CHAMPIONS LEAGUE

Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1: Οι Δανοί προστάτευσαν το εντός έδρας αήττητο

Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1: Οι Δανοί προστάτευσαν το εντός έδρας αήττητο
@2022 SERGEI GRITS/AP IMAGES

Μετά από τις εντός έδρας ισοπαλίες με Σεβίλλη και Σίτι η Κοπεγχάγη αναδείχτηκε ισόπαλη στο "Πάρκεν" και με την Ντόρτμουντ (1-1), στο ματς με το οποίο αποχαιρέτησε την Ευρώπη για φέτος. Συνεχίζουν στους "16" του Champions League οι Βεστφαλοί.

Η Κοπεγχάγη είπε αντίο στην Ευρώπη το βράδυ της Τετάρτης (2/10) όμως το έκανε με στιλ αφού μετά από τις δύο ισοπαλίες που απέσπασε εντός έδρας από την Σεβίλλη (0-0) και την Μάντσεστερ Σίτι (0-0), κατάφερε να μη χάσει ούτε από την Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Οι Δανοί πέτυχαν μάλιστα το πρώτο γκολ τους στο φετινό Champions League και κατάφεραν να μη μπουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν ολοκληρώσει φάση ομίλων μένοντας άσφαιρες (Ντεπορτίβο το 2004-04, Μακάμπι Χάιφα το 2009-10, Ντίναμο Ζάγκρεμπ το 2016-17), με τους Βεστφαλούς από την πλευρά τους να συνεχίζουν στους "16" του Champions League.

Το ματς

Η Κοπεγχάγη μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση στο ματς όμως ήταν η Ντόρτμουντ εκείνη που βρήκε δίχτυα, με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να δίνει ρεσιτάλ κυνικότητας και αποτελεσματικού, σκοράροντας στην πρώτη μεγάλη φάση της. Αυτή ήρθε στο 23ο λεπτό, με τον προωθημένο Πάσλακ να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά πριν η μπάλα βγει κόρνερ και τον Αζάρ να υποδέχεται τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό συρτό σουτ (0-1).

Βάσει εικόνας του ματς η πρωταθλήτρια Δανίας δεν άξιζε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ούσα πίσω στο σκορ (έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 12 τελικές, εκ των οποίων οι 7 εντός εστίας) και στο 41ο λεπτό είδε να απονένεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Κλάασεν να κλέβει τη μπάλα και να βγάζει ασίστ για τον Χάραλντσον που έφερε το ματς στα ίσα με όμορφο κοντινό πλασέ (1-1).

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης στο φετινό Champions League και πανηγυρίστηκε έξαλλα από το φίλαθλο κοινό της, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά ψάχνοντας το δεύτερο γκολ αλλά αυτό να μην έρχεται, με την ισοπαλία να μένει αναπόφευκτα μέχρι το φινάλε και να αφήνει άπαντες ικανοποιημένους.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Ντικς (79' Κρίστενσεν), Βάβρο, Γένσεν, Σόρενσεν (58' Κρίστιανσεν), Λεράγκερ, Κλεμ, Κλάεσον (70' Φαλκ), Μπάρτζι (70' Γιοχάνεσον), Χάραλντσον, Νταράμι (79' Όσκαρσον)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ (46' Μέγερ), Πάσλακ, Χούμελς (46' Ζίλε), Σλότερμπεκ, Αζάρ (72' Κουλιμπαλί), Τζαν, Όζκαν (64' Μουκοκό), Αντεγέμι, Ρέινα (63' Μπραντ), Μάλεν, Μοντέστε

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

  • Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1 (41' Χάραλντσον / 23' Αζάρ)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1 (52' Λιούις, 73' Άλβαρες, 83' Μαχρέζ/ 31' Μιρ)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ