EUROPA LEAGUE

Κλήρωση Europa League: Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16

Ο Μέλε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Μέλε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό © 2022 THANASSIS STAVRAKIS/AP IMAGES

Πραγματοποιήθηκε στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της φάσης των 16 του Europa League, με τα Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ, Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ, Αταλάντα - Λεβερκούζεν και Πόρτο - Λιόν να είναι τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν.

Μία ημέρα μετά από την ολοκλήρωση της φάσης των play offs για τη φάση των 16 του Europa League,, έλαβε χώρα στην Νιόν η κλήρωση με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης, που ανέδειξε αρκετά δυνατά ζευγάρια.

Η πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις, Σεβίλλη, θα κοντραριστεί με την Γουέστ Χαμ που για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται τόσο ψηλά στο θεσμό, ενώ η Αταλάντα, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό με δύο νίκες στο δρόμο προς τους 16, θα βρει μπροστά της την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η πολύ δυνατή μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου (βλ. Ομπαμεγιάνκ και Τραορέ) Μπαρτσελόνα είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Γαλατάσαραϊ ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκρουση της Λιόν με την Πόρτο.

Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 του Europa League:

1. Ρέιντζερς - Ερυθρός Αστέρας

2. Μπράγκα - Μονακό

3. Πόρτο - Λιόν

4. Αταλάντα - Λεβερκούζεν

5. Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ

6. Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ

7. Μπέτις - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

8. Λειψία - Σπαρτάκ Μόσχας

* Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα, με γηπεδούχες τις ομάδες που αναγράφονται πρώτες.

* Πόρτο και Μπέτις θα δώσουν το πρώτο ματς στην έδρα τους, στις 9 Μαρτίου.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ