ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Φεύγω από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν"

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Ο Γιούρκεν Κλοπ με μήνυμα του στα social media της Λίβερπουλ αποκάλυψε πως στο τέλος της σεζόν θα μπει αντίο στους "κόκκινους".

Βόμβα μεγατόνων στην Λίβερπουλ με τον Γιούρκεν Κλοπ να ανακοινώνει με μήνυμα του στα επίσημα social media της ομάδας πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο του συλλόγου. Ο 56χρονος τεχνικός θέλησε να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο μέσω μιας συνέντευξης που παραχώρησε.

Γιούργκεν είμαστε εδώ γιατί έχεις ένα σημαντικό μήνυμα για τους φιλάθλους μας, τι είναι αυτό που θέλεις να τους πεις:

"Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Μπορώ να καταλάβω πως αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή όταν το ακούς για πρώτη φορά αλλά σίγουρα μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω.

Αγαπάω όλα γύρω από το κλαμπ, αγαπάω την πόλη, αγαπάω τους οπαδούς μας. Αγαπάω την ομάδα, αγαπάω το τιμ, αγαπάω τα πάντα. Πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι πεπεισμένος πως είναι η σωστή. Πως να το πω; Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως... ξέμεινα από ενέργεια.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα τώρα, φυσικά, νομίζω πως το ξέρω εδώ και καιρό πως θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα.

Αλλά επίσης ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά, ξανά και ξανά και ξανά. Και μετά από τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί ο σεβασμός μου για εσάς έχει μεγαλώσει όπως και η αγάπη και το τελευταίο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια και αυτή είναι η αλήθεια".

Ο Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, με τον Γερμανό τεχνικό να υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, αυτά τα εννιά χρόνια που είναι στους κόκκινους σε 464 ματς έχει 288 νίκες, 96 ισοπαλίες και 80 ήττες.

Σε αυτά τα εννιά χρόνια ο Κλοπ αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο τη σεζόν 2018-19 και 2019-20 ενώ αναφορικά με τους τίτλους που κατάφερε να κατακτήσει ξεχωρίζει το Champions League τη σεζόν 2018-19 ενώ τόσο το 2017-18 όσο και το 2021-22 η Λίβερπουλ βρέθηκε στον τελικό.

Επίσης έχει κατακτήσει την Premier League τη σεζόν 2019-20 και το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2021-22 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσιμίκα που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι.

Ακόμα έχει κερδίσει το Carabao Cup τη σεζόν 2021-22 ενώ ήταν φιναλίστ του θεσμού το 2015-16. Επίσης έχει κατακτήσει το Community Shield το 2022 και το UEFA Super Cup το 2019 αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2019.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ