ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κλοπ: "Είναι ο πόλεμος ενός πολύ κακού ανθρώπου"

Ο Γιούργκεν Κλοπ δείχνει τη συμπαράστασή του προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του τελικού του League Cup κόντρα στην Τσέλσι | 27 Φεβρουαρίου 2022
Ο Γιούργκεν Κλοπ δείχνει τη συμπαράστασή του προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του τελικού του League Cup κόντρα στην Τσέλσι | 27 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η οικογένεια της Λίβερπουλ δεν ξέχασε το δράμα των ανθρώπων στη Ουκρανία παρά τη χαρά τους για την κατάκτηση του FA Cup, με τους Γιούργκεν Κλοπ και Βίρτζιλ φαν Ντάικ να στέλνουν ηχηρά μηνύματα κατά της ρωσικής εισβολής και του Πούτιν.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το FA Cup μετά από έναν εκπληκτικό τελικό που την βρήκε να επικρατεί στο φινάλε με 11-10 στα πέναλτι της Τσέλσι, με τους ανθρώπους της να γιορτάζουν τον τίτλο όπως του αρμόζει αλλά ταυτόχρονα να βρίσκουν την ευκαιρία μέσω των media να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στο πόλεμο και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

"Είμαι 54 ετών, σχεδόν 55 και δεν καταλαβαίνω πώς ένας ενήλικος άνδρας μπορεί να βάλει ολόκληρο τον κόσμο σε μία τέτοια κατάσταση. Ξέρω τόσους πολλούς Ουκρανούς. Είναι ο πόλεμος ενός πραγματικά κακού ανθρώπου.

Θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Όπως συμβαίνει πάντα στις σκοτεινές εποχές χρειάζεσαι κάποιες στιγμές για να σκεφτείς κάτι άλλο καιθ είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να προσφέρουμε κάτι τέτοιο απόψε στον κόσμο μας", τόνισε με δηλώσεις του ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, για να προσθέσει με νόημα:

"Είναι μία κατάταση που δυσκολεύεσα να αποδεχτείς. Φαίνεται πως δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε (σ.σ. Πούτιν) αλλά τουλάχιστον μπορούμε να του προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα απ'ότι θα περίμενε ενδεχομένως για να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο την Ουκρανία".

Δηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας και κατά του πολέμου έκανε και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, με τον βράχο της άμυνας των κόκκινων να τονίζει: "Είναι μία πραγματικά λυπηρή κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ζούμε σε έναν κόσμο το 2022 όπου υπάρχει πόλεμος.

Οι σκέψεις μου είναι με τους Ουκρανούς πολίτες. Δεν θα έπρεπε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου προσπαθούμε να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο. Είναι θλιβερό να βλέπεις κάτι τέτοιο".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ LEAGUE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ