ΝΑΠΟΛΙ

Κόντε: “Δύσκολο να ξαναπάρουμε το σκουντέτο, ο τραυματισμός του Λουκάκου δεν μας δίνει άλλοθι”

O Αντόνιο Κόντε δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η Νάπολι βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του σκουντέτο πριν από την έναρξη της φετινής Serie A, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της αγωνιζόμενη το βράδυ του Σαββάτου (23/8, 19:30) στην έδρα της Σαουόλο, με τον Αντόνιο Κόντε να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και να ξεκαθαρίζει πάντως ότι η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως επιχείρημα το… παρελθόν, θυμίζοντας ότι τις τρεις προηγούμενες φορές που οι παρτενοπέι πανηγύρισαν το σκουντέτο (1987, 1990, 2023) δεν μπόρεσαν την αμέσως επόμενη σεζόν να κάνουν το ριπίτ στον απαιτητικό μαραθώνιο της Serie A.

“Αυτή είναι μία σοβαρή και υπεύθυνη ομάδα που θέλει να εργάζεται μέρα με τη μέρα για να βελτιώνεται. Αυτό που επισημαίνω είναι ένα ιστορικό γεγονός, η Νάπολι δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία να επαναλάβει την επιτυχία της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.

Όταν μάλιστα ξεκινήσαμε ως φαβορί με τους Όσιμεν, Κβαρατσχέλια και Ζιελίνσκι, έχοντας χάσει μόνο τον Κιμ και έχοντας κάνει επίσης μια μεταγραφή 100 εκατομμυρίων ευρώ, τερματίσαμε δέκατοι.

Αυτό πρέπει να εδραιωθεί βαθιά στο μυαλό όλων, συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται γύρω τους, γιατί όλοι κερδίζουν, όλοι γιορτάζουν και στη χειρότερη περίπτωση, όλοι χάνουν.

Θα είναι δύσκολο, ένα σκληρό πρωτάθλημα κατά τη γνώμη μου με τόσες πολλές καλές και δυνατές ομάδες και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κερδίζοντας πέρυσι τον τίτλο της πρωταθλήτριας έχουμε ανοίξει νέους ορίζοντες για πολλές ομάδες, όχι μόνο για τις συνηθισμένες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Νάπολι, για να αναφερθεί επίσης και στον τραυματισμό του Ρομέλου Λουκάκου, που αναμένεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

“Είναι ένας σημαντικός τραυματισμός για έναν παίκτη κομβικό στην κατάκτηση του σκουντέτο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες και άλλοθι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις.

Αυτό κάναμε και πέρυσι σε κάθε δυσκολία που είχαμε, δεν κλάψαμε ποτέ και βρήκαμε λύσεις. Έχω πει στους παίκτες ότι οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού όπως και οι μεταγραφές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ