BUNDESLIGA

Κολωνία: Προσφεύγει στο CAS για την απαγόρευση μεταγραφών, αίτηση για αναστολή της τιμωρίας

Το Rheinenergie-Stadion
Το Rheinenergie-Stadion 2005 AP PHOTO/HERMANN J. KNIPPERTZ

Η Κολωνία ανακοίνωσε πως προσφεύγει στο CAS για την απαγόρευση μεταγραφών που της επέβαλε η FIFA. Στόχος της επίσης η αναστολή της τιμωρίας μέχρι την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Σε μπλεξίματα έχει μπει η Κολωνία, καθώς η FIFA επέβαλε στους τράγους απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες περιόδους, με την κατηγορία παράνομης μεταγραφής.

Η Κολωνία ανακοίνωσε πως έλαβε ενημέρωση για την απόφαση της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποδείξει την αθωότητά της.

Η γερμανική ομάδα ενημερώνει πως θα προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της απόφασης. Μάλιστα, αιτήθηκε την αναστολή της απαγόρευσης, μέχρι την ετυμηγορία του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η υπόθεση της μεταγραφής

Ο λόγος της τιμωρίας είναι η υπόθεση μεταγραφής του 17χρονου Γιάκα Κούμπερ Ποτόκνικ στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας. Η Κολωνία τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Ολίμπια Λουμπλιάνας στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Η μητέρα του Κούμπερ φέρεται να διέκοψε το συμβόλαιο του γιου της με τους Σλοβένους μία μέρα πριν από την μεταγραφή του, ισχυριζόμενη πως αθετήθηκαν συμφωνίες. Έτσι, η Κολωνία τον απέκτησε χωρίς κόστος.

Η Ολίμπια προσέφυγε στην FIFA κατά της Κολωνίας και του παίκτη για διαφυγόντα κέρδη. Η γερμανική ομάδα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν είχε ανάμειξη στη διακοπή του συμβολαίου του Κούμπερ με την πρώην ομάδα του.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ