ΕΛΛΑΔΑ

Κόλαφος για Ηρακλή, ελπίδες για Αστέρα

Κόλαφος για Ηρακλή, ελπίδες για Αστέρα

Ο Ηρακλής έκανε παράνομα μεταγραφές, η ΕΠΟ παίρνει τα δελτία και του αφαιρεί βαθμούς. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Αστέρα Τρίπολης, μετά το έγγραφο Πιλάβιου που κατατέθηκε στην Βουλή

Το έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς, που κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Σοφοκλής Πιλάβιος και αναφέρει ότι η ΠΑΕ Ηρακλής είχε ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, μοιάζει με ταφόπλακα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Ταυτόχρονα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ο Ηρακλής κινδυνεύει με ... αφαίρεση βαθμών, καθώς εφόσον δεν είχε ενημερότητα, οι μεταγραφές που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο θεωρούνται άκυρες!

Η αλήθεια είναι ότι οι βουλευτές (οι περισσότεροι εκλέγονται στην Θεσσαλονίκη, ή στην Βόρειο Ελλάδα) που συμμετείχαν στην διαδικασία της συζήτησης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

Πολύ περισσότερο δεν την περίμενε ο κ.Τάκης, πρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, που ήταν παρών στην Βουλή και η μόνη του επισήμανση ήταν ότι θα αποστείλει τη θέση του Ηρακλή στα e-mail των βουλευτών.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ.Πιλάβιος, ο Ηρακλής δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα μετά τον Σεπτέμβριο. Όπως σημειώνει το ΙΚΑ Καλαμαριάς " μετά τις 16/9 ουδεμία ενόχληση έγινε από την ΠΑΕ Ηρακλής για έκδοση νέας ενημερότητας".

Παίρνει τα δελτία, αφαιρεί βαθμούς!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς καμιά ΠΑΕ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές χωρίς ενημερότητα. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου που προσκόμισε ο κ.Πιλάβιος είναι ίδιος με εκείνον του εγγράφου της ΠΑΕ Ηρακλής με το οποίο υποστήριζε ότι έχει ενημερότητα. Προφανές υπονοούμενο για πλαστογραφία.

Αν ισχύουν όλα αυτά, η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που απέκτησε ο Ηρακλής τον Ιανουάριο και θα αφαιρέσει βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, προβλέπεται αφαίρεση 7 βαθμών!

Αυτό σημαίνει ότι ο Ηρακλής υποβιβάζεται κατευθείαν στην Football League (δεν τίθεται, δηλαδή, θέμα αδειοδότησης) και παραμένει (πιθανότατα) στην Superleague o Αστέρας Τρίπολης. Στη βαθμολογία που επικυρώθηκε ο Ηρακλής είχε 35β. Αν του αφαιρεθούν 7β, πάει στους 28 και μένει στην Superleague, ο Αστέρας Τρίπολης με 31β.

Όπως και να' χει η υπόθεση έχει πολύ ψωμί. Ο Ηρακλής, πάντως, δεν μπορεί να ελπίζει, πλέον. Αν, τελικά, παραμείνει στην Superleague ο Αστέρας Τρίπολης, από τα πλέι-οφ της Football League θα ανέβει μια ομάδα και όχι δυο όπως είχε αποφασίσει η ΕΠΟ, μετά την μη χορήγηση άδειας στον Ηρακλή

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ