CHAMPIONS LEAGUE

Κλήρωση Champions League: Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16, η Παρί αντιμετωπίζει την Γιουνάιτεντ

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα της Ligue 1 κόντρα στην Νις | 1 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνα της Ligue 1 κόντρα στην Νις | 1 Δεκεμβρίου 2021 @2021 THIBAULT CAMUS/AP IMAGES

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι, αυτήν τη φορά στη φάση των 16 του Champions League, αφού η κληρωτίδα έβγαλε το ζευγάρι Παρί - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα οκτώ ζευγάρια των νοκ άουτ.

Λιονέλ Μέσι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο για ακόμα μία φορά. Η κληρωτίδα της φάσης των 16 του Champions League έβγαλε το ζευγάρι της Παρί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναβιώνοντας τη μεγάλη μάχη των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών, από τον καιρό της Ισπανίας.

Το Ατλέτικο - Μπάγερν ήταν ακόμα ένα σπουδαίο ζευγάρι, ενώ πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Λιλ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων στις 15, 16, 22 και 23 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις έδρες των ισχυρών στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου. Όλοι οι αγώνες στα νοκ άουτ θα διεξάγονται στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Τα φετινά νοκ άουτ του Champions League θα είναι και τα πρώτα που θα διεξαχθούν δίχως τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπως συνέβη και στα προκριματικά. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τα ίδια γκολ σε 180 λεπτά, θα χρειαστούν παράταση και ίσως πέναλτι, ανεξαρτήτως ποια έχει σημειώσει περισσότερα εκτός έδρας.

Champions League: Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  1. Μπενφίκα - Ρεάλ
  2. Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι
  3. Ατλέτικο - Μπάγερν
  4. Ζάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ
  5. Ίντερ - Άγιαξ
  6. Σπόρτινγκ - Γιουβέντους
  7. Τσέλσι - Λιλ
  8. Παρί - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Champions League: Τα γκρουπ δυναμικότητας

  • Ισχυροί: Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Λιλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ
  • Ανίσχυροι: Ατλέτικο, Μπενφίκα, Τσέλσι, Ίντερ, Παρί, Ζάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ, Βιγιαρεάλ

Η κλήρωση διεξήχθη με περιορισμούς, αφού δεν επιτρεπόταν να πέσουν μαζί ομάδες από την ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο.

Η κλήρωση των προημιτελικών, του ημιτελικού και του τελικού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις 18 Μαρτίου και δεν θα έχει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 12 και 13 Απριλίου. Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 26 και 27 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Μαΐου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου, στην "Γκάζπρομ Αρένα" της Αγίας Πετρούπολης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΙΑΞ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΤΣΕΛΣΙ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ