ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Χάσαμε τη μπάλα, κάναμε όλα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις"

Ο Γιούργκεν Κλοπ φωνάζει στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League Άστον Βίλα - Λίβερπουλ
Ο Γιούργκεν Κλοπ φωνάζει στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League Άστον Βίλα - Λίβερπουλ AP PHOTO/RUI VIEIRA, POOL

O Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε ιπποτικά το καπέλο στην Άστον Βίλα για τα επτά γκολ με τα οποία φιλοδώρησε την Λίβερπουλ και έστειλε μήνυμα πως αυτή η εμφάνιση δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά από τους κόκκινους (VIDEOS).

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της Λίβερπουλ ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Γιούργκεν Κλοπ να βιώσει την μακράν πιο αποκαρδιωτική εμφάνιση της Λίβερπουλ επί των ημερών του, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να γίνονται παιχνιδάκι στις ορέξεις της Άστον Βίλα και να διασύρονται με σκορ 7-2 στο "Βίλα Παρκ" για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα των κόκκινων τα τελευταία 57 χρόνια αφού η τελευταία φορά που δέχτηκε παρόμοιο αριθμό τερμάτων ήταν το 1963 από την Τότεναμ ενώ έγιναν οι πρώτοι πρωταθλητές μετά την Άρσεναλ του 1953 που είδαν την εστία τους να παραβιάζεται τόσες φορές κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος.

Πώς αντιμετώπισε αυτή την άβολη και συνάμα ασυνήθιστη για αυτόν κατάσταση ο Γιούργκεν Κλοπ; Με ειλικρίνια, με τον Γερμανό να παραδέχεται την εμφανή ανωτερότητα της Βίλα και την πολύ κακή παρουσία των δικών του παικτών και να ξεκαθαρίζει πως η Λίβερπουλ δεν θα πρέπει να επαναλάβει ποτέ στο μέλλον τέτοια εμφάνιση.

"Για διάφορους λόγους, η Άστον Βίλα τα πήγε πολύ καλά, μας πίεσε και κάναμε αρκετά λάθη. Το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε, επηρέασε το παιχνίδι μας και δεν έπρεπε. Έχουμε δεχτεί τέτοια γκολ στο παρελθόν, όμως η αντίδρασή δεν ήταν καλή και χάσαμε τη μπάλα.

Κάθε φορά που η Βίλα κέρδιζε τη μπάλα, έβγαιναν στην αντεπίθεση και οι προσπάθειές μας να τους σταματήσουμε ήταν κάτω του μετρίου. Όλα τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, τα κάναμε.

Όλα τα εύσημα στην Άστον Βίλα. Ήταν αναπάντεχο αλλά συνέβη. Ήταν πολύ κακό αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας, και συνέχισε:

"Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω για να βοηθήσω να αλλάξει το αποτέλεσμα οπότε γιατί θα πρέπει να είμαι απόλυτα οργισμένος; Εάν είναι ένα ματς που δεν θα ξανασυμβεί; Θα ήθελα να το πιστεύω αλλά αυτό θα φανείς στις ερχόμενες εβδομάδες ή στους ερχόμενους μήνες. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί τέτοιο ματς.

Δεν είναι προσωπική ήττα αλλά συνολική. Είναι σημαντικο το πώς θα αντιδράσουμε. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να αντιδράσουμε αύριο. Αυτά τα παιδιά κάνουν πολλή αυτοκριτική και ξέρουν πως ο καθένας έχει βάλει το χέρι του για αυτό το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση και θα το κάνουμε". Σημειώνεται πως η επόμενη υποχρεώση της Λίβερπουλ θα είναι στις 17 Οκτωβρίου στην έδρα της πρωτοπόρου Έβερτον, στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τους κόκκινους να έχουν δεδομένα μία μεγάλη απώλεια.

Αυτή του Άλισον Μπέκερ, που απουσίασε και από το ματς με την Άστον Βίλα, με τον Βραζιλιάνο να τραυματίζεται στον ώμο σε μία σύγκρουση που είχε με συμπαίκτη του στην προπόνηση του Σαββάτου (3/10) και να αναμένεται να μείνει ακόμα και έξι εβδομάδες εκτός δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ