ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Πρόκριση και για την Αίγυπτο, το 3/3 η Νιγηρία

Ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Μονεΐμ της Αιγύπτου πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Σουδάν για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αμαντού Αχίντιο", Γιαουντέ | Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
Ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Μονεΐμ της Αιγύπτου πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Σουδάν για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αμαντού Αχίντιο", Γιαουντέ | Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 © 2022 THEMBA HADEBE/ASSOCIATED PRESS

Η Αίγυπτος πήρε το "εισιτήριο" για τα νοκ άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 ύστερα από τη νίκη επί του Σουδάν στο τέλος. Η Νιγηρία νίκησε και τη Γουινέα Μπισάου.

Η Αίγυπτος επικράτησε με 1-0 του Σουδάν και εξασφάλισε την πρόκριση από τον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 έστω και την ύστατη στιγμή.

Μια κεφαλιά του Μοχάμεντ Αμπντελμονέμ στο 35ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στους "Φαραώ", που δεν δυσκολεύτηκαν να το κρατήσουν πολύ, αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να βρουν νέο γκολ.

Η Αίγυπτος προχωράει ως δεύτερη από τον όμιλο, αφού η Νιγηρία έκανε το 3/3 με το 2-0 επί της Γουινέας Μπισάου. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, όμως τα γκολ των Ουμάρ Σαντίκ και Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ στο 2ο ημίχρονο έδωσαν τη νίκη στους "σούπερ αετούς", για τους οποίους ο Χένρι Ονιεκούρου πέρασε αλλαγή στο 85'.

Τα αποτελέσματα αυτά προσέφεραν ακόμα δύο "εισιτήρια" για την επόμενη φάση δια της τεθλασμένης. Το Πράσινο Ακρωτήρι του Γκάρι Ροντρίγκες ανήκει στις καλύτερες τρίτες ομάδες (1ος όμιλος), όπως και το Μαλάουι (2ος όμιλος).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  1. Μπουρκίνα Φάσο - Γκαμπόν
  2. Νιγηρία - Τρίτος 5ου/6ου ομίλου
  3. Σενεγάλη - Πράσινο Ακρωτήρι
  4. Νικητής 6ου ομίλου - Δεύτερος 5ου ομίλου
  5. Γουινέα - Δεύτερος 6ου ομίλου
  6. Καμερούν - Τρίτος 3ου/5ου ομίλου
  7. Νικητής 5ου ομίλου - Δεύτερος 4ου ομίλου
  8. Μαρόκο - Μαλάουι

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Νικητής 1 - Νικητής 2
  2. Νικητής 3 - Νικητής 4
  3. Νικητής 5 - Νικητής 6
  4. Νικητής 7 - Νικητής 8

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ