ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Χρειαζόμαστε δύο σούπερ ματς για να αποκλείσουμε την Ρεάλ, έχουν ομάδα παγκόσμιας κλάσης"

Κλοπ: "Χρειαζόμαστε δύο σούπερ ματς για να αποκλείσουμε την Ρεάλ, έχουν ομάδα παγκόσμιας κλάσης"
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρεάλ ενόψει της πρώτης κόντρας της Λίβερπουλ με τους πρωταθλητές Ευρώπης στους "16" του Champions League, και ξεκαθάρισε ότι μόνο με δύο σούπερ ματς θα πάρουν την πρόκριση οι ρεντς.

Η Λίβερπουλ είχε μόνο μία νίκη στα πρώτα επτά παιχνίδια της μέσα στο 2023 σε όλες τις διοργανώσεις, όμως η περασμένη εβδομάδα έφερε αγωνιστική και ψυχολογική ανάταση στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μέσα από τις νίκες με 2-0 απέναντι σε Έβερτον (εντός) και Νιούκαστλ (εκτός).

Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με τις επιστροφές βασικών παικτών έπειτα από τους τραυματισμούς τους, έχουν κάνει τους φίλους της ομάδας να ελπίζουν σε πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έστω και αν είναι απέναντι η Ρεάλ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεκαθαρίζει πάντως ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστούν δύο σούπερ ματς.

"Είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους συλλόγους στον κόσμο. Σούπερ έμπειρη ομάδα. Παίξαμε πέρυσι τον τελικό μαζί τους στο Παρίσι και δεν τον ξαναείδα μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Ρεάλ δεν χάνει ποτέ την αυτοπεποίθησή της. Μπορείς να μάθεις από αυτούς. Πριν από τον τελικό, τους είχαμε αντιμετωπίσει στο προπονητικό τους κέντρο και εδώ σε ένα άδειο στάδιο (σ.σ. τη σεζόν 2020-21), όπου παίξαμε καλά και τους κάναμε να δουλέψουν σκληρά αλλά μείναμε στο 0-0.

Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πάντως", τόνισε ο Γερμανός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (20/02), για να προσθέσει: "Ο Κάρλο είναι ο πιο ψύχραιμος προπονητής που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.

Σούπερ, έξυπνος, καλός και ο τρόπος που διαχειρίζεται τους παίκτες του βρίσκεται σε εντελώς άλλο επίπεδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Το σέβομαι και το θαυμάζω πολύ αυτό. Έχουν μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης ενώ έχουν πάρει και μερικούς απίστευτα συναρπαστικούς νεαρούς παίκτες".

Όσον αφορά στο τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του για να έχει καλύτερη τύχη σε σύγκριση με τον χαμένο τελικό του 2022 αλλά τους προημιτελικούς του 2021, ο Κλοπ ήταν ξεκάθαρος: "Πρέπει να κάνουμε δύο σούπερ παιχνίδια για να περάσουμε.

Η Ρεάλ ακόμα και αν παίξει εξαιρετικά, έχει ευκαιρία για πρόκριση. Είμαι χαρούμενος που παίζουμε τώρα και όχι μερικές εβδομάδες πριν. Περιμένω από τους οπαδούς να είναι σε θέση μάχης στο Άνφιλντ, ας το κάνουμε μαζί.

Κληθείς τέλος να ξεχωρίσει κάποιους παίκτες της Ρεάλ που θεωρεί τους πλέον επικίνδυνους για την Λίβερπουλ, εκεί δεν σταμάτησε να απαριθμεί παίκτες των μερένγκες. "Κάποιοι από τους παίκτες τους έχουν κερδίσει το Champions League πέντε φορές και ίσως να νομίζουν πως τους ανήκει το τρόπαιο, εμείς θα προσπαθήσουμε.

Πάντα προσπαθούμε να σταματήσουμε τις πάσες προς τον Βινίσιους αλλά εάν αμυνθείς έτσι, υπάρχει ο Μπενζεμά. Εάν πας να τον κλείσεις, υπάρχει ο Βαλβέρδε ή ο Ροντρίγκο. Εάν τους κλείσεις όλους αυτούς, υπάρχουν επίσης οι Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς ή Τσουαμενί που μπορούν να σε απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής".

Σημειώνεται πως ο Κλοπ ρωτήθηκε για τον Ντάργουιν Νούνιες ενόψει του μεγάλου ματς, με δεδομένο πως αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς με την Νιούκαστλ, με τον Γερμανό να δηλώνει πως υπάρχουν ελπίδες και θα περιμένει να δει πόσο αντέχει τον πόνο για να πάρει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή του ή όχι στο ματς.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ