει βαθιά τα σημάδια του στο ποδόσφαιρο.

Κορονοϊος: "Εάν κολλήσει παίκτης, ίσως τελειώσει η καριέρα του"
AP PHOTO/JENS MEYER

"Υπάρχει ένας φόβος ότι οι κορυφαίοι αθλητές ενδέχεται να δουν το επίπεδο απόδοσής τους να πέφτει και να μην επιστρέφουν ποτέ σε αυτό", τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε:

"Γενικά, η φυσική κατάσταση, το ανοσοποιητικό και το καρδιομυικό σύστημα των τοπ αθλητών, σημαίνει πως το ρίσκο για αυτούς είναι χαμηλό.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν μικρές μολύνσεις, ή ακόμα και ήπια συμπτώματα, δεν προκαλούν ζημιά, όπως μικρές ουλές στους πνεύμονες μετά από φλεγμονή.

Αυτή η ζημιά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη ή μπορεί να διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν φτιάξει το σώμα. Είχαμε ήδη παίκτες που μολύνθηκαν στην Ευρώπη και θα ξέρουμε σύντομα αν θα επιστρέψουν στο 100%".

Κορονοϊος: "Εάν κολλήσει παίκτης, ίσως τελειώσει η καριέρα του"
AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Και κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής αναφέροντας τα εξής για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του: "Οι παίκτες δεν είναι σε απόλυτη καραντίνα, είναι με τις οικογένειές τους, ακόμα και αν τους έχουν κάνει συστάσεις για να περιορίσουν τις επαφές τους. Και υπάρχουν επίσης κίνδυνοι κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Θα γίνουν τεστ σε όλους, αλλά δεν δουλεύουν τέλεια όλα τα τεστ για τον κορονοϊό. Υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο περιθώριο λάθους".

Στην ίδια συνέντευξη, ο καθηγητής δήλωσε πως δεν μπορεί να υπολογίσει ποιο είναι το μέγεθος του κινδύνου για τους ποδοσφαιριστές στην Γερμανία, η οποία μέχρι στιγμής μετράει 7.700 θανάτους και 172.239 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ